Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρέμβαση Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη για το μεταναστευτικό στο Συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη

image_print

Στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Μαδρίτη, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη με ερώτημά της έθεσε στο επίκεντρο των συζητήσεων το ζήτημα της αποτελεσματικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Χαρακτηριστικά, στη συζήτηση για την προσφυγική κρίση στην ΕΕ που συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ M. WEBER, ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας κ A. STUBB καθώς και η Αντιπρόεδρος της Ισπανικής Κυβέρνησης κα S. SÁENZ DE SANTAMARÍA, υπογραμμίστηκε ότι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην ΕΕ θα πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: στην αρχή της μετεγκατάστασης, στη δημιουργία κέντρων καταγραφής των προσφύγων (hot spots), στον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και στην εφαρμογή του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ).

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε το ερώτημα, κατά πόσο ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του συνόλου της ΕΕ και όχι μόνο υπόθεση των χωρών που εμπλέκονται γεωγραφικά στο πρόβλημα. Απαντώντας ο κ. STUBB, τόνισε κατηγορηματικά ότι από τη στιγμή που μιλάμε για κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου και κοινή επίλυση του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα πρέπει να αποτελεί κοινή υπόθεση όλων των κρατών μελών.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νοσοκομείο Σερρών – Οικογένεια παρέλαβε και έθαψε λάθος σορό

image_print

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άνδρες, ηλικίας 86 και 79 ετών, κατέληξαν στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Οι συγγενείς του 79χρονου προσήλθαν, αναγνώρισαν τη σορό που τους υπεδείχθη και την παρέλαβαν, προχωρώντας στη συνέχεια στην ταφή της.

Το σοβαρό λάθος αποκαλύφθηκε μία ημέρα αργότερα, όταν οι συγγενείς του 86χρονου μετέβησαν στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τη σορό του. Κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που τους παρουσιάστηκε δεν ήταν ο συγγενής τους και ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών αναφέρει ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 79χρονου από την Ξάνθη, η οποία αρχικά υποστήριξε πως είχε αναγνωρίσει σωστά τον συγγενή της, ενώ είχε ήδη πραγματοποιηθεί η κηδεία. Παράλληλα, τους ζητήθηκε να προσέλθουν εκ νέου στο νοσοκομείο για νέα αναγνώριση της σορού που παραμένει στον χώρο του ιδρύματος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en