Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος | Ανωμοτί εξέταση του παππού της 8χρονης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

image_print

Ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος, έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο παππούς του 8χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με τη dimokratiki, ο παππούς του παιδιού δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και ούτε υπήρχε παραγγελία για την λήψη καταθέσεως από εκείνον.

Κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στην κακοποίηση του παιδιού και αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε σχέση επισημαίνοντας τόσο ο ίδιος όσο και σε καταθέσεις τους η σύζυγος του, η κόρη του, αλλά και τα άλλα δύο παιδιά ότι έχει αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή τους και ότι υπήρξε αυστηρός έναντι της 8χρονης.

Ο παππούς στην ανωμοτί κατάθεσή του πιθανολόγησε ότι δράστης είναι ο σύντροφος τη κόρης του, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα για το ίδιο του το παιδί. Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι θα μπορούσε όλη η υπόθεση να έχει μεθοδευτεί από το ζευγάρι για να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών και να ανατεθεί στον ναυτικό πατέρα τους.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατάθεση χωρίς όρκο όσο και οι ένορκες καταθέσεις που έχουν ληφθεί θα αξιολογηθούν αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ενημερώθηκε πλήρως για τα στοιχεία της δικογραφίας και παρήγγειλε, νέες ανακριτικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», κατόπιν εγγράφου αιτήματος του ιατροδικαστή θα διενεργηθεί συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. Θυμίζουμε ότι από την ιατροδικαστική εξέταση των υπολοίπων παιδιών δεν βρέθηκαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης.

Σε ό,τι αφορά το 8χρονο παιδί, ο ιατροδικαστής παρέδωσε αρμοδίως αναλυτική έκθεση περιγραφής των ευρημάτων στην οποία πιθανολογείται ο τρόπος προκλήσεώς τους χωρίς να προκύπτει με βεβαιότητα σεξουαλική κακοποίηση.

Καθίσταται σαφές ότι δεν θα υπάρξει σαφής ένδειξη έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της με καταγωγή από τον Πόντο, την γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της, ηλικίας 10 και 12 ετών, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και από καταθέσεις ότι η κακοποίηση που υπέστη το παιδί προήλθε από κάποιο αντικείμενο, που το ίδιο περιέγραψε ότι μοιάζει με «μαχαίρι» στην κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου.

Η παιδοψυχολόγος έχει αποφανθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το παιδί έχει νοητική στέρηση και το τοποθετεί ως προς την αντίληψη του στην ηλικία των 3,5 ετών.

Αξιολογείται αρμοδίως πληροφορία που θέλει το ένα εκ των αδελφών του 8χρονου παιδιού να έχει βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο φέρεται να χτυπά το παιδί ο παππούς του.

Τα δύο του αδέλφια εξεταζόμενα, παρουσία παιδοψυχολόγου, εξέφρασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες την στεναχώρια τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκονται μαζί με τους παππούδες τους, επεσήμαναν ότι ο παππούς τους είναι αυστηρός αλλά τους αγαπά και απέκλεισαν οιαδήποτε υποψία για τέλεση αδικημάτων εντός του στενού κύκλου της οικογενείας.

Η μητέρα του παιδιού, που υπέστη ανελέητο bullying όταν διέρρευσαν τα στοιχεία της ταυτότητάς της και οι λογαριασμοί της στα social media και διαπιστώθηκε ότι είχε αναρτήσει φωτογραφικό υλικό με «προκλητικό» περιεχόμενο έκλεισε τους λογαριασμούς της το βράδυ της Πέμπτης.

Η 33χρονη κατέθεσε ότι η ίδια και ο σύντροφός της δεν εργάζονται και παραμένουν στην οικία τους, πάνω από την οικία των παππούδων των παιδιών και γονέων της, με τα παιδιά. Τόνισε ότι απουσιάζει μόνο για να μεταβεί σε σούπερ μάρκετ και για άλλες εργασίες και τα παιδιά μένουν με τους γονείς της που την συνδράμουν.

Επιβεβαιώθηκε εξάλλου και η προχθεσινή πληροφορία της «δημοκρατικής» σύμφωνα με την οποία όταν έμαθε από την κόρη για τον τραυματισμό της στα γεννητικά όργανα πριν μια εβδομάδα και είδε κάποια σημάδια, τράβηξε μια φωτογραφία και την απέστειλε σε φίλη της για να την συμβουλευτεί.

Δύο μέρες μετά βρήκε την αστυνομία στην οικία της και όπως τόνισε δεν γνωρίζει οτιδήποτε που σχετίζεται με κακοποίηση του παιδιού.

Ο σύντροφός της αλλά και η μητέρα της ομοίως δεν συνεισέφεραν κάτι νεότερο στην έρευνα και δηλώνουν ομοίως άγνοια για την κακοποίηση του παιδιού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση και κυκλοφοριακή πίεση στην Καβάλα

image_print

Για την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στην πόλη της Καβάλας, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς την παραλία του Μπάτη, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντείνεται κατά τη θερινή περίοδο, μίλησε στην κάμερα του ENA Channel ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Ευστράτιος Μακρογιαννίδης.

