Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό νόσησης | Νέο «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

Διευκρινίσεις έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου για τη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης για όσους νοσήσουν εκ νέου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου «ως προς το πιστοποιητικό για την επαναμόλυνση, είναι κάτι το οποίο έχει αποφασιστεί από το Σεπτέμβριο από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση, για δεύτερη μόλυνση» και συμπλήρωσε:

«Κατανοούμε αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα για κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό, είτε με Johnson & Johnson είτε με τις δυο δόσεις, και τη στιγμή που πάει να εκπνεύσει το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, διότι πρέπει να κάνουν το booster τους, είχαν μια νόσηση».

Έτσι και εφόσον είχε προϋπάρξει η νόσηση και κολλήσουν εκ νέου τότε αυτή «η ειδική ομάδα ασθενών θα λάβουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης».

Οι ανεμβολίαστοι που επαναμολύνονται δεν θα λαμβάνουν πιστοποιητικό νόσησης

Με άλλα λόγια προϋπόθεση για να χορηγηθεί πιστοποιητικό νόσησης είναι οι πολίτες να είναι εμβολιασμένοι και απλά να μην πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που διοργάνωσε η Ένωση Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε έξι πόλεις της Περιφέρειάς μας, από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής. Διδυμοτείχου και του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για αίμα, τόσο των μελών μας, όσο και όλων των αστυνομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν πέραν της αναμενόμενης και για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για την πράξη προσφοράς τους, καθώς και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων Αιμοδοσίας, για την αγαστή και διαχρονική συνεργασία τους με τους υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς φορείς του Σώματος.
 

ΔΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ…ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΗ

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλπη και εφορευτική επιτροπή σε περιοδεία με βαν για τις εκλογές συνταξιούχων της ΔΕΗ

Διαφορετική η εκλογική διαδικασία για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ. Δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Μέσα σε όχημα (βαν) η εφορευτική επιτροπή και η κάλπη, περιοδεύει από χθες στην ΑΜΘ. Στην Καβάλα το αυτοκίνητο στάθμευσε στο πεζοδρόμιο της Χρ. Σμύρνης. Εκεί προσήλθαν και ψήφισαν 30 περίπου συνταξιούχοι της ΔΕΗ Καβάλας.

«Το μόνο που δεν έχουμε είναι παραβάν» σχολίασαν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας. Εξήγησαν ότι υποχρεώνονται να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα επειδή «… από τότε που ο ΔΕΔΔΗΕ έγινε ιδιωτική επιχείρηση δεν μας παραχωρεί την αίθουσα συνελεύσεων των εν ενεργεία συναδέλφων για να κάνουμε τις εκλογές μας». Πρόκειται για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής αναγνώριση για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη: «Οι θαυμαστές έχουν ξετρελαθεί με τη δεύτερη σεζόν του Maestro»

Η σειρά έχει επαινεθεί για την συναρπαστική αφήγηση, την πλούσια ανάπτυξη των χαρακτήρων και την όμορφη κινηματογράφηση, γεγονός που της έχει εξασφαλίσει μια αφοσιωμένη βάση οπαδών.

Οι συνδρομητές του Netflix είναι ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία της δεύτερης σεζόν της καταξιωμένης ελληνικής δραματικής σειράς «Maestro in Blue» Η σειρά έχει γοητεύσει το κοινό από το ντεμπούτο της τον Μάρτιο του 2023, διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό σκορ στο Rotten Tomatoes που αγγίζει τα όρια της τελειότητας.

Το «Maestro in Blue», που δημιούργησε, έγραψε και σκηνοθέτησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ακολουθεί την ιστορία του προβληματικού μουσικού Ορέστη, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Παπακαλιάτης, καθώς προσπαθεί να αναβιώσει ένα αρχαίο φεστιβάλ στο γραφικό νησί του Ιονίου, τους Παξούς. Η αφήγηση μπλέκει τις προσπάθειές του με τη ζωή της 19χρονης Κλέλιας, την οποία υποδύεται η Κλέλια Ανδριολάτου, η οποία προετοιμάζεται για τις εξετάσεις της στη μουσική σχολή.

Καθώς ο Ορέστης βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κουλτούρα του νησιού και έρχεται πιο κοντά στην Κλέλια, ανακαλύπτει ότι δεν είναι όλα τόσο ειδυλλιακά όσο φαίνονται. Η σειρά έχει επαινεθεί για την συναρπαστική αφήγηση, την πλούσια ανάπτυξη των χαρακτήρων και την όμορφη κινηματογράφηση, γεγονός που της έχει εξασφαλίσει μια αφοσιωμένη βάση οπαδών.

 

Η πρώτη σεζόν του «Maestro in Blue» περιλαμβάνει εννέα επεισόδια, διάρκειας από 52 έως 74 λεπτά το καθένα. Αντίθετα, η δεύτερη σεζόν αποτελείται από έξι επεισόδια, με το μεγαλύτερο να διαρκεί 72 λεπτά. Αυτή η σεζόν υπόσχεται να συνεχίσει την περίπλοκη και συναισθηματικά φορτισμένη αφήγηση που έχει καθηλώσει τους θεατές από την αρχή.

Μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της δεύτερης σεζόν, οι θαυμαστές χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους. Ένας ενθουσιώδης θεατής έγραψε στο Twitter: «Παρακολουθώ τη 2η σεζόν της καταπληκτικής ελληνικής σειράς “Maestro in Blue” στο Netflix. Ό,τι έχετε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα διαμάντι». Ένας άλλος θαυμαστής μοιράστηκε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για το “Maestro in Blue”. Την ίδια στιγμή ακούω Μαρίνα Σάττι Μου έχει λείψει τόσο πολύ αυτή η σειρά».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en