Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδαρικό στο 2016 με νίκη για τον ΠΑΟ, 4-2 με ανατροπή τον Παναιτωλικό

image_print

Με μεγάλους πρωταγωνιστές του Αμπέντ και Πέτριτς, που σημείωσαν ο καθένας από δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-2 του Παναιτωλικού τη Δευτέρα στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο, κάνοντας αγωνιστικό «ποδαρικό» με το… δεξί στο 2016.

Οι δύο ομαδες μπήκαν φουριόζες στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα 16 λεπτών είχαν σημειωθεί τέσσερα γκολ.

Ο Βιγιαφάνες έβαλε μπροστά στο σκορ τους Αγρινιώτες, οι «πράσινοι» γύρισαν το ματς με τέρματα των Aμπέιντ (6′) και Πέτριτς (11′), ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρκόφσκι έκανε το 2-2 για το συγκρότημα του Μαντζουράκη.

Με γκολ για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το β’ ημίχρονο με τον Πέτριτς να βρίσκει για δεύτερη φορά δίχτυα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του για να έρθει ο Αμπέντ στις καθυστερήσεις να σφραγίσει με το δεύτερο προσωπικό του γκολ τη νίκη της ομάδας του.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Αγρινιώτες με πρέσινγκ αρκετά ψηλά και με άψογο στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους «πράσινους», οι οποίοι μπήκαν «υπνωτισμένοι» στο ματς και με τρομερά κενά στην άμυνά τους.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κάπελ βγήκε τετ-α-τετ με τον Στιλ από την κάθετη μπαλιά του Βιγιαφάνες, αλλά έκανε άσχημο κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να βγει και να μαζέψει τη μπάλα.

Στην αμέσως επόμενη επίθεσή του, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Βιγιαφάνες πήρε τη μπάλα από τον Κούσα στη μεσαία γραμμή διένυσε πολλά μέτρα χωρίς να τον μαρκάρει κανείς, μπήκε στην περιοχή κι αφού απέφυγε σαν… σταματημένους τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ με ιδανικό πλασέ έγραψε το 0-1.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Στο 6΄ από σέντρα του Νάνο κι ενώ δύο παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκτεθειμένοι χωρίς να υποδειχθεί το οφσάιντ, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη, αυτός έδωσε στον Καρέλη κι ο τελευταίος έστρωσε στον Αμπέντ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με συρτό σουτ ισοφάρισε (1-1).

Πριν καλά-καλά προλάβουν να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 8΄ με τον Στιλ να διώχνει πολύ δύσκολα το βολέ του Πάουλο κι ενώ η μπάλα βρήκε το δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ.

Στο 11΄οι Καρέλης και Κλωναρίδης συνδυάστηκαν ξανά, ο τελευταίος έδωσε… μισό γκολ στον Πέτριτς κι ο Κροάτης από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι» (2-1).

Τα παιδαριώδη λάθη, όμως, της πράσινης άμυνας συνεχίστηκαν και στο 16΄, μετά τη σέντρα σουτ του Κάπελ από δεξιά, ο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολή (ο Ταυλαρίδης άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του) έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Οι «πράσινοι» είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Αμπέντ, αλλά ο Αλγερινός ήταν απελπιστικά μόνος του και αδύνατο να τα κάνει όλα μόνος του. Εκτός των κενών στην άμυνα, οι γηπεδούχοι είχαν τεράστιο πρόβλημα και στην ανάπτυξή τους με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη.

Απείλησαν μία φορά στο υπόλοιπο διάστημα, με το σουτ του Πέτριτς που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης (31΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου με το μονοκόματο σουτ του Ουαρντά μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά γρήγορα (51΄) με το απευθείας βολέ του Πέτριτς (4ο γκολ επί του Παναιτωλικού που πετυχαίνει ο Κροάτης στο διάστημα της παρουσίας του στο «τριφύλλι) από το σημείο του πέναλτι μετά την χαμηλή σέντρα του Πράνιτς (σ.σ. φέρει ευθύνη ο Κυριακίδης).

Μέχρι το 68΄ το ματς κύλησε χωρίς φάσεις, ωστόσο, στο λεπτό εκείνο ο Κάπελ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ που έπιασε ήταν απελπιστικά άστοχο.

