Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΜΕ | Τουλάχιστον 3.000 οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών τη νέα χρονιά

image_print

Τις ελλείψεις παραδέχεται το υπουργείο Παιδείας…

Με Δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Καβάλας αναφέρεται στο μεγάλο θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία τονίζοντας χαρακτηριστικά….

“Με τον ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών θα «λειτουργήσουν» τα σχολεία από το Σεπτέμβρη, όπως προδιαγράφουν και οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση βλέπει την όποια κάλυψη των κενών με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς αντί για μόνιμους διορισμούς.

«Φτάνουμε σε σημεία εκτός ορίων. Όταν φέτος ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη (σημ. ο κακός) 22.500 αναπληρωτές λόγω περισσότερων συνταξιοδοτήσεων πέρυσι, αντιλαμβάνεστε ότι περάσαμε πραγματικά τα όρια», δήλωνε προχτές ο υπουργός Ανδρ. Λοβέρδος (σημ. ο καλός), μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ίδιος σημείωσε ότι «από αυτές τις 22.500 αναπληρωτών που ζητήσαμε, μετά από συνεννοήσεις συνολικά στο πλαίσιο της κυβέρνησης και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου και συνεννοήσεις με άλλους υπουργούς, θα έχουμε συνολικά 19.500» και ότι θα καλυφθούν τα κενά ζητώντας από τους καθηγητές να διδάξουν τα εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα.

Ο υπουργός δήλωνε ότι με βάση την αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων 1 προς 10, θα υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθούν μόλις 450 άτομα για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να εμφανιστεί ότι αγωνιά για τη λειτουργία των σχολείων δεν είναι ικανές να πείσουν για το ενδιαφέρον της, αφού η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας πορείας επιλογών στο πλαίσιο της πολιτικής που χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και στην εκπαίδευση. Οι δε ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου καθώς η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται σε τροχιά υπαγωγής στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, οικοδόμησης του σχολείου της καπιταλιστικής αγοράς όπου βέβαια δεν χωρά και η μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών.

Έτσι, φτάσαμε σε 9,5 χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών φέτος και 12 περίπου χιλιάδες τα δύο προηγούμενα χρόνια, με εκπαιδευτικούς να αποχωρούν κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, κάτω από το φόβο των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, της εργασιακής ανασφάλειας για το πού θα βρεθούν την επόμενη σχολική χρονιά και της «αξιολόγησης». Υπενθυμίζουμε ότι οι κανονικοί διορισμοί για την επόμενη σχολική χρονιά φτάνουν στον αριθμό – εμπαιγμό των 212 (112 στην Πρωτοβάθμια και 100 στη Δευτεροβάθμια).

Οι αναπληρωτές, με τους οποίους σκοπεύει το υπουργείο να καλύψει κενά που απαιτούν μόνιμους διορισμούς ώστε να λυθεί και τώρα και τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα της άδειας έδρας στην τάξη, θα έρθουν να προστεθούν στους 15 περίπου χιλιάδες αναπληρωτές – ωρομίσθιους και στους 7.200 ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κ.ά. με 5μηνα, μέσω ΟΑΕΔ, που κάθε καλοκαίρι είναι άνεργοι και δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά από Σεπτέμβρη. Στους εκπαιδευτικούς με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμα και με μπλοκάκι”.

Καβάλα 13 Αυγ. 14

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθερούπολη: Στο Κτήμα Δροσιά ο Αριστοτέλης Ρήγας με το «Ιδέα δεν έχω»

Αριστοτέλης Ρήγας – Παράσταση «Ιδέα δεν έχω» στην Ελευθερούπολη Καβάλας
image_print

Ο γνωστός stand-up comedian και μουσικός Αριστοτέλης Ρήγας έρχεται στο Κτήμα Δροσιά, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με την τέταρτη προσωπική του παράσταση «Ιδέα δεν έχω».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου, με ώρα έναρξης 21:30 και διάρκεια 100 λεπτά.

