Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περικοπές 5%-12% στις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ

image_print

Περικοπές στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων από τα 1.200 ευρώ και άνω ή από τα 1.400 ευρώ και άνω επεξεργάζεται η κυβέρνηση με ποσοστά μειώσεων μεταξύ 5% και 12%, παράλληλα με την επιβολή χαμηλότερου πλαφόν τόσο για τις σημερινές όσο και για τις νέες συντάξεις.

Οι μειώσεις θεωρούνται δεδομένες και μάλιστα τις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ενικός» με τις εξής φράσεις: «Έγνοια μας δεν είναι να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν μια μεγάλη σύνταξη. Έγνοια μας είναι να προστατεύσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία που έχουν συντάξεις σχεδόν από 600 ως 1.200 ευρώ». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο στόχος μας δεν είναι να μειωθούν ούτε οι συντάξεις που είναι 1.400-1.500 ευρώ», αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Η προαναγγελία περικοπών από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου και συνδυάζεται με τη στροφή 180 μοιρών που κάνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό προκειμένου να επιστρέψουν οι δανειστές και να ξεκινήσει η τελική συζήτηση με τα πρόσθετα μέτρα που θα περιλαμβάνει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου το οποίο φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Για τα ποσοστά των μειώσεων οι εκτιμήσεις που γίνονται επί του παρόντος και τα εναλλακτικά σχέδια δείχνουν ότι αν το ψαλίδι ξεκινήσει από τα 1.200 ευρώ (κύριας και επικουρικής), θα είναι από 5% ως 12%. Ωστόσο, το ύψος των περικοπών θα εξαρτηθεί από τις τελικές εκτιμήσεις των δανειστών για το δημοσιονομικό κενό και από τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν για να καλυφθεί. Το 1% του ΑΕΠ, ήτοι 1,8 δισ. ευρώ που ήταν το αρχικό ποσό για το κενό του 2016 και έπρεπε να καλυφθεί από τις συντάξεις, με το σχέδιο Κατρούγκαλου, θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, καθώς οι δανειστές ανεβάζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- το νέο ποσό που θα απαιτηθεί από το ασφαλιστικό στα 4 με 5 δισ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.

Ακόμη και αν γίνουν δεκτές οι ποσοτικοποιήσεις που κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, τότε πέραν του 1,8 δισ. ευρώ λείπουν άλλα 2,2 ως 3 δισ. ευρώ που θα απαιτηθούν από νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές μειώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες και να φτάνουν στο 15% για ποσά σύνταξης πάνω από τα 1.500 ή τα 2.000 ευρώ.

Με όριο προστασίας από τα 600-1.200 ευρώ οι περικοπές που εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνουν:

1. Μειώσεις 5% έως 7% στο άθροισμα συντάξεων από τα 1.200-1.500 ευρώ (κατά μέσο όρο προκύπτει μείωση 6%). Στη ζώνη των 1.200-1.500 ευρώ βρίσκονται περίπου 450.000 συνταξιούχοι, όλων των κατηγοριών.

2. Μειώσεις 8% έως 12% στο άθροισμα των συντάξεων από τα 1.500 ως τα 2.000 ευρώ και άνω. Κατά μέσο όρο η μείωση είναι 10% και αποφέρει περί τα 750 εκατ. ευρώ ετησίως καθώς οι συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ δεν είναι περισσότεροι από 350.000 άτομα.

Στο σενάριο του πλαφόν στα 1.500 ευρώ δεν αποκλείεται να πέσουν όλες οι συντάξεις πάνω από τα 1.500 ευρώ. Αυτό θα προκαλέσει μειώσεις ως και 45% καθώς το πλαφόν των 2.773 ευρώ θα κατέβει στα 1.500 ευρώ.

πηγή: newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός: 33.000 επιπλέον δικαιούχοι για την περίοδο 2026 – 2027

image_print

Αυξάνεται κατά 33.000 ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2026-2027, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά την αυξημένη ζήτηση και τις περισσότερες από 800.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, το υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ αποφάσισαν την ενίσχυση του προγράμματος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων-ωφελουμένων σε 333.000.

Για την αύξηση των θέσεων διατίθενται επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ, ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών.

Η διάρκεια του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζεται από την 1η Ιουνίου 2026 έως τις 30 Ιουνίου 2027.

Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, ανέργους και τις οικογένειές τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις, ανάλογα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Όσοι είναι ΑμεΑ ή έχουν μέλη της οικογένειάς τους με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν σε συνεχόμενες περιόδους του προγράμματος.

Επιπλέον, τα άτομα με αναπηρία εξαιρούνται από την κύρωση μη ενεργοποίησης των επιταγών, ενώ για τη διαμονή ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις επιδότησης που προβλέπονται για τον γενικό πληθυσμό.