Ο κ. Μακρογιαννίδης επισήμανε ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καβάλα, σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, με το Αστικό ΚΤΕΛ να καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δρομολόγια προς τον Μπάτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς γραμμές κατά τους θερινούς μήνες, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό λουομένων. Όπως τόνισε, η σωστή οργάνωση των δρομολογίων είναι απαραίτητη ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, στάθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Καβάλας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και κατά τις μετακινήσεις προς τις παραλίες. Όπως ανέφερε, η αυξημένη κυκλοφορία επηρεάζει αναπόφευκτα και την τήρηση των δρομολογίων, γεγονός που απαιτεί υπομονή και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ κατηγορεί την Αριστερά για τα φονικά γκαζάκια: «Ανεχόταν καταλήψεις και τη βία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
image_print

Η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους μετά τη φονική επίθεση

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινείται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, με τη Νέα Δημοκρατία να αποδίδει πολιτικές και ηθικές ευθύνες στην Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια επέδειξε ανοχή απέναντι σε φαινόμενα βίας, καταλήψεων και ακραίων ομάδων.

Παρότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αρκούν χωρίς σαφή αποκήρυξη όσων χαρακτηρίζουν ως πολιτική ανοχής στη βία.

Μαρινάκης: «Να πέσουν οι μάσκες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι για χρόνια υπήρξε ανοχή σε καταλήψεις πανεπιστημίων και δημόσιων χώρων, οι οποίες –όπως ανέφερε– μετατρέπονταν σε ορμητήρια εγκληματικών ενεργειών.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες όσων χαρακτήριζαν επιθέσεις σε σπίτια ή γραφεία ως «παρεμβάσεις» ή «ακτιβισμό», τονίζοντας ότι «όσο σημαντικό είναι να βγαίνουν οι κουκούλες, τόση αξία έχει να πέφτουν και οι μάσκες».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν συνδέει νομικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη δολοφονική επίθεση, αλλά έκανε λόγο για διαχρονική πολιτική ανοχής στη βία, προσθέτοντας πως «είναι πολύ αργά για δάκρυα για κάποιους».

Στο στόχαστρο και ο Αλέξης Τσίπρας

Αντίστοιχη γραμμή ακολούθησαν ο γραμματέας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι άσκησαν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι υπήρξε διαχρονική αντίθεση της Αριστεράς σε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας, ενώ έκανε λόγο για «κουλτούρα ανοχής απέναντι στην πολιτική βία».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι απαιτείται ουσιαστική πολιτική απομόνωση κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική της προέλευση, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά απέναντι στην ακροδεξιά και την ακροαριστερή βία.

Η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η συζήτηση δεν αφορά μόνο την καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, αλλά και τη συνολική στάση απέναντι σε φαινόμενα πολιτικής βίας των τελευταίων ετών.

Με αυτό το πλαίσιο, η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχιστεί με επίκεντρο τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και τη ρητορική γύρω από τα ακραία φαινόμενα βίας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάρκος Λεζές για τον Μιχάλη Μόσιο: «Δεν απαντούσε στα τηλέφωνα – Τον βρήκαν νεκρό στο μπάνιο»

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνιση
image_print

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Μάρκου Λεζέ

Ο ηθοποιός Μάρκος Λεζές μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε γνωστός ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Μιχάλη Μόσιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Όπως αποκάλυψε, οι οικείοι του ανησύχησαν όταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά και ενημέρωσαν τις Αρχές, οι οποίες μετέβησαν στο σπίτι του στην Κερατέα.

«Τον βρήκαν στο μπάνιο»

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Μάρκος Λεζές περιέγραψε τα όσα έμαθε από την οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ήταν καλός άνθρωπος, τίμιος και ταλαντούχος. Είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια στην Κερατέα. Τον κυνηγούσα για να μην καπνίζει, του έλεγα ότι θα τον καταστρέψει. Τηλεφωνιόμασταν κάθε εβδομάδα», ανέφερε.

Στη συνέχεια εξήγησε πως επικοινώνησε με τη σύζυγο του Μιχάλη Μόσιου.

«Πήρα τη γυναίκα του, τη Βάσια, μου είπε ότι τον βρήκαν στο μπάνιο. Τη ρώτησα πώς έγινε αυτό και μου είπε “δεν ξέρω”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο Μιχάλης Μόσιος ζούσε μόνος του στην Κερατέα, ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά τους διέμεναν στη Νέα Σμύρνη.

Όπως περιέγραψε, όταν οι συγγενείς του δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Τον έπαιρναν τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Έστειλαν την αστυνομία, φώναζαν, αλλά δεν απαντούσε. Τα φώτα ήταν αναμμένα. Ο γείτονας δίπλα είχε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και τον βρήκε», ανέφερε ο Μάρκος Λεζές.

.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en