Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | Η Energean δωρίζει Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

image_print

Στη δωρεά Συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στην Θάσο προχώρησε η Energean, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, η οποία τιμάται διεθνώς στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η ειδική αυτή Συσκευή βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και αυξάνει τη συχνότητα των πιέσεων σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, ενώ ενισχύει σημαντικά τη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Είναι δυνατό, δε, να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού όσο και κατά τη διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Με αφορμή την δωρεά, η επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Energean κ. Ίλια Ρήγα δήλωσε τα εξής:

«Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση να αποδεχθούμε την πρόταση του Κέντρου Υγείας Θάσου για τη δωρεά της συγκεκριμένης Συσκευής. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, καθώς περίπου 19 εκατ. συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο από αυτά. Και εύκολα γίνεται αντιληπτή η σημασία της λειτουργίας μιας τέτοιας Συσκευής στην Θάσο, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Επιλέξαμε, δε, την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς για την υλοποίηση της δωρεάς προκειμένου να συμβάλουμε στην ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στην προστασία της καρδιάς, η οποία πρέπει να έχει ως βάση τόσο τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής όσο και τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους. Η δράση μας αυτή είναι στην δική μας «καρδιά» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean και εναρμονισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, τον Στόχο αρ. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και τον Στόχο αρ. 17 για Συνεργασία στην επίτευξη των Στόχων».

Την Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων παρέδωσε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου κ. Θωμά Αγγελόπουλο η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα κ. Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη, η οποία και δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή μας προσφορά στην κοινωνία της Θάσου, η οποία αποτελεί εδώ και 15 χρόνια έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς εταίρους της Energean και θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητική και την 

παρουσία, σήμερα μαζί μας, του Δημάρχου Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Με τις σημαντικές επενδύσεις που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η εταιρεία μας για τα επόμενα χρόνια στον Κόλπο της Καβάλας, αρχής γενομένης από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, είναι βέβαιο ότι αυτή η σχέση θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ευχόμαστε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Αγγελόπουλο η Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων να είναι …αχρείαστη! Και, βεβαίως, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στους συμπολίτες μας που τυχόν χρειαστούν στο μέλλον μια επείγουσα μεταφορά από την Θάσο στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπως άλλωστε συνέβη και πολύ πρόσφατα με μια ακόμη δύσκολη αποστολή μεταφοράς δύο σοβαρών περιστατικών που έφεραν σε πέρας οι εργαζόμενοί μας στην Καβάλα και το πλοίο μας “Energean Wave”».

Τόσο ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Θωμάς Αγγελόπουλος ευχαρίστησαν την Energean για τη νέα αυτή δωρεά προς το Κέντρο.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Πρώτη θεατρική παράσταση με παιδιά στο Αρχαίο Θέατρο

Θάσος – Πρώτη θεατρική παράσταση με παιδιά στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου
image_print

Η πρώτη θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου με παιδιά του νησιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου 2026, στις 20:30.

Την παράσταση διοργανώνουν ο Δήμος Θάσου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2026.

Στη σκηνή θα βρεθούν οι Δημοτικές Εφηβικές Θεατρικές Σκηνές Λιμένα και Λιμεναρίων, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Όταν ο κύκλος σπάει».

Τα παιδιά της Θάσου, με σκληρή δουλειά, αγάπη και ενθουσιασμό, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την παράσταση υπό την καθοδήγηση της Στέλλας Φουρναράκη.

Ο Δήμος Θάσου κάνει λόγο για μια ιδιαίτερη στιγμή για τον πολιτισμό του νησιού, καθώς η παράσταση σηματοδοτεί την παρουσία παιδιών της Θάσου στο Αρχαίο Θέατρο.

Ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε: «Ας είμαστε όλοι εκεί για να χειροκροτήσουμε και να θαυμάσουμε τα παιδιά μας! Η παράσταση αυτή αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου ανήκει στη Θάσο και ότι η αγάπη των νέων μας για τον Πολιτισμό και την Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου αποτελεί και το εχέγγυο για ένα ευοίωνο μέλλον! Εκφράζουμε τις ιδιαιτέρες ευχαριστίες μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και στην Προϊσταμένη αυτής κα. Σταυρούλα Δαδακη για την παροχή της απαιτούμενης ειδική άδειας».

DNews Widget
Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Παρουσίαση του βιβλίου «Θασίων Γεύσεις» στα Λιμενάρια

Παρουσίαση του βιβλίου «Θασίων Γεύσεις» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο»
image_print

Το βιβλίο «Θασίων Γεύσεις» παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη γαστρονομική παράδοση της Θάσου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026, στις 20:00, στο café bar Deseo στα Λιμενάρια.

Η έκδοση αποτελεί έργο της Ομάδας Καταγραφής, Διάσωσης και Διάδοσης Παραδοσιακών Συνταγών της Θάσου, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Μέσα από το βιβλίο καταγράφονται παραδοσιακές συνταγές, γεύσεις και μνήμες του νησιού, με στόχο τη διάσωση και διάδοσή τους στις νεότερες γενιές.

Φασουλολάχανα, πιπερόπιτα, γεμιστά κολοκυθολούλουδα, πιπερολάχανα Πρίνου, κοιλιά με κρεμμύδια Ραχωνίου, τατάρκα, τράγος στιφάδο Κάστρου, πταρούδια, χαλβάς κλειδωτός, βασιλόπιτα Χαρακιώτικη, φοινίκια, σιλουμπρέκια και σαραγλί είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που περιλαμβάνονται στην έκδοση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η ομάδα «ξέθαψε μνήμες», κατέγραψε, μαγείρεψε και φωτογράφισε συνταγές που αποτελούν κομμάτι της τοπικής ταυτότητας της Θάσου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Γεθσημανή Καρατζαφέρη, η Μαρία Μαρκουλλή εκ μέρους της Ομάδας Καταγραφής και η Αναστασία Τσώμου εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η εκδήλωση έχει τον χαρακτήρα ενός ταξιδιού γεμάτου γεύσεις και παράδοση, με επίκεντρο τη γαστρονομική κληρονομιά της Θάσου.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 21 συλλήψεις για ναρκωτικά σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις

Αστυνομικές δράσεις για ναρκωτικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
image_print

Είκοσι ένα άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 5 έως και τις 12 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, εκ των οποίων 18 Έλληνες και 3 αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν 19 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Σε μία από τις υποθέσεις, συνελήφθη το βράδυ της 12ης Ιουνίου στην Ξάνθη ένας Έλληνας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για δραστηριοποίησή του στη διακίνηση ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία όπου διαμένει. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 202,51 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 11.695 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη σύλληψή του, ο άνδρας φέρεται να αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Σε δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της 11ης Ιουνίου στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας εντόπισαν έναν αλλοδαπό και έναν Έλληνα. Όπως προέκυψε, ο πρώτος φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στην τρίτη υπόθεση, το απόγευμα της 5ης Ιουνίου στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας εντόπισαν έναν Έλληνα, ο οποίος κατείχε νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,5 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία του στην Ξάνθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμη μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 184 γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε άλλες 16 περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαποί σε περιοχές του Έβρου, δύο Έλληνες σε περιοχές της Ροδόπης, τέσσερις Έλληνες σε περιοχές της Καβάλας και της Θάσου και τέσσερις Έλληνες σε περιοχές της Δράμας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις έρευνες σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 20,41 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα «μπονσάι» βάρους 68 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους περίπου 100 γραμμαρίων.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Ίασμο και Θάσο.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en