Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Σαμοθράκη | Έκκληση Δημάρχου για εξοικονόμηση νερού

image_print

Έκκληση κάνει ο Δήμος Σαμοθράκης σε όλους τους δημότες του να μειώσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση νερού λόγω του ότι τα αποθέματα νερού της περιοχής έχουν μειωθεί σημαντικά.

Διαβάστε την έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σαμοθράκης: 

Επειδή η παρατεταμένη ανομβρία συνεχίζεται και τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί πάνω από 50% σε σχέση με την 1η Ιουνίου 2016 απευθύνω έκκληση σε όλους τους δημότες και εποχικούς καταναλωτές να μειώσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση νερού για εξοικονόμηση.

Ο Δήμος λαμβάνει όλα τα μέτρα και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κινητοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, οχήματα και προσωπικό καθώς και έκτακτες προμήθειες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ακόμη και στην περίπτωση των γεωτρήσεων ύδρευσης η συνεχής λειτουργία των αντλιών καταπονεί μηχανήματα και εξοπλισμό γι αυτό και οι βλάβες εκδηλώνονται πιο συχνά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ

  • Κάνουμε ντους χωρίς να γεμίζουμε την μπανιέρα. Όταν σαπουνίζουμε το σώμα μας, κλείνουμε το νερό.
  • Κλείνουμε τη βρύση ενώ βουρτσίζουμε τα δόντια μας.
  • Βάζουμε ένα τούβλο μέσα στο καζανάκι ή ρυθμίζουμε το φλοτέρ, για να μην τρέχει πολύ νερό στην τουαλέτα.
  • Φροντίζουμε, όταν βάζουμε πλυντήριο, να είναι γεμάτο.
  • Κλείνουμε τη βρύση, για να μη στάζει ή, αν είναι χαλασμένη, τη διορθώνουμε.
  • Μαθαίνουμε στα μικρά παιδιά να κλείνουν καλά τις βρύσες μετά από κάθε χρήση.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό μας με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα συγκρατήσει και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του.
  • Προτιμάμε να πλένουμε τα σκεύη ή τα τρόφιμά μας στη λεκάνη του νεροχύτη ή σε μια λεκάνη γεμάτη μέχρι τη μέση με νερό, αντί να αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση καθ’ όλη τη διάρκεια του πλυσίματος.
  • Πλένουμε το αυτοκίνητο με κουβά και σφουγγάρι και όχι με λάστιχο.
  • Καθαρίζουμε τα μπαλκόνια με κουβά και σφουγγαρίστρα και όχι με το λάστιχο.
  • Ποτίζουμε το γκαζόν, αν υπάρχει, μόνο όταν είναι απόλυτα αναγκαίο, κάτι που μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε από το αν στο πέρασμά μας αφήνουμε ίχνη. Το ποτίζουμε διαδοχικά με μικρές ποσότητες, αντί για μία φορά με μεγάλη, ώστε το νερό να απορροφηθεί εύκολα.
  • Ποτίζουμε με το χέρι τις μικρές επιφάνειες με γρασίδι, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τη σπατάλη νερού.
  • Δεν καταβρέχουμε τους δρόμους. 
DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σ. Κελέτσης: Αυστηροποιείται το πλαίσιο για το Μεταναστευτικό

Σταύρος Κελέτσης – Ομιλία στη Βουλή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου
image_print

Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο του νέου «Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου» ορίστηκε ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κελέτσης αναφέρθηκε στο μέγεθος και στη δυσκολία διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαρκές και σύνθετο πρόβλημα, με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Ο βουλευτής Έβρου τόνισε ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου διαμορφώνει πλέον κοινή ευρωπαϊκή γραμμή στη διαχείριση του ζητήματος, αναγνωρίζοντας την αρχή της αλληλεγγύης και προβλέποντας στήριξη προς χώρες όπως η Ελλάδα, που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο αναδιαμορφώνει το εθνικό νομικό πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική, ενόψει της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου μετά τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, το νέο πλαίσιο στοχεύει στην αποτελεσματικότερη προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στην επιστροφή όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία ή νόμιμη παραμονή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα, επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου και προβλέπονται διαδικασίες επιστροφής για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε σημαντική και την πρόβλεψη για δημιουργία σημείων φιλοξενίας, τα λεγόμενα return hubs, είτε σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της αλληλεγγύης είτε σε τρίτες χώρες κατόπιν συμφωνιών.