Όσο περνούσε η ώρα οι Αγρινιώτες ανέβαζαν την απόδοσή τους κι έβγαιναν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν σημάδια κούρασης, ενώ τα προβλήματα στον άξονα συνεχίζονταν παρά τις φωνές του Στραματσόνι.

Στο 90΄ ο Βασιλείου από τη σέντρα του Κάπελ έφτασε μία ανάσα από το 3-3, αλλά ο Ταυλαρίδης με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού των φιλοξενούμενων.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά για την ισοφάριση ο Αμπέντ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που επέστρεψε στο «τριφύλλι» (4-2).

Κίτρινες: Εσιέν, Αμπέντ – Κάπελ, Μύγας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63΄ Καλτσάς), Καρέλης (83΄ Μπεργκ), Πέτριτς (76΄ Λαγός).


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μάρτιν (87΄ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79΄ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δρομέας Θράκης: Τελευταία πεζοπορία της χρονιάς στην Παλιά Καβάλα

Δρομέας Θράκης – Πεζοπορία στον Νερόμυλο και τον καταρράχτη της Παλιάς Καβάλας
image_print

Με μία από τις πιο όμορφες και αγαπημένες διαδρομές του ολοκληρώνει τη φετινή πεζοπορική σεζόν ο Δρομέας Θράκης.

Η τελευταία πεζοπορία της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026, στην περιοχή της Παλιάς Καβάλας, με προορισμό τον Νερόμυλο και τον ομώνυμο καταρράχτη.

Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα, με αφετηρία και επιστροφή στο ίδιο σημείο, ενώ η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 200 μέτρα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το χωριό της Παλιάς Καβάλας και θα ακολουθήσουν το μονοπάτι, κάνοντας την πρώτη στάση στον παλιό Νερόμυλο.

Στη συνέχεια, η διαδρομή συνεχίζεται μέσα σε ένα φυσικό τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς, με πλατάνια, ξύλινα γεφυράκια, σκαλοπάτια και σημεία θέασης για ξεκούραση.

Μεγάλη στάση θα γίνει στον καταρράχτη της περιοχής, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη δροσιά του τοπίου και, εφόσον το επιθυμούν, μια βουτιά στα νερά.

Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής, ενώ στο πρόγραμμα προβλέπεται και στάση στην πόλη της Καβάλας για καφέ ή, εφόσον το επιτρέψουν ο καιρός και ο χρόνος, μπάνιο στην παραλία της Νέας Ηρακλείτσας.

Η αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη θα γίνει στις 07:30 από το Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», ενώ από την Κομοτηνή στις 08:30 από την πλατεία Σπαθί.

Το τελικό ραντεβού έχει οριστεί στις 10:00 στην Παλιά Καβάλα, στο σημείο εκκίνησης του μονοπατιού, στον χώρο στάθμευσης απέναντι από την ταβέρνα «Σκάβαλα».

Οι εγγραφές γίνονται δια ζώσης στο γραφείο του Δρομέα, στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», καθημερινές από τις 17:00 έως τις 20:00, στο βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» στην Κομοτηνή, καθώς και ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής

Ή στην σελίδα:
DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην ΠΕ Καβάλας ο Υπ. Γιάννης Βρούτσης με Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές

Καβάλα – Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στην Π.Ε. Καβάλας για τις αθλητικές υποδομές
image_print

«Έργα 28,5 εκατ. ευρώ για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας – Στο τέλος του 2027 η εικόνα θα είναι ασύγκριτα καλύτερη».

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, συνοδευόμενου από Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και κορυφαίους Έλληνες αθλητές, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή και της παρουσίασης των σημαντικών παρεμβάσεων που προωθούνται για τις αθλητικές υποδομές.

