Quantcast
Connect with us

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέθανε ο ράπερ Coolio – Είχε ηχογραφήσει το εμβληματικό «Gangsta’s Paradise»

image_print

Ο Coolio είχε κερδίσει ένα βραβείο Grammy με το «Gangsta’s Paradise».

Πέθανε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 59 ετών ο ράπερ Coolio, ο οποίος είχε ηχογραφήσει την εμβληματική hip-hop επιτυχία «Gangsta’s Paradise».

Σύμφωνα με το TMZ, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Artis Leon Ivey Jr., βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου στο σπίτι ενός φίλου του στο Λος Άντζελες.

Οι διασώστες, οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν διαπιστωθεί ο θάνατός του γύρω στις 5 το απόγευμα, υποπτεύονται ότι ο Coolio υπέστη καρδιακή ανακοπή, όμως η επίσημη αιτία του θανάτου του δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

«Είμαστε θλιμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και πελάτη, Coolio, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το απόγευμα. Άγγιξε τον κόσμο με το χάρισμα του ταλέντου του και θα μας λείψει αφάνταστα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Sheila Finegan, η μάνατζέρ του στην Trinity Artists International.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι σε όλο τον κόσμο άκουσαν τη μουσική του και όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με τον θάνατό του. Σας παρακαλούμε να έχετε τους αγαπημένους του Coolio στις σκέψεις και τις προσευχές σας», πρόσθεσε.

Το «Gangsta’s Paradise» του Coolio με τη συμμετοχή του L.V. από την ταινία «Dangerous Minds» (Ασυμβίβαστη Γενιά) πέρασε τρεις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 το 1995 και ήταν το Νο. 1 τραγούδι στο ετήσιο του chart Hot 100.

Ο Coolio κέρδισε με το «Gangsta’s Paradise» το Billboard Music Award για το Single Της Χρονιάς και ένα βραβείο Grammy για την Καλύτερη Σόλο Rap Ερμηνεία. Το 2021, το «Gangsta’s Paradise» κατατάχθηκε μεταξύ των 100 καλύτερων τραγουδιών του Hot 100 όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Coolio κυκλοφόρησε επίσης επιτυχίες όπως το «Fantastic Voyage», το οποίο έφτασε στο Νο. 3 των charts το 1994 και το «1, 2, 3, 4 (Sumpin’ New)», το οποίο έφτασε στο Νο. 5 το 1996.

Ο Coolio έκανε επίσης καριέρα στην τηλεόραση και συχνά έκανε guest εμφανίσεις σε σειρές όπως το «Sabrina the Teenage Witch», το «Black Jesus», το «All That», το «The Nanny» (Νταντά Αμέσου Δράσεως) και το «Futurama».

Μετά την είδηση του θανάτου του, πολλοί καλλιτέχνες εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου ράπερ.

«Να έχεις ένα ειρηνικό ταξίδι, αδελφέ», έγραψε ο Questlove.

Ο Ice Cube σημείωσε: «Αυτή είναι μια θλιβερή είδηση. Έχω δει από πρώτο χέρι την πορεία αυτού του ανθρώπου προς την κορυφή της βιομηχανίας. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο MC Hammer πρόσθεσε: «Ένας από τους ωραιότερους τύπους που γνώρισα. Καλός άνθρωπος. R.I.P. Coolio».

«Είναι τιμή μας που είμαστε μέρος της μουσικής οικογένειας του Coolio», δήλωσε η Jen Pearce, ιδρύτρια της Casual Records.

«Ο Coolio είναι ένας θρύλος που ενέπνευσε μια γενιά καλλιτεχνών να μοιραστούν χωρίς απολογία τα οράματά τους με τον κόσμο. Είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες που ο Coolio μοιράστηκε το ταλέντο του μαζί μας, και ταυτόχρονα, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που αποτελούμε το τέλος της εκπληκτικής μουσικής διαδρομής του», πρόσθεσε.

