Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΣΑΠ | Για αποχή διαρκείας προειδοποιούν οι ποδοσφαιριστές

image_print

Αποχή διαρκείας είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιριστές της Super League και Football League, ξεκινώντας από τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στο Κύπελλο Ελλάδας το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου και συνεχίζοντας στα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών.

Ο λόγος έχει να κάνει με τη μη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου αρωγής, που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια με την ΕΠΟ και τις δύο Λίγκες για να αποτελέσει «ασπίδα» για τους ποδοσφαιριστές που «έμειναν στο δρόμο» λόγω της «διάλυσης» επαγγελματικών ομάδων, όπως ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου και ο Πανηλειακός.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειές τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαιά τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν, με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν […] Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο Π.Σ.Α.Π. είναι αλληλέγγυος […] Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ’ αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους. Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό. Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί. Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους».

zougla.gr
DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο κολυμβητήριο του Δήμου

Σέρρες – Υπογραφή σύμβασης για το νέο κολυμβητήριο του Δήμου – 2026
image_print

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το νέο κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών, καθώς υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ανοιχτού βιομηχανοποιημένου κολυμβητηρίου».

Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική υποδομή, που αναμένεται να καλύψει ανάγκες αθλητών, συλλόγων και δημοτών, δίνοντας νέα ώθηση στον υγρό αθλητισμό της περιοχής.

Τη σύμβαση υπέγραψαν η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «POOL SPORT INSTALLATIONS Ι.Κ.Ε.» Κυριάκος Αντωνιάδης.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένης κολυμβητικής δεξαμενής, τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό και γενικό εξοπλισμό, βιομηχανοποιημένο κτίριο, μεταλλική κερκίδα και τηλεσκοπικό στέγαστρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.760.800 ευρώ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους εργολάβους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, όπου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και ο προγραμματισμός της έναρξης των εργασιών.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε αυτούσια:

«Μετά από μία μακροχρόνια και γεμάτη εμπόδια διαδικασία, η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για το Δήμο Σερρών και για όλους τους δημότες μας. Με την υπογραφή της σύμβασης, ένα έργο που “πολεμήθηκε” περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου, μιας υποδομής που θα προσφέρει νέες δυνατότητες στην άθληση, για τις νέες, τους νέους και τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας. Το νέο κολυμβητήριο είναι μία επένδυση στο μέλλον, την ποιότητα ζωής, την εξωστρέφεια και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα και θέτουμε τις βάσεις για να αποκτήσουν οι Σέρρες μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση αντάξια των αναγκών και των προσδοκιών των δημοτών μας».

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καβάλα: Με επιτυχία το Fight & Break Kavala στην παραλία

Καβάλα – Δράση Fight & Break Kavala από τον Αθλητικό Σύλλογο Ταεκβοντό – 2026
image_print

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, στην παραλία της Καβάλας, η αθλητική δράση Fight & Break Kavala από τον Αθλητικό Σύλλογο Ταεκβοντό Καβάλας.

Η δράση έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά και αθλητές να έρθουν πιο κοντά στο Ολυμπιακό άθλημα του Ταεκβοντό, μέσα από τεχνικές, ασκήσεις και θραύσεις.

Συμμετείχαν αθλητές του συλλόγου, αλλά και παιδιά εκτός συλλόγου, τα οποία γνώρισαν από κοντά το άθλημα και έζησαν μια δυνατή εμπειρία γεμάτη χαμόγελα και ενθουσιασμό.

Το Fight & Break Kavala ανέδειξε αξίες όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία, η αυτοπεποίθηση και η χαρά της συμμετοχής.

Στο τέλος της δράσης, οι αθλητές παρέλαβαν κύπελλο συμμετοχής, ως ανάμνηση της προσπάθειάς τους.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με στόχο περισσότερες δράσεις, περισσότερα παιδιά και ακόμη πιο δυνατές αθλητικές στιγμές.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικόλαος Καραγκιοζόπουλος: Χιλιόμετρο με χιλιόμετρο προς το μεγάλο όνειρο

image_print

Ο Νικόλαος Καραγκιοζόπουλος βρίσκεται σε μια από τις πιο απαιτητικές και καθοριστικές περιόδους της αθλητικής του πορείας, προετοιμαζόμενος για τη συμμετοχή του στον 21ο Διεθνή Υπερμαραθώνιο Αγώνα 24 Ωρών, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Οκτωβρίου στο Λουτράκι.

Με αμέτρητα χιλιόμετρα, καθημερινές θυσίες και ατελείωτες ώρες σκληρής προπόνησης, ο αθλητής κυνηγά έναν μεγάλο στόχο: μια δυνατή εμφάνιση και ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υπερμαραθωνίου του 2027, από το οποίο θα στελεχωθεί η Εθνική Ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο πλευρό του βρίσκονται ο προπονητής του, Γιάννης Τζανετάκης, η οικογένεια, οι φίλοι του, αλλά και οι άνθρωποι και οι φορείς που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθειά του. Με πίστη, υπομονή και αφοσίωση, ο Νικόλαος Καραγκιοζόπουλος συνεχίζει να κυνηγά ένα όνειρο που κάποτε έμοιαζε άπιαστο, αποδεικνύοντας πως οι μεγάλοι στόχοι κατακτώνται βήμα βήμα, χιλιόμετρο με χιλιόμετρο.

Ακολουθεί το κείμενο του αθλητή :

“Με αμέτρητα χιλιόμετρα, καθημερινές θυσίες και ατελείωτες ώρες σκληρής προπόνησης, βρίσκομαι σε μια από τις πιο απαιτητικές αλλά και πιο όμορφες περιόδους της αθλητικής μου πορείας, προετοιμαζόμενος για τη συμμετοχή μου στον 21ο διεθνή υπερμαραθώνιο αγώνα 24 ωρών που θα πραγματοποιηθεί ,22-24 Οκτωβρίου στο Λουτράκι. Ένας αγώνας με τεράστια σημασία για εμένα, καθώς αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα προς την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υπερμαραθωνίου του 2027, μέσα από το οποίο θα στελεχωθεί η Εθνική Ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εφόσον όλα εξελιχθούν όπως ευχόμαστε. Σε αυτή τη διαδρομή δεν είμαι μόνος. Δίπλα μου βρίσκεται πάντα ο προπονητής μου, Γιάννης Τζανετάκης, που με καθοδηγεί καθημερινά με πίστη, εμπειρία και απόλυτη αφοσίωση. Με στηρίζουν η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που είναι το μεγαλύτερο στήριγμα σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ιδιαίτερη τιμή για εμένα αποτελεί η παρουσία μου πλέον στη μεγάλη οικογένεια του ΟΚΑ Καβάλας και η δυνατότητα να εκπροσωπώ την Καβάλα σε τόσο σημαντικές διοργανώσεις. Παράλληλα, ευχαριστώ θερμά την ομάδα μου, τους Ελευθερούπολη Runners, το Open Gym για την καθημερινή στήριξη και τον Δήμο Παγγαίου, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού που βρίσκεται δίπλα στην προσπάθειά μου. Στόχος μου είναι μια μεγάλη επίδοση, αλλά πάνω απ’ όλα να κυνηγήσω μέχρι τέλους ένα όνειρο που κάποτε έμοιαζε άπιαστο και σήμερα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Με πίστη, υπομονή και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε… γιατί τα όνειρα κατακτώνται χιλιόμετρο-χιλιόμετρο.”

Καλή επιτυχία Νίκο! 

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en