Τον Υπουργό και τους διακεκριμένους αθλητές υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, παρουσία των βουλευτών Γιάννη Πασχαλίδη και Αγγελικής Δεληκάρη, καθώς και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Απασχόλησης κ. Στέλιου Ιγνατιάδη, του οποίου ο ρόλος στην ενίσχυση των αθλητικών δράσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ επισημάνθηκε ιδιαίτερα. «Ο Στέλιος υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη έχει συμβάλει σε μια ισχυρή πνοή στον αθλητισμό σε όλη την ΑΜΘ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον Υπουργό και τους αθλητές, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει πολλές φορές φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες, ωστόσο η παρουσία ανθρώπων που τίμησαν το εθνόσημο προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε μια πλειάδα διακεκριμένων αθλητών, στους οποίους πολλές φορές έχουμε υποκλιθεί και χειροκροτήσει. Πολλές φορές έχουμε νιώσει περήφανοι για τις επιτυχίες τους, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσπάθεια των αθλητών πρέπει να επιβραβεύεται και να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους Έλληνες. «Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει, αλλά και για την προσπάθεια που εξακολουθείτε να καταβάλλετε», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στον Γιάννη Βρούτση, τον οποίο χαρακτήρισε παλιό φίλο και συνεργάτη, ευχαριστώντας τον για την ένταξη της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον σχεδιασμό του Υπουργείου Αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, η διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στον Υπουργό αναμνηστική πλακέτα με την εικόνα της παλιάς πόλης της Καβάλας, καθώς και έκδοση της Περιφέρειας που αφορά την περιοχή, ενώ αντίστοιχα δώρα δόθηκαν και στους παριστάμενους αθλητές.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή τονίζοντας και αυτός την γνωριμία τους από παλιά. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η παρουσία του στην Καβάλα δεν είναι ούτε συμβολική ούτε εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική. Όπως ανέφερε, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δρομολογείται ένα μεγάλο αθλητικό έργο, συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, με σημαντική συμβολή της Περιφέρειας. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει στην πράξη πως δεν περιορίζεται στις εξαγγελίες, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πρέπει να αισθάνεται περήφανη και ικανοποιημένη, γιατί αυτά που συντελούνται μέχρι το τέλος του 2027 θα είναι ασύγκριτα σε σχέση με το παρελθόν. Η εικόνα των αθλητικών υποδομών θα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι γνώρισαν οι Καβαλιώτες αθλητές μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στη σημασία των κορυφαίων αθλητών που τον συνοδεύουν, επισημαίνοντας ότι μεταφέρουν ένα διαχρονικό μήνυμα περηφάνειας, τιμής και συγκίνησης για όλους τους Έλληνες. Όπως είπε, η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη διασφάλιση του μέλλοντός του, κάτι που απαιτεί σύγχρονες και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ακόμη η μεγάλη παρέμβαση του Υπουργείου στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η σημαντικότερη των τελευταίων είκοσι ετών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Ιγνατιάδη και στην ψηφιακή μετάβαση του ελληνικού αθλητισμού, με την εφαρμογή «Κούρος», η οποία παρουσιάστηκε ως ένα σύγχρονο εργαλείο που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή διαπίστωση ότι η Καβάλα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο για τον αθλητισμό, με έργα, υποδομές και παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν ουσιαστικά τις συνθήκες άθλησης για τη νέα γενιά.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πασχαλίδης: Χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για το Δημοτικό Γήπεδο Νέας Περάμου

Νέα Πέραμος – Χρηματοδότηση για κερκίδα και στέγαστρο στο Δημοτικό Γήπεδο
image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για την κατασκευή κερκίδας και στεγάστρου στο Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Περάμου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των διαχρονικών προσπαθειών του Βουλευτή, όπως αποτυπώθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον  Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη (βλ.τε σχετικό από 8.1.2026 Δελτίο Τύπου), καθώς και στις μετέπειτα συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια των οποίων τόνισε ότι το γήπεδο της Νέας Περάμου φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τον ιστορικό Σύλλογο «Βρασίδα»,  που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή περίπου 100 παιδιών κάθε χρόνο, ώστε ήταν αδήριτη η ανάγκη της κατασκευής κερκίδων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση που ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα των Καβαλιωτών. Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Παγγαίου κ.Φίλιππο Αναστασιαδη και τον Αντιδήμαρχο κ.Χρήστο Μποσμπότη για τη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες και στον ΑΜΣ Βρασίδα Νέας Περάμου για την ειλικρινή σχέση που έχουμε χτίσει και για την αναγνώριση των προσπαθειών μου, όπως φαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του. Μια πολύ ευχάριστη μέρα για τη Νέα Περαμο Παγγαίου και τον τοπικό αθλητισμό.»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en