Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ροδόπη | 2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου 2016.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η διατήρηση και η προβολή της ποντιακής μας παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, στις 17 Ιουλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί το «2ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας». Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου Ν. Ροδόπης, στις 8.00 μ.μ., με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να είναι αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί.

Απευθύνουμε πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό σε όλα τα Ποντιακά Σωματεία, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να διαγωνιστεί.

 

Όροι συμμετοχής

 

  1. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα μόνο φαγητό – έδεσμα από την περιοχή καταγωγής τους από τον Πόντο.

2.Το φαγητό – έδεσμα μπορεί να είναι από όλες τις κατηγορίες παρασκευών (κρέας, ψάρι, πίτες, γλυκά, τυροκομικά, λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, δημητριακά κ.άλ.).

  1. Οι συνταγές θα είναι αυθεντικές, παραδοσιακές ποντιακές. Δεν θα έχουν για παράδειγμα υλικά τα οποία είναι ξένα στην ποντιακή παράδοση, όπως φρέσκια κρέμα, φυτικό βούτυρο, συμπυκνωμένο ζωμό.
  2. Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος και θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι δύο από τα κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.
  3. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τις πρώτες ύλες της συνταγής τους και να παρασκευάσουν, εκτός από το πιάτο που θα παρουσιάσουν στην επιτροπή, επιπλέον ποσότητα και για το κοινό που θα παρακολουθεί τη διαδικασία, γιατί και ο κόσμος θα συμμετάσχει στην επιλογή των καλύτερων συνταγών.
  4. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει τη συνταγή του, με την ακριβή ποσότητα υλικών (γραμμάρια, κιλά, κουτάλια σούπας, κουταλάκι γλυκού κλπ), όπως και την ποσότητα που βγαίνει από τα παραπάνω υλικά (πόσες μερίδες προκειμένου για μαγειρευτό, για φαγητό σε ταψί – πχ πίτες – το μέγεθος του ταψιού). Επίσης θα πρέπει να περιγράψει με ακρίβεια την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα και τέλος να στείλει μία φωτογραφία του φαγητού – εδέσματος, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο έντυπο των εκδηλώσεων που θα εκδοθεί με  επιμέλεια του Συλλόγου μας.

 

Κριτήρια αξιολόγησης συνταγών

 

Οι νικητές θα αναδειχθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Παρουσίαση πιάτων
  • Γεύση παρασκευασμάτων
  • Αυθεντικότητα συνταγών (παραδοσιακές, χωρίς νεωτερικά στοιχεία)

 

 

Διαδικασία διαγωνισμού

 

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάζει το φαγητό του, θα απαντά στις ερωτήσεις της Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αφού το δοκιμάσουν θα βαθμολογούν και όλα αυτά θα γίνονται μπροστά στο κοινό που θα παρακολουθεί και στο οποίο ταυτόχρονα θα μοιράζεται φαγητό, γιατί και ο κόσμος στο τέλος της διαδικασίας θα ψηφίσει τις καλύτερες συνταγές.

Αφού όλοι οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάσουν το φαγητό – έδεσμα τους, η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν τους τρεις πρώτους νικητές.

 

Βραβεία – Έπαθλα

 

Οι  τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν αντίστοιχα με το χρυσό, το άργυρό και το χάλκινο «Ξυλάγγειν».

Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι συνταγές θα πρέπει να σταλούν έως τις 30 Ιουνίου 2016 είτε με e-mail xrysakaiepixrysa@gmail.com, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Θρυλόριο Κομοτηνής, Τ.Κ. 69100». Επισυνάπτεται το έντυπο δήλωσης συμμετοχής. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 6976640083.

Ελάτε για άλλη μια χρονιά να μαγειρέψουμε τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων  μας, να αναδείξουμε το απλό, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό ποντιακό  μας φαγητό και μέσα από αυτό τη φιλοξενία μας, ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελληνισμού. Γιατί σε κάθε ποντιακό σπίτι το τραπέζι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στρωμένο.

Δεχθείτε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχετε στη γιορτή παράδοσης που διοργανώνουμε εδώ στην ακριτική μας Θράκη,  συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας  για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος                                            Η Γενική  Γραμματέας

 

   Χρύσα Μαυρίδου                                           Μελίνα Σαββίδου

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο Σερρών «φωτίστηκε» στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 13 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χρυσούπολη | Σύσκεψη για τις ζημιές στα ακτινίδια από το χαλάζι

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινιδίου καθώς και γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ποσοστό ακαρπίας το οποίο ξεπερνάει το 40% μεσοσταθμικά σε επίπεδο νομού και οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των δέντρων. Πρωτοφανής είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μη εμπορεύσιμων καρπών σε σχήμα “πεταλούδας”, οι οποίοι αφαιρούνται από τα δέντρα κατά το αραίωμα και πιστεύουμε ότι και αυτό οφείλεται στην κλιματική κρίση. Στα ήδη μειωμένα κατά το ήμισυ τονάζ ανά στρέμμα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται τεράστιες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν καθολικά τη περιοχή μας, σπάζοντας μεγάλο ποσοστό βλαστών από τα δέντρα. 

