Σήμερα το πόρισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη
Στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις ατόμων που αλληλοκατηγορούνται.
Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη. Η έρευνα για την υπόθεση χρηματισμού που ξεκίνησε ύστερα από τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη έχει εξελιχθεί σε σκληρό επικοινωνιακό “πόκερ” ανάμεσα στη κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν θέση για την “επόμενη μέρα” στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Η υπόθεση Χαϊκάλη έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα και έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα, γι αυτό και η κυβέρνηση ζητεί να ερευνηθεί άμεσα και να βρεθούν ποιοι εμπλέκονται.
Μέχρι και χθες, οι εισαγγελείς υποστήριζαν πως ο κ. Χαϊκάλης δεν έδωσε όνομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε πως το βίντεο που έχει στα χέρια της είναι μονταρισμένο. Οι ΑΝΕΛ, από την πλευρά τους, διαψεύδουν τους εισαγγελείς, ενώ τονίζουν πως στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει δοθεί το πρωτότυπο βίντεο, που καταγράφει την επαφή με τον Γιώργο Αποστολόπουλο. Τα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί είναι πολλά, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο κ. Χαϊκάλης είχε συναλλαγές με τον κ. Αποστολόπουλο. Παράλληλα, η κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου καίει τον κ. Χαϊκάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί πορισματική έκθεση από τον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο και δεν προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολόπουλου.
Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι οι Αρχές, και ειδικότερα η Εισαγγελία Εφετών, έχουν καταλήξει αν έχει διαπραχθεί η δωροδοκία και από ποιόν.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 236 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προϋποθέτει και απλή υπόσχεση δωροδοκίας για την τέλεση της πράξης της δωροδοκίας.
Η κίνηση της Εισαγγελίας πάντως έχει σχέση και με την προεδρική εκλογή και το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις ατόμων που αλληλοκατηγορούνται.
sofokleousin.gr