Quantcast
Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολλοί οι Τούρκοι που προσπερνούν τον Έβρο και προτιμούν τη Θεσσαλονίκη

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία για την επισκεψιμότητα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας από Τούρκους και Βαλκάνιους τουρίστες. Μπορεί οι αφίξεις από τα τελωνεία του Έβρου να δείχνουν μικρή αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο φαίνεται πως οι περισσότεροι επισκέπτες προσπερνούν την Αλεξανδρούπολη και καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η συμπρωτεύουσα ‘πλημμύρισε’ από Τούρκους επισκέπτες.
“Για τους Τούρκους η Θεσσαλονίκη αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Με κάθε ευκαιρία, έρχονται να επισκεφθούν την πόλη ενώ πρώτο στις επιλογές τους παραμένει το μουσείο του Κεμάλ Αττατούρκ”, σημείωσε ο κ.Θεολόγης.

Μάλιστα, σημείωσε πως οι τουρίστες που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη, την συνδύασαν με τη Βέροια στο πλαίσιο του προσκυνηματικού τουρισμού καθώς ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου (Στασίδι του οποίου υπάρχει στη Σαμοθράκη, αλλά το γνωρίζει άραγε ο Τούρκος επισκέπτης;) όπως και στα γύρω χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας.

Επειδή ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνο πράγμα κι επειδή συμφωνούν όλοι ότι το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί, αλλά να βρεθούν τρόποι ώστε να τονωθεί, είναι ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα φέρουν περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας. Αντί να αποτελεί η Αλεξανδρούπολη μία ολιγόωρη στάση, η οποία δεν αφήνει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε να γίνει προορισμός, στον οποίο ο τουρίστας θα έχει λόγους για να επιστρέφει ξανά και ξανά.

alexpoli.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Σήμερα, η Δευτέρα, 3 Ιουνίου και ώρα 18:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές (voucher).

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο (σύζυγοι, τέκνα, συνοδοί ΑμεΑ) ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κοινωνικός τουρισμός 2024» | Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους οι δικαιούχοι οι οποίοι πήραν το 2023 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Τα εν λόγω άτομα μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ παράλληλα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρόγραμμα για την περίοδο 24 – 25, η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη Μαΐου.

Τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.

«Κοινωνικός τουρισμός 2024»: Τι ισχύει για το άνοιγμα της πλατφόρμας

  • Εντός Μαΐου μέσω gov.gr
  • Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε μέσω Gov.gr
  • Βρείτε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των Υπουργείων, Φορέων, Ανεξάρτητων Αρχών και Περιφερειών, εύκολα και γρήγορα στο gov.gr, με κωδικούς Taxisnet
  • Διάρκεια προγράμματος: 1/7/2024 έως 31/7/2025
  • Δικαιούχοι: εργαζόμενοι και άνεργοι

Εξαργύρωση περσινών voucher έως 30/6/2024

  • Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την επιταγή -> κινδυνεύουν να αποκλειστούν για τα επόμενα 2 χρόνια
  • Εκτός: όσοι έλαβαν voucher πέρυσι (εξαιρούνται ΑμεΑ)

«Κοινωνικός Τουρισμός 2024»: Οι παροχές

Επιδοτεί έως και 100% διαμονή σε τουριστικά καταλύματα

  • Από 1-6 διανυκτερεύσεις
  • Έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε: Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω
  • Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε: Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

  • δωρεάν για άτομα με αναπηρία
  • συμμετοχή 20% οι πολύτεκνοι
  • συμμετοχή 25% οι υπόλοιποι

«Κοινωνικός Τουρισμός»: Το εισόδημα των δικαιούχων

  • Έως 30.000 ευρώ για όλους

Για μακροχρόνια ανέργους:

  • άγαμους: έως 16.000 ευρώ
  • έγγαμους: έως 24.000 ευρώ (+ 3.000 ευρώ / παιδί)

Οι δημοφιλέστερες περιφερειακές ενότητες:

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 8.500 δικαιούχοι έκαναν διακοπές τον Απρίλιο με voucher κοινωνικού τουρισμού

Συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-30 Απριλίου 2024. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ενώ ακολουθούν η Εύβοια και τα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en