Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ

image_print

Γεγονότα

  • 1796

    Ο άγγλος γιατρός Έντουαρντ Τζένερ παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς.

  • 1900

    Αρχίζουν οι Β’ Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 995 αθλητών και για πρώτη φορά αθλητριών, από 28 χώρες, που διαγωνίζονται σε 19 αθλήματα. Θα ολοκληρωθούν στις 28 Οκτωβρίου.

  • 1928

    Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.

  • 1937

    Ο Ντιουκ Έλινγκτον και η μπάντα του ηχογραφούν το περίφημο «Caravan».

  • 1948

    Το Ισραήλ κηρύσσει την ανεξαρτησία του στα εδάφη του που βρίσκονταν υπό βρετανική εντολή.

  • 1968

    Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας, υπό την καθοδήγηση του Αλεξάντερ Ντούπτσεκ, ανακοινώνει μέτρα φιλελευθεροποίησης του κομμουνιστικού καθεστώτος. Είναι η αρχή της «Άνοιξης της Πράγας».

Γεννήσεις

  • 1771

    Ρόμπερτ Όουεν, ουαλός επιχειρηματίας και κοινωνικός μεταρρυθμιστής, που εντάσσεται στην ομάδα των ουτοπικών σοσιαλιστών. (Θαν. 17/11/1858)

  • 1969

    Κέιτ Μπλάνσετ, αυστραλοαμερικανίδα ηθοποιός.

  • 1984

    Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αμερικανός επιχειρηματίας, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Facebook.

Θάνατοι

  • 1879

    Επαμεινώνδας Δεληγεώργης, έλληνας πολιτικός, που χρημάτισε 6 φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. (Γεν. 10/1/1829)

  • 1998

    Φρανκ Σινάτρα, αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός. (Γεν. 12/12/1915)

  • 2015

    Ρίλεϊ Κινγκ, αμερικανός θρύλος του μπλουζ, γνωστότερος ως Μπι Μπι Κινγκ (B.B. King). (Γεν. 16/9/1925)

Πηγή: https://www.sansimera.gr/almanac/1405

© SanSimera.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος Ελληνίδας

Σύλληψη σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης στη Ροδόπη.
image_print

Υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος Ελληνίδας, η οποία διαπράχθηκε το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου 2026 σε οικισμό της Ροδόπης, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός Έλληνα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ελληνίδα και, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, της ζήτησε χρήματα.

Η γυναίκα πείστηκε να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό και να το παραδώσει σε συνεργό του δράστη, τον οποίο συνάντησε σε προκαθορισμένο σημείο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο Έλληνας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία μετέβη με αυτοκίνητο στο σημείο και, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», παρέλαβε τα χρήματα.

Την προανάκριση συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Φοιτητές της Γρανάδας στο Κέντρο Κοινότητας

Ενημερωτική δράση του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Δράμας με φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας.
image_print

Ενημερωτική δράση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 από το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δράμας.

Οι φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Η δράση φιλοξενήθηκε στο «Μαρμάρινο Σπίτι», στον Πολιτιστικό Χώρο της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, και εντάχθηκε στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και ενίσχυσης της διαπολιτισμικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, συμβουλευτικής, διασύνδεσης με κοινωνικές παροχές και προώθησης της κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δράση «Το Νησί της Συμπερίληψης», η οποία λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από τις αρχές της ισότητας, της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να εξασκήσουν την ελληνική γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να ανταλλάξουν απόψεις για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη.

Παράλληλα, η συνάντηση ανέδειξε τη σημασία της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Δήμος Δράμας επισημαίνει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του συνεχίζουν να αναπτύσσουν δράσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα, με στόχο την προώθηση της γνώσης, της συμμετοχής και της κοινωνικής ένταξης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Φοιτητές από την Ισπανία γνώρισαν το «Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ»

Δράμα - Επίσκεψη φοιτητών στο έργο Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ - 2026
image_print

Την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας επισκέφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2026 φοιτητές και φοιτήτριες του 14ου Θερινού Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θερινού Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, κ. Μορφακίδη, και φιλοξενεί κάθε χρόνο συμμετέχοντες από διαφορετικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενο έργο «Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ», καθώς και για τις δράσεις της Ένωσης Κυριών Δράμας στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας και το επιστημονικό προσωπικό του έργου παρουσίασαν το αντικείμενο, τους στόχους και την έως τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Δράμα - Επίσκεψη φοιτητών στο έργο Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ - 2026

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και υποστήριξης, καθώς και στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην αυξανόμενη διάσταση του φαινομένου της έμφυλης βίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της ανάπτυξης κοινών δράσεων πρόληψης και υποστήριξης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε δεξίωση στον αίθριο χώρο της Ένωσης, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και να ακούσουν ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το έργο «Ανάπτυξη δράσεων πρόληψης – καταπολέμησης έμφυλης βίας “Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ”» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021–2027», στην προτεραιότητα «Κοινωνική Ενσωμάτωση και αντιμετώπιση της φτώχειας (ΕΚΤ+)».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.

 
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en