Ο Σταύρος Κελέτσης υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου βρίσκονται σε αρμονία με την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το Μεταναστευτικό και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το νέο νομικό πλαίσιο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την Πολιτεία στην άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής και θα ενισχύσει τη θέση της χώρας απέναντι σε ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO

Αλεξανδρούπολη – 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
image_print

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO, με τη συμμετοχή όλων των Εδρών UNESCO της χώρας, εκπροσώπων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιστημονικών φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και την Έδρα UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διασύνδεση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που διαθέτουν Έδρες UNESCO με την κοινωνία, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου της ακαδημαϊκής διπλωματίας στην προώθηση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολιτιστικής κατανόησης και της διεθνούς συνεργασίας.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των λαών και χώρους όπου αναπτύσσονται οι ιδέες που αφορούν το μέλλον των κοινωνιών.

Η επικεφαλής του προγράμματος Πανεπιστημιακών Εδρών και Δικτύων UNESCO, Inga Nachanian, αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και στη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής της Έδρας UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ, Δημήτριος Εμμανουλούδης, τόνισε ότι η συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας οργανωμένης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Εδρών UNESCO, με σαφή ατζέντα σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της 1ης Συνάντησης, οι κάτοχοι και εκπρόσωποι των Ελληνικών Εδρών UNESCO και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO συνέταξαν και συνυπέγραψαν ομόφωνα ψήφισμα, προτείνοντας την καθιέρωση της συνάντησης ως θεσμού.

Στο ψήφισμα περιλαμβάνεται, επίσης, η συστηματική χαρτογράφηση της συμβολής των Ελληνικών Εδρών UNESCO στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, καθώς και η αποτίμηση της προόδου της Ελλάδας ως προς την επίτευξή τους.

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στον ρόλο των ΑΕΙ στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και εξήρε τις δράσεις εξωστρέφειας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, χαρακτήρισε τις Έδρες UNESCO σημαντικό εργαλείο δημόσιας διπλωματίας, ενώ η Αγγέλα Γιαννακίδου αναφέρθηκε στη σημασία της Θράκης ως τόπου ειρηνικής συνύπαρξης, πολιτιστικής διπλωματίας και βιοποικιλότητας.

Με αφορμή τη διοργάνωση, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη του Δήμου Διδυμοτείχου στο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO και την υλοποίηση δράσεων για τη βιώσιμη και ψηφιακή ανάπτυξη της περιοχής.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στρατιωτικών αρχών, δήμων, οργανισμών και πλήθος κόσμου.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η «Αυθεντική Ελλάδα» στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές

Αλεξανδρούπολη – Exclusive Greek Tourism Workshop της Περιφέρειας ΑΜΘ για την προβολή της Αυθεντικής Ελλάδας
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, το Exclusive Greek Tourism Workshop, μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Νομαρχείο και συμμετείχαν κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες και tour operators από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Μολδαβία και την Τσεχία.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία νέων διεθνών συνεργασιών, μέσα από συναντήσεις B2B μεταξύ εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς και επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία των ξένων επαγγελματιών με τον προορισμό, ώστε να αποκτήσουν άμεση και βιωματική εμπειρία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο καλωσόρισμά του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί μια συνεκτική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς προβολής, με κεντρικό μήνυμα την ανάδειξη της περιοχής ως «Αυθεντική Ελλάδα».

Ο κ. Τοψίδης στάθηκε στη σημασία της βιωματικής προσέγγισης, σημειώνοντας ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, επαφή με τον πολιτισμό, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Παναγιώτης Αρχοντής, τόνισε ότι το workshop φέρνει σε άμεση επαφή τις επιχειρήσεις της περιοχής με σημαντικούς επαγγελματίες του τουρισμού από ευρωπαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους, οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δέλτα του Έβρου, τη διασυνοριακή περιοχή του Έβρου, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, καθώς και την τοπική γαστρονομία και παραγωγή.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο, ενώ εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ώστε η δράση να φιλοξενείται διαδοχικά στις Περιφερειακές Ενότητες, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο διαφορετικές περιοχές και τις τουριστικές τους δυνατότητες.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en