Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών

image_print

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την Τρίτη (8-2-2017) το πρωί, στο Ελαιοχώρι της Καβάλας, με δόλιο τρόπο αφαίρεσε χρηματικό ποσό από 84χρονη Έλληνας.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, μετέβη στην οικία της 84χρονης, όπου προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ πραγματοποίησε «έλεγχο» στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.  

Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, προφασίστηκε την ύπαρξη διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και κινδύνου πυρκαγιάς, πείθοντας ταυτόχρονα την ηλικιωμένη  να συγκεντρώσει σε μία σακούλα τα χρήματα που διατηρούσε και να τα τοποθετήσει έξω από το σπίτι.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας διάφορες άλλες προφάσεις παρακίνησε την 84χρονη να εισέλθει στην οικία και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόληση της, αφαίρεσε τη σακούλα με τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. 

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για ηλικιωμένους.

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο.
  • Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. 
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Σε καμία περίπτωση να μην πείθεσθε, ακόμη κι αν μιλήσετε με άτομο το οποίο σας έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ σας τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή σας. 
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα. 
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά  και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
  • Να απευθύνεστε στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη δύο Ελλήνων για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης
image_print

Δύο Έλληνες, μέλη εγκληματικής συμμορίας, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης.

Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουνίου 2026 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη, προσποιούμενοι υπαλλήλους λογιστικού γραφείου. Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, την έπεισαν να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τιμαλφή και να τα παραδώσει σε συνεργό τους.

Ο συνεργός, που είχε ρόλο «εισπράκτορα», μετέβη στην οικία της γυναίκας για να παραλάβει τα συμφωνηθέντα.

Έπειτα από έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες δράστες, οι οποίοι φέρονται να εξαπάτησαν την ηλικιωμένη και να παρέλαβαν τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, καθώς και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Όπως προέκυψε, το όχημα είχε μισθωθεί την ίδια ημέρα από άλλον Έλληνα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν Έλληνα και δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών

Δράμα – Εξιχνίαση δύο υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών – 2026
image_print

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας.

Οι απάτες σημειώθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2026, ενώ σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος τριών Ελλήνων για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης. Στις δικογραφίες περιλαμβάνονται και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε γυναίκα προσποιούμενος τον λογιστή και, με πρόσχημα την καταγραφή ηλεκτρικών συσκευών, την καθοδήγησε να συγκεντρώσει και να παραδώσει χρυσαφικά, τα οποία υποτίθεται ότι θα της επιστρέφονταν.

Στη συνέχεια, συνεργός του επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με την παθούσα, πιέζοντάς την να ενεργήσει άμεσα. Η γυναίκα παρέδωσε τα χρυσαφικά σε Έλληνα δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ρόλο «εισπράκτορα» και μετέβη στην οικία της με αυτοκίνητο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ανήκει σε άλλο Έλληνα συνεργό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Στη δεύτερη περίπτωση, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε άλλη γυναίκα, προσποιούμενος υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ. Με πρόσχημα δήθεν υψηλή τάση ρεύματος στο σπίτι της, την έπεισε να συγκεντρώσει χρήματα και χρυσαφικά, να τα τοποθετήσει σε πλαστική σακούλα και να τα αφήσει έξω από την οικία της.

Τα χρήματα και τα χρυσαφικά παρέλαβε Έλληνας συνεργός του, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη που είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» στη δεύτερη υπόθεση. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, ιδιοκτησίας του ίδιου, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων Δέλτα και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en