Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσιαζεται το πλανο Αξιοποιησης του Αεροδρομιου Αμυγδαλεωνα παρουσια Παναγιωτοπουλου

Παρουσιαζεται το πλανο αξιοποιησης του Αεροδρομιου του Αμυγδαλεωνα σε ξενοδοχειο της Καβαλας παρουσια τπυ ΥΠΕΘΑ Νικου Παναγιωτοπουλου.

Μεσα στο καλοκαιρι δεν αποκλειεται μαλιστα να ξεκινησουν οι εργασιες οπως δηλωσε ο Δημητρης Λυμπερακης, ιδιοκτητης της Egnatia Aviation.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Ενημέρωση από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή τις ημέρες του Πάσχα

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Προβατάς, Αναγέννηση, Βαμβακιά, Μονοκκλησιά, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, Άνω Βροντού, Ραχωβίτσα, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και ΒΙ.ΠΕ. θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή τη Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις Κοινότητες και Οικισμούς Μετόχι, Ξηρότοπος, Ορεινή, Χρυσοπηγή, Ιερά Μονή Βύσσιανης, Οινούσα, Επτάμυλοι, Ελαιώνας, ΒΙ.ΠΕ. Λευκώνας, Προβατάς, Βαμβακιά, και Μονοκκλησιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

-Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων για τις Κοινότητες Σκούταρι, Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Κωνσταντινάτο, Πεπονιά, Κουμαριά και Αγία Ελένη θα πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου.

-Η προγραμματισμένη αποκομιδή την Δεύτερα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) για τις κοινότητες Κάτω Καμήλα, Αδελφικό, Βαμβακούσα, Κουβούκλιο, Σκούταρι (μισός οικισμός) και Κωνσταντινάτο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου.

,-Για την πόλη των Σερρών η αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή για τα σύμμεικτα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, συμπληρωματικά θα γίνει αποκομιδή της ανακύκλωσης από συμβεβλημένο εργολάβο.

-Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα εκτελείται κανονικά το πρόγραμμα από τον συμβεβλημένο εργολάβο.

-Την Δευτέρα 6 Μαΐου (2 η μέρα του Πάσχα) και την Τρίτη 7 Μαΐου (εορτασμός της Πρωτομαγιάς) θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης και περιφερειακά, μόνο όπου υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θερμή παράκληση, όσοι επισκεφθείτε διάφορα σημεία του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, λίγο πριν αποχωρήσετε φροντίστε να καθαρίσετε το χώρο, πετώντας τα απορρίμματά σας στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. «Ας κρατήσουμε καθαρό το περιβάλλον είναι δικαίωμα όλων μας».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των πολιτών οι κ. Τοψίδης – Μαρκόπουλος»

Ο Βουλευτής Π.Ε.  Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Τοψίδη για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις περσινές πυρκαγιές, έκανε την εξής δήλωση:

«Περισσεύει από θρασύτητα η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρ. Τοψίδη για το ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων πολιτών των Κοινοτήτων Διαλεχτού, Αβραμυλιάς, Ξεριά και Μυρτoφύτου από τις περσινές πυρκαγιές.

Η επιμονή στο ίδιο λάθος καταδεικνύει πόσο άσχετοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των πολιτών είναι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Καβάλας, κ. Θ. Μαρκόπουλος.

Αποποιούμενος των τεράστιων ευθυνών της Περιφέρειας, ο κ. Τοψίδης εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες, επειδή δεν έχουν λάβει τις προκαταβολές από τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση.

Με κατηγορεί επειδή έκανα απλώς αυτό που είχα χρέος απέναντι στην τοπική κοινωνία, να δημοσιοποιήσω όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Χρ. Τριαντόπουλος απαντώντας στην σχετική Επίκαιρη Ερώτησή μου.

Έχει το πολιτικό θράσος να λέει ότι “εάν ακόμη και ένας από τους δικαιούχους αιτούνταν ή αιτηθεί προκαταβολή, η υπηρεσία θα συντάξει καταλόγους για προκαταβολή προς όλους τους δικαιούχους”!

