Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Περίπου 50.000 επιχειρήσεις έκλεισαν την τελευταία 3ετία σε Μακεδονία και Θράκη

image_print

Πλησιάζουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις που διαγράφηκαν από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης την τριετία 2011-2013, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην ίδια τριετία έκαναν την εγγραφή τους στα επιμελητήρια 35.456 επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δύσκολα μπορούν να αντισταθμίσουν όσες βγήκαν “εκτός παιχνιδιού” για λόγους …ποιοτικούς.

Σύμφωνα με τις απόψεις που κατέθεσαν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες πρόεδροι, “βρόγχο” για τις επιχειρήσεις της περιοχής -και όχι μόνο- αποτελούν τα προβλήματα της πολύ υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης, των κόκκινων δανείων προς τις τράπεζες, της ανύπαρκτης ρευστότητας και των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, πρόσθετη πίεση για τις επιχειρήσεις δημιουργούν οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές που ισχύουν στις χώρες των Βαλκανίων, ωθώντας πολλούς επιχειρηματίες στην επαγγελματική μετανάστευση.

 

Ακολουθεί πίνακας με τις εγγραφές-διαγραφές της τριετίας στα 18 επιμελητήρια του βορειοελλαδικού τόξου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΞΑΝΘΗ 1248 1771

ΕΒΡΟΣ 1666 1452

ΗΜΑΘΙΑ 1679 2295

ΡΟΔΟΠΗ 215 111

ΦΛΩΡΙΝΑ 281 423

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2015 2361

ΓΡΕΒΕΝΑ 522 854

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 11084 14642

ΚΑΒΑΛΑ 2040 2272

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 517 899

ΚΙΛΚΙΣ 911 1607

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2196 5597

ΠΕΛΛΑ 1683 2173

ΠΙΕΡΙΑ 1989 2483

ΔΡΑΜΑ 997 1702

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2666 3561

ΣΕΡΡΕΣ 1767 2896

ΚΟΖΑΝΗ 1980 2560

ΣΥΝΟΛΟ 35.456 49.659

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MmoVLYabQaQ&feature=youtu.be[/youtube]

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα : Αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε!

image_print

Μια οικογενειακή τραγωδία γράφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/6) στον Κορύλοβο Δράμας, όταν ένας αστυνομικός στο επάγγελμα, αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ η γυναίκα του, επίσης αστυνομικός, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο σπίτι της και μεταφέρθηκε αρχικά εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς, μετά από λίγη ώρα, το θύμα εξέπνευσε στα τραύματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα του φονικού.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρυσούπολη : Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης – Μια Περίοδος, Δέκα Πρωθυπουργοί, Έντεκα Πρωθυπουργίες»

image_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτειολογίας κ. Θανάση Διαμαντόπουλου με τίτλο: «Οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης – Μια Περίοδος, Δέκα Πρωθυπουργοί, Έντεκα Πρωθυπουργίες».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παράρτημα Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης, σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Νέστου, στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας Χρυσούπολης.

Ιδιαίτερη σημασία προσδίδει στο γεγονός ότι η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στη Χρυσούπολη, αναδεικνύοντας τον ρόλο της περιφέρειας ως χώρου παραγωγής δημόσιου διαλόγου και πολιτικού προβληματισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Νέστου και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια αμιγώς υπερκομματική πρωτοβουλία, με στόχο την ιστορική προσέγγιση και τον γόνιμο διάλογο γύρω από μια καθοριστική περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δικηγόρος και Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Βουλευτής, κ. Αθανάσιος Γλαβίνας και ο κ. Κρις Σπύρου, πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσαϊρ και επί σειρά ετών επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Πολιτεία.

Οι εισηγητές ανέλυσαν κρίσιμες πτυχές της Μεταπολίτευσης, φωτίζοντας τον ρόλο και την πολιτική παρακαταθήκη των Πρωθυπουργών που σημάδεψαν την περίοδο αυτή, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για τις μεγάλες πολιτικές, κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρεμβάσεις των Βουλευτών κ. Τάσου Δημοσχάκη και κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και του πρώην Υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή, οι οποίοι μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και χαρακτηριστικά περιστατικά από τη συνεργασία τους με Πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος, η Βουλευτής Καβάλας κ. Αγγελική Δεληκάρη, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Στέλλα Στόγια, ο Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ κ. Γεώργιος Κέλλης, ο Υποστράτηγος κ. Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχος κ. Λάμπρος Τσιάρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Σιμούδης, ο Λιμενάρχης Καβάλας Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Αθανάσιος Βρύζας, ο Διοικητής Ασφάλειας Καβάλας κ. Αθανάσιος Κοψίδας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης Αντιπύραρχος κ. Παναγιώτης Παντζαρτζίδης, καθώς και ο πρώην Υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Το Παράρτημα Καβάλας της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές και τους πολίτες που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι ο ουσιαστικός διάλογος για την πολιτική ιστορία, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εξακολουθεί να αποτελεί ζωντανό ζητούμενο της κοινωνίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράταση έως τις 22 Ιουνίου για τον καθαρισμό οικοπέδων – Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα

image_print

Μικρή παράταση στην προθεσμία καθαρισμού των οικοπέδων έδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν πλέον περιθώριο έως και τις 22 Ιουνίου για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αξιολόγησε τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα. Παράλληλα, το Υπουργείο απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επισπεύσουν τις εργασίες καθαρισμού, καθώς οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται το επόμενο διάστημα αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en