Πηγή: simpleradio.gr

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΜΟΥΣΙΚΗ

Eurovision 2026: Η εμφάνιση του Akyla στο San Marino Song Contest

image_print

Την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2026 συνεχίζει ο Akyla, ο οποίος εμφανίστηκε στον Άγιο Μαρίνο στο πλαίσιο του promo tour του τραγουδιού «Ferto».

Σύμφωνα με το gpstomusic.gr, ο Έλληνας καλλιτέχνης συμμετείχε ως special guest στον Β’ Ημιτελικό του εθνικού τελικού “San Marino Song Contest 2026”, όπου ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Η εμφάνιση του Akylas εντάσσεται στις διεθνείς προωθητικές δράσεις της ελληνικής αποστολής, με στόχο την προβολή του τραγουδιού πριν τον μεγάλο διαγωνισμό.

Δείτε στο βίντεο την εμφάνιση του Akyla στο San Marino Song Contest 2026:

Continue Reading

ΜΟΥΣΙΚΗ

«MELI» | Το νέο τραγούδι της Αναστασίας Γιούσεφ σε συνεργασία με την Anais

image_print

Η Αναστασία Γιούσεφ κάνει δυναμική δισκογραφική επιστροφή με το ολοκαίνουργιο τραγούδι της «MELI», στο οποίο συνεργάζεται με την Anais, υπογράφοντας ένα εκρηκτικό δίδυμο με έντονο ταπεραμέντο και χορευτική ενέργεια.

Πρόκειται για ένα ελληνοαλβανικό, ανατολίτικο και καθαρά club–friendly κομμάτι, που κυκλοφορεί από τη digital Ray Records, σε παραγωγή του Takinio. Με δυνατό beat, ethnic στοιχεία και στίχο που “κολλάει” από το πρώτο άκουσμα, το «MELI» έρχεται με σκοπό να γίνει το νέο χορευτικό anthem και να μας βάλει αυτόματα σε party mood.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το εντυπωσιακό video clip, όπου οι δύο καλλονές λικνίζονται σε ένα ελικοδρόμιο, σε μια πολυτελή βίλα, αλλά και ανάμεσα σε πολυτελή αυτοκίνητα, σε ένα σκηνικό που αποπνέει λάμψη και δυναμισμό. Η έντονη παρουσία τους μπροστά στην κάμερα, οι χορογραφίες και τα μοντέρνα, sexy looks συμπληρώνουν ιδανικά τον ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα εκρηκτικό χαρακτήρα του τραγουδιού.

Με σύγχρονη παραγωγή, δυνατό ρυθμό και έντονη oriental διάθεση, το «MELI» είναι από εκείνα τα κομμάτια που προορίζονται να ακουστούν δυνατά σε clubs, ραδιόφωνα και social media, διεκδικώντας τον τίτλο του νέου “κολλητικού” hit της εποχής.

Το «MELI» της Αναστασίας Γιούσεφ με την Anais είναι ήδη διαθέσιμο στο YouTube και τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη Eurovision | 264 υποψηφιότητες στην ΕΡΤ!

image_print

Με 264 υποβολές προτάσεων προς την ΕΡΤ, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας για την ανάδειξη του τραγουδιού και του εκπροσώπου της Ελλάδας στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision , που θα διεξαχθεί στη Βιέννη της Αυστρίας, από 12 έως 16 Μαΐου 2026.

Η ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2026 γίνεται μέσα από μια αναβαθμισμένη διαδικασία, ανοιχτή προς όλους , που θα περιλαμβάνει δύο Ημιτελικούς κι έναν Τελικό .

Στους δύο Ημιτελικούς θα διαγωνιστούν συνολικά έως και 28 τραγούδια, από τα οποία, τα 14 θα προκριθούν στον Τελικό, αποκλειστικά με την ψήφο του κοινού. Στον Εθνικό Τελικό , το νικητήριο τραγούδι θα προκύψει από την ψήφο του κοινού και των δύο κριτικών επιτροπών , μία διεθνή και μία ελληνική. Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, η οποία επιτρέπει σε περισσότερους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και να αναδειχθεί η μουσική δημιουργία στη χώρα μας.

Η ΕΡΤ ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για τις προτάσεις που κατέθεσαν, τους συγχαίρει για την προσπάθεια και τους εύχεται καλή