Οι ζημίες στα κιλά υπολογίζονται από 40% – 80% και αυτό συνεπάγεται με μια τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δήμου Νέστου. Η ζημία θα μετακυλήσει και στην επόμενη χρονιά διότι το ακτινίδιο καρπίζει σε κλαδιά της προηγούμενης χρονιάς.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Επιχειρήσεις του νομού Καβάλας θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τεκμηριώνοντας θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.     

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία (17-20 ετών).

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής» θα γεμίσει από αθλητές και αθλήτριες 57 σωματείων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε αθλήματα στίβου, για να καταρρίψουν τα δικά τους, ατομικά ρεκόρ. 

Φέτος, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν στις Σέρρες, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς, ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων κ. Κωνσταντίνος Σιάχος και η Έφορος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ κ. Θωμαή Θεοδωρίδου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου για την αθλητική διοργάνωση. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών στέκεται αρωγός σ’ αυτές τις διοργανώσεις. «Οφείλουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, καθώς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει σ’ ένα επίπεδο συμπερίληψης, πολιτισμού και αποδοχής όλων των συνανθρώπων μας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, στην καθημερινότητα και στον αθλητισμό. Ως Δήμος Σερρών είμαστε και θα είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες» τόνισε η κ. Μητλιάγκα. 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ροδόπη | 2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου 2016.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η διατήρηση και η προβολή της ποντιακής μας παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, στις 17 Ιουλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί το «2ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας». Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου Ν. Ροδόπης, στις 8.00 μ.μ., με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να είναι αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί.

Απευθύνουμε πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό σε όλα τα Ποντιακά Σωματεία, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να διαγωνιστεί.

 

Όροι συμμετοχής

 

  1. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα μόνο φαγητό – έδεσμα από την περιοχή καταγωγής τους από τον Πόντο.

2.Το φαγητό – έδεσμα μπορεί να είναι από όλες τις κατηγορίες παρασκευών (κρέας, ψάρι, πίτες, γλυκά, τυροκομικά, λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, δημητριακά κ.άλ.).

  1. Οι συνταγές θα είναι αυθεντικές, παραδοσιακές ποντιακές. Δεν θα έχουν για παράδειγμα υλικά τα οποία είναι ξένα στην ποντιακή παράδοση, όπως φρέσκια κρέμα, φυτικό βούτυρο, συμπυκνωμένο ζωμό.
  2. Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος και θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι δύο από τα κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.
  3. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τις πρώτες ύλες της συνταγής τους και να παρασκευάσουν, εκτός από το πιάτο που θα παρουσιάσουν στην επιτροπή, επιπλέον ποσότητα και για το κοινό που θα παρακολουθεί τη διαδικασία, γιατί και ο κόσμος θα συμμετάσχει στην επιλογή των καλύτερων συνταγών.
  4. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει τη συνταγή του, με την ακριβή ποσότητα υλικών (γραμμάρια, κιλά, κουτάλια σούπας, κουταλάκι γλυκού κλπ), όπως και την ποσότητα που βγαίνει από τα παραπάνω υλικά (πόσες μερίδες προκειμένου για μαγειρευτό, για φαγητό σε ταψί – πχ πίτες – το μέγεθος του ταψιού). Επίσης θα πρέπει να περιγράψει με ακρίβεια την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα και τέλος να στείλει μία φωτογραφία του φαγητού – εδέσματος, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο έντυπο των εκδηλώσεων που θα εκδοθεί με  επιμέλεια του Συλλόγου μας.

 

Κριτήρια αξιολόγησης συνταγών

 

Οι νικητές θα αναδειχθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Παρουσίαση πιάτων
  • Γεύση παρασκευασμάτων
  • Αυθεντικότητα συνταγών (παραδοσιακές, χωρίς νεωτερικά στοιχεία)

 

 

Διαδικασία διαγωνισμού

 

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάζει το φαγητό του, θα απαντά στις ερωτήσεις της Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αφού το δοκιμάσουν θα βαθμολογούν και όλα αυτά θα γίνονται μπροστά στο κοινό που θα παρακολουθεί και στο οποίο ταυτόχρονα θα μοιράζεται φαγητό, γιατί και ο κόσμος στο τέλος της διαδικασίας θα ψηφίσει τις καλύτερες συνταγές.

Αφού όλοι οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάσουν το φαγητό – έδεσμα τους, η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν τους τρεις πρώτους νικητές.

 

Βραβεία – Έπαθλα

 

Οι  τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν αντίστοιχα με το χρυσό, το άργυρό και το χάλκινο «Ξυλάγγειν».

Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι συνταγές θα πρέπει να σταλούν έως τις 30 Ιουνίου 2016 είτε με e-mail xrysakaiepixrysa@gmail.com, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Θρυλόριο Κομοτηνής, Τ.Κ. 69100». Επισυνάπτεται το έντυπο δήλωσης συμμετοχής. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 6976640083.

Ελάτε για άλλη μια χρονιά να μαγειρέψουμε τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων  μας, να αναδείξουμε το απλό, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό ποντιακό  μας φαγητό και μέσα από αυτό τη φιλοξενία μας, ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελληνισμού. Γιατί σε κάθε ποντιακό σπίτι το τραπέζι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στρωμένο.

Δεχθείτε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχετε στη γιορτή παράδοσης που διοργανώνουμε εδώ στην ακριτική μας Θράκη,  συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας  για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας.

Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος                                            Η Γενική  Γραμματέας

 

   Χρύσα Μαυρίδου                                           Μελίνα Σαββίδου

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ: 1. ΠΙΤΑ 2. ΨΑΡΙ 3. ΚΡΕΑΣ – ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ 4. ΓΛΥΚΑ 5. ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ 6. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ 7. ΛΑΧΑΝΙΚΑ 8. ΟΣΠΡΙΑ  9. ΣΟΥΠΕΣ   ( Κυκλώστε )

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : 
_____________________________________________________

ΕΠΩΝΥΜΟ/Α
α) ________________________ β) __________________________

ΟΝΟΜΑ/ΑΤΑ 
α) ________________________ β) __________________________

ΔΗΜΟΣ – ΠΟΛΗ – ΟΙΚΙΣΜΟΣ
 ________________________ __________________________

ΤΗΛΕΦΩΝΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
α) ________________________ β) __________________________

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: 
__________________________________________________

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ : 
________________________________________________
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

( δίπλα από κάθε υλικό θα πρέπει να γράφεται το βάρος ή η ποσότητα. Για παράδειγμα: αλεύρι σκληρό 160 γραμμάρια ή σκόρδο 3 σκελίδες κλπ. )

  1. _________________________________________________________________
    2. _________________________________________________________________
    3. _________________________________________________________________
    4. _________________________________________________________________
    5. _________________________________________________________________
    6. _________________________________________________________________
    7. _________________________________________________________________
    8. _________________________________________________________________
    9. _________________________________________________________________
    10. ________________________________________________________________
    11. ________________________________________________________________
    12. ________________________________________________________________
    13. ________________________________________________________________
    14. ________________________________________________________________
    15. ________________________________________________________________

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

(Περιγράψτε όσο γίνεται λεπτομερέστερα τον τρόπο παρασκευής της συνταγής).

…………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο Σερρών «φωτίστηκε» στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 13 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χρυσούπολη | Σύσκεψη για τις ζημιές στα ακτινίδια από το χαλάζι

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και των Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια και την εμπορία του ακτινιδίου καθώς και γεωτεχνικών, ώστε να διατυπωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα στην φετινή καλλιεργητική χρονιά.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλο ποσοστό ακαρπίας το οποίο ξεπερνάει το 40% μεσοσταθμικά σε επίπεδο νομού και οφείλεται στον ήπιο χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που επηρεάζουν αρνητικά τις λειτουργίες των δέντρων. Πρωτοφανής είναι επίσης ο μεγάλος αριθμός μη εμπορεύσιμων καρπών σε σχήμα “πεταλούδας”, οι οποίοι αφαιρούνται από τα δέντρα κατά το αραίωμα και πιστεύουμε ότι και αυτό οφείλεται στην κλιματική κρίση. Στα ήδη μειωμένα κατά το ήμισυ τονάζ ανά στρέμμα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται τεράστιες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που πλήττουν καθολικά τη περιοχή μας, σπάζοντας μεγάλο ποσοστό βλαστών από τα δέντρα. 

Οι ζημίες στα κιλά υπολογίζονται από 40% – 80% και αυτό συνεπάγεται με μια τεράστια απώλεια εισοδήματος για τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δήμου Νέστου. Η ζημία θα μετακυλήσει και στην επόμενη χρονιά διότι το ακτινίδιο καρπίζει σε κλαδιά της προηγούμενης χρονιάς.   

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Επιχειρήσεις του νομού Καβάλας θα ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τεκμηριώνοντας θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αντιστάθμιση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.     

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις Σέρρες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία (17-20 ετών).

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών «Γεώργιος Τοπτσής» θα γεμίσει από αθλητές και αθλήτριες 57 σωματείων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε αθλήματα στίβου, για να καταρρίψουν τα δικά τους, ατομικά ρεκόρ. 

Φέτος, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν στις Σέρρες, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Κεΐσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Στέφανος Φασιάς, ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων κ. Κωνσταντίνος Σιάχος και η Έφορος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑμεΑ κ. Θωμαή Θεοδωρίδου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου για την αθλητική διοργάνωση. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών στέκεται αρωγός σ’ αυτές τις διοργανώσεις. «Οφείλουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, καθώς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε φτάσει σ’ ένα επίπεδο συμπερίληψης, πολιτισμού και αποδοχής όλων των συνανθρώπων μας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, στην καθημερινότητα και στον αθλητισμό. Ως Δήμος Σερρών είμαστε και θα είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες» τόνισε η κ. Μητλιάγκα. 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en