Πρόκειται για μια βραδιά stand up comedy και μουσικής κωμωδίας, με το χαρακτηριστικό ευφυές χιούμορ, τα καταιγιστικά λογοπαίγνια και τη σατιρική ματιά του Αριστοτέλη Ρήγα.

Πληροφορίες παράστασης

Τοποθεσία: Κτήμα Δροσιά – Μπουζίνα
Ημερομηνία: Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια: 100 λεπτά
Προπώληση: 10 ευρώ
Ταμείο: 12 ευρώ
Εισιτήρια: https://tinyurl.com/wbtjv26y

Η νέα δουλειά του Αριστοτέλη Ρήγα

Ο Αριστοτέλης Ρήγας επιστρέφει με την τέταρτη ολοκληρωμένη του δουλειά, μετά από sold-out εμφανίσεις στην Αθήνα και περιοδείες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.

Γνωστός για το ευφυές χιούμορ του, τα λογοπαίγνια και τη σατιρική του προσέγγιση, παρουσιάζει μια παράσταση που συνδυάζει stand up comedy, μουσική κωμωδία και κοινωνική παρατήρηση.

Ο δημιουργός του δημοφιλούς podcast και YouTube show «Είμαι Υπέρ» φέρνει στο Κτήμα Δροσιά μια παράσταση οικεία, ανατρεπτική και διαφορετική, με τη δική του προσωπική ματιά.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΠΕ Καβάλας: Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια

Καβάλα – Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και ενημέρωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας
image_print

Καμπάνια ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου και της ανόδου της θερμοκρασίας, συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των κουνουπιών.

Η ΠΕ Καβάλας υπενθυμίζει ότι τα κουνούπια, πέρα από την όχληση που προκαλούν, μπορούν να αποτελέσουν φορείς μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών. Η χώρα μας, όπως και η περιοχή της Καβάλας, θεωρείται ενδημική για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με κουνούπια.

Μέχρι στιγμής, για την περίοδο που διανύουμε, δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους στη χώρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η εμφάνιση κρουσμάτων συνήθως ξεκινά από τα μέσα του καλοκαιριού και διαρκεί έως τα μέσα του φθινοπώρου.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τονίζει ότι τα μέτρα μείωσης της αναπαραγωγής των κουνουπιών και αποφυγής των τσιμπημάτων θα πρέπει να εφαρμόζονται πάντοτε, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι κρούσματα.

Οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου και έως τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε η δραστηριότητα των κουνουπιών είναι πιο έντονη.

Συστήνεται επίσης η χρήση εντομοαπωθητικών χώρου, αντικουνουπικών πλεγμάτων σε πόρτες και παράθυρα, καθώς και κουνουπιέρας σε παιδικά κρεβάτια. Τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αποτροπή των τσιμπημάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν όσοι εργάζονται σε αγροτικές εργασίες ή στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιώντας άνετα και ελαφριά ρούχα που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σώμα.

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών γύρω από τα σπίτια τους, απομακρύνοντας στάσιμα νερά από γλάστρες, λεκάνες, ποτίστρες ζώων, φρεάτια, εγκαταλελειμμένες πισίνες, σιντριβάνια, βάρκες και άλλα σημεία.

Επίσης, θα πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα διαρροές νερού, να ελέγχονται οι υδρορροές, να σφραγίζονται φρεάτια βόθρων και να κουρεύονται τακτικά χόρτα, θάμνοι και γρασίδι γύρω από τις κατοικίες.

Η σχολαστική εφαρμογή των μέτρων μειώνει την όχληση από τα κουνούπια και περιορίζει την πιθανότητα τσιμπήματος και μετάδοσης ασθενειών. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε ηλικιωμένους, ανοσοκατασταλμένους, παιδιά, καθώς και σε ταξιδιώτες ή μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπου ενδημούν νοσήματα που μεταδίδονται με κουνούπια.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για αναφορά περιοχών με στάσιμα νερά σε κοινόχρηστους χώρους, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Καβάλας στα τηλέφωνα 2510291357, 2510291358, 2510291359, 2510291360 ή στο e-mail dykavalas@pamth.gov.gr.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en