Για άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 50% προβλέπεται πλήρης επιδότηση ακτοπλοϊκής μετακίνησης, ενώ κάθε άτομο με αναπηρία 67% και άνω δικαιούται συνοδό χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις, εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης»: 6.000 νέοι δικαιούχοι

image_print

Περισσότεροι από 6.000 νέοι δικαιούχοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», σύμφωνα με τον 4ο πίνακα εγκεκριμένων αιτήσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τις νέες εγκρίσεις ξεπερνά τα 21,5 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών μέσω σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού.

Με τη νέα απόφαση, οι εγκεκριμένες αιτήσεις του προγράμματος ξεπερνούν πλέον τις 146.000 σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων συστημάτων, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους για τα νοικοκυριά.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και να επιλέγουν εγκεκριμένο προμηθευτή και εξοπλισμό από τα επίσημα μητρώα του προγράμματος.

Η προθεσμία για τη δέσμευση και εξαργύρωση των επιταγών της 4ης απόφασης υπαγωγής λήγει στις 25 Ιουνίου 2026.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στη ΔΕΗ γίνεται»: Η ΔΕΗ παρουσιάζει το όραμά της για τους ανθρώπους της

ΔΕΗ – Το νέο όραμα για τους ανθρώπους της με μήνυμα «Στη ΔΕΗ γίνεται»
image_print

Η ΔΕΗ παρουσιάζει το όραμά της ως εργοδότης για την ανάπτυξη των ανθρώπων της και όσα προσφέρει μέσα από το εργασιακό της περιβάλλον, με κεντρικό μήνυμα «Στη ΔΕΗ γίνεται». Η στρατηγική αυτή κατεύθυνση αντανακλά τον δυναμικό μετασχηματισμό της εταιρείας σε έναν ολοκληρωμένο, διεθνή ενεργειακό Όμιλο και αναδεικνύει τις μοναδικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και καινοτομίας που προσφέρει.

Σε μία περίοδο ταχείας ανάπτυξης και υλοποίησης ενός επενδυτικού πλάνου ύψους €24 δισ. έως το 2030, ο Όμιλος ΔΕΗ τοποθετεί τους ανθρώπους του στην καρδιά της στρατηγικής του, αναγνωρίζοντάς τους ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη των στόχων του. Η φιλοσοφία αυτή αποτυπώνει τη δέσμευση του Ομίλου να παρέχει ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εξελίσσονται, να καινοτομούν και να συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση του ενεργειακού και τεχνολογικού μέλλοντος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με αφορμή τη δυναμική τοποθέτηση του οργανισμού ως εργοδότη, η Αλίνα Παπαγεωργίου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΔΕΗ, δήλωσε: «Στη ΔΕΗ, βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι μετασχηματισμού, με τους ανθρώπους μας πάντα στο επίκεντρο, ως αναπόσπαστο κομμάτι όλων όσων χτίζουμε μαζί. Με το “Στη ΔΕΗ γίνεται”, δίνουμε το μήνυμα στους υποψήφιους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα, να γίνουν μέρος μιας ομάδας που ηγείται των εξελίξεων. Μαζί μας θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους, θετικό αποτύπωμα σε έργα που διαμορφώνουν το μέλλον του powertech. Επενδύουμε στην εξέλιξή τους, θέλουμε να είναι μέρος μιας ομάδας που τους στηρίζει και δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου κάθε φωνή έχει αξία».

Οι τρεις πυλώνες στους οποίους βασίζεται ο στόχος του Ομίλου να αποτελέσει εργοδότη επιλογής είναι: 

  1. Εμπειρίες που εξελίσσουν: Ο Όμιλος ΔΕΗ προσφέρει ευκαιρίες συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τα μεγάλα τεχνικά έργα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έως την ηλεκτροκίνηση, τις τηλεπικοινωνίες και τα data centers. Η διεθνής παρουσία και η επέκταση σε νέες αγορές δημιουργούν προοπτικές για μια καριέρα με ουσιαστικό αντίκτυπο.
  2. Έργα με αποτύπωμα στο αύριο: Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ συμμετέχουν σε έργα μεγάλης κλίμακας που οδηγούν την ενεργειακή μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αφήνοντας θετικό και διαρκές αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία. Με 8,5 εκατομμύρια πελάτες και 20.000 εργαζόμενους, ο Όμιλος αποτελεί κινητήρια δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης.
  3. Μια ομάδα που στηρίζει: Προτεραιότητα του Ομίλου είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς, υποστηρικτικού και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας. Με έμφαση στην υγεία, την ασφάλεια και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παροχών, ο Όμιλος φροντίζει έμπρακτα τους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους.

Η παρουσίαση του νέου οράματος για τους ανθρώπους του Ομίλου θα υποστηριχθεί από μια ολοκληρωμένη καμπάνια επικοινωνίας.

 

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en