Είναι φανερό ότι οι κ. Τοψίδης και Μαρκόπουλος αγνοούν ακόμη και τα βασικά που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας επέλεξαν την οδό της τελικής επιχορήγησης της κρατικής αρωγής προς τους δικαιούχους”.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε.  Καβάλας και όχι οι πολίτες, κύριοι Τοψίδη και Μαρκόπουλε!  

Όσο για τις απόψεις των δικαιούχων των αποζημιώσεων, προκαλώ τον κ. Περιφερειάρχη να επισκεφθούμε μαζί τα συγκεκριμένα χωριά για να διαπιστώσει από κοντά – και όχι από το γραφείο του – αν έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα ή όχι.

Οι συζητήσεις μου με αυτούς, άλλωστε, ήταν αυτές που με ώθησαν να κάνω αυτό που όφειλα, να αναζητήσω λύση στο πρόβλημά τους.

Λύση, που ήταν ευθύνη του κ. Τοψίδη και του κ. Μαρκόπουλου να έχουν βρει, αλλά ακόμα και τώρα που τη γνωρίζουν, συνεχίζουν να … κωφεύουν και να επιτίθενται στους πολίτες.

Κατά τα άλλα, τους φταίνε μέχρι και τα Μ.Μ.Ε.

Ντροπή!»

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιφέρεια ΑΜΘ | Ακόμα μια απάντηση στον Μακάριο Λαζαρίδη

Από την Περιφέρεια ΑΜΘ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Επί του θέματος που ανέκυψε με τις προκαταβολές των αποζημιώσεων για τους πληγέντες των Κοινοτήτων Διαλεχτού, Αβραμυλιάς, Ξεριά και Μυρτοφύτου, από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, κακώς επιχειρήθηκε να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη, με συνέπεια να παρασύρει σε αυτό το λάθος δρόμος και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Το θέμα της καταβολής ή όχι προκαταβολής στις αποζημιώσεις είναι ουσιαστικά επιλογή των δικαιούχων. Επιπλέον, οφείλουμε να επισημάνουμε κάτι που ίσως να αγνοεί ο κ. Λαζαρίδης και αυτό είναι, ότι εάν ακόμη και ένας από  τους δικαιούχους αιτούνταν ή αιτηθεί προκαταβολής, η υπηρεσία θα συντάξει καταλόγους για προκαταβολή προς όλους του δικαιούχους. Αλλά ως τώρα αντίστοιχο αίτημα δεν υπήρξε παρά την ενημέρωση που παρείχαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες στους δικαιούχους.

Ως εκ τούτου, με βάση την κοινή λογική, δεν υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης, ούτε του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ούτε και του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλου, αλλά ούτε και των προκατόχων τους, για την μη καταβολή των αποζημιώσεων, αφού αυτό είναι θέμα απόφασης των ίδιων των δικαιούχων. Επιπλέον αν 1.000 ευρώ ως προκαταβολή είναι πολλά ή λίγα, αυτό είναι ζήτημα που αξιολογήθηκε από τους ίδιους τους δικαιούχους και οι όποιοι δεν συμφώνησαν να ζητήσουν από τον κ. Λαζαρίδη την γνώμη του!

Είναι άξιο λόγου, το γιατί ο κ. Λαζαρίδης δεν φρόντισε επί των ημερών του πρώην Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να εκκινήσει την διαδικασία των αποζημιώσεων και των προκαταβολών, ώστε σήμερα να μην αναγκάζεται να πράττει με σημαντική καθυστέρηση όσα δεν φρόντισε, σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα.

Αντί λοιπόν ο κ. Λαζαρίδης, να εκφράζει την «θλίψη του και την αγανάκτησή του», καθώς επίσης, αντί να ζητάει από  την ηγεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ να απολογηθεί, ας φροντίσει να ενημερωθεί αρμοδίως. Η υπηρεσία … έπραξε ό,τι ήταν νόμιμο και προς το συμφέρον των πληγέντων, με άμεση επικοινωνία με τους ίδιους. Ο βουλευτής, δημιουργεί απλά αρνητικές εντυπώσεις για την σχέση του με την Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ για το συμφέρον των πολιτών θα βοηθούσε το μέγιστο μια θετική και υπεύθυνη στάση.

Σημ. Παρεμπιπτόντως στο Μυρτόφυτο δεν υπήρξε καμία αίτηση αποζημίωσης όσον αφορά την αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en