Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος | Συγκλονίζει o 14χρονος, θύμα bullying, για τις απειλές που δέχθηκε

Πύργος: Το θύμα αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα των νεαρών

H υπόθεση bullying με θύμα ένα 14χρονο αγόρι στον Πύργο Ηλείας συντάραξε την τοπική κοινωνία.

Το θύμα αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο εκφοβισμός του από την ομάδα των νεαρών –που είναι γνωστοί για τη δράση τους στον Πύργο, αλλά και για την ημέρα της επίθεσης σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Μου έλεγαν τι βλακείες κάνεις και ξεκίνησαν να με χτυπάνε. Έχουν πει αν ακούσουμε κάτι, θα έχεις χειροτέρα μπλεξίματα», δήλωσε εμφανώς τρομαγμένος ο ανήλικος που έπεσε θύμα bullying στον Πύργο.

Όπως ανέφερε ο 14χρονος, όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν στο 4ο Γυμνάσιο κάποιοι το βανδάλισαν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

«Τον χτύπησαν γιατί δεν τους βοηθούσε»

Η μητέρα του 14χρονου ανέφερε είπε πως, «το παιδί το τρομοκράτησαν από το σχολείο. Το παιδί φοβήθηκε γιατί θα μπλέκανε και τον χτύπησαν γιατί δεν τους βοηθούσε στη δικαστική διαμάχη».

«Πήγαμε στην αστυνομία και εκεί ο μικρός έκανε πίσω. Μου λέει «δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα γιατί θα μου επιτεθούν και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα» και έτσι το παιδί αναγκάστηκε και έφυγε, πήγε στο χωριό και έμεινε όλο το καλοκαίρι εκεί» συμπλήρωσε.

Έτσι η συμμορία των τριών νέων, σχεδίασε την επίθεση εναντίον του 14χρονου με κάθε λεπτομέρεια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο αρχηγός τραβούσε το βίντεο και συγχρόνως έδινε οδηγίες και στη συνέχεια το ανέβασε στα social media για να πάρουν το μήνυμα όσοι ακόμη γνώριζαν και έπρεπε να σωπάσουν.

Είχε ζητήσει να πάει στο χωριό

Ο θείος του 14χρονου περιέγραψε την κατάσταση του παιδιού, λέγοντας πως, «είναι σοκαρισμένο ο μικρός είναι τρομαγμένος τώρα να κάθεσαι εκεί να σε σφαλιαρίζουν και να μη κάνεις τίποτα…».

Μάλιστα ο 14χρονος είχε ζητήσει από τους γονείς του να πάει στο χωριό μετά το κλείσιμο των σχολείων, από φόβο μην δεχθεί επίθεση από την παρέα των ταραξιών.

«Το παιδί μου δεν βγαίνει έξω μόνο του, φοβάται, και χθες που βγήκαμε μια βόλτα στην πλατεία, βγήκαμε παρέα και δεν απομακρύνθηκε από κοντά μου» πρόσθεσε η μητέρα του.

Οι ανήλικοι έχουν προσαχθεί – Θα κληθούν να καταθέσουν

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του 14χρονου, έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται η υπόθεση να μπει στην τελική ευθεία. Μέχρι στιγμής, οι ανήλικοι δεν έχουν προσαχθεί, έχουν ταυτοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και θα κληθούν να καταθέσουν.

Παράλληλα, ο 14χρονος παρακολουθείται από ψυχολόγο ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του, όπως του είπαν οι ανήλικοι ταραξίες εκτός από τον ίδιο έψαχναν και ένα ακόμη άτομο.

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε κλείνουν τα σχολεία γυμνάσια και λύκεια για εξετάσεις 2024

Όταν τα παιδιά επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ξεκινούν και οι προετοιμασίες για τις εξετάσεις.

Η λήξη μαθημάτων στα γυμνάσια θα γίνει τέλος Μάη. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αφαιρέσουμε τις γιορτές, τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, απέμειναν, ελάχιστες ημέρες ημέρες μάθημα για τα σχολεία.

Αν μάλιστα αφαιρέσουμε και τις εκδρομές, τότε απομένουν ακόμα πιο λίγες.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα κλείσουν τα σχολεία.

Εμπειρικά να σας πούμε ότι τα τελευταία χρόνια, τα γυμνάσια κλείνουν στις 30 Μαΐου, και οι προαγωγικές κι απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια διεξάγονται από 1η έως 15 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις των γυμνασίων που πραγματοποιούνται από την πρώτη έως και τις 15 Ιουνίου, προκύπτει ότι τα 7 μαθήματα θα εξεταστούν σε έξι ημέρες, που απομένουν κενές, καθώς τις υπόλοιπες θα διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται νωρίτερα.

Τα Λύκεια κλείνουν για εξετάσεις λίγο πριν τις 20 Μαΐου, ενώ αυτή την ημερομηνία, δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων, αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Για τους μαθητές της Γ Λυκείου, οι ενδοσχολικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από 23 έως 30 Μαΐου και στη συνέχεια ακολουθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν για το καλοκαίρι στις 15 Ιουνίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο λεωφορείο μετά την γέφυρα της Περραιβού στο ρεύμα προς τα δυτικά. Σημειώνεται ότι το λεωφορείο δεν μετέφερε επιβάτες και ο οδηγός πρόλαβε να βγει χωρίς να τραυματιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα. Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο της Πυλαίας στο ρεύμα προς δυτικά.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κοινωνικός τουρισμός | Ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα για το 2024-25

Εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να κάνουν οικονομικές διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι που έλαβαν το σχετικό ΦΕΚ το 2023 και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη, πρέπει να το ενεργοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.
Σε ότι αφορά το νέο πρόγραμμα 2024 – 25 αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς εβδομάδες, προς το τέλος Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα, οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω.

Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έτσι λοιπόν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

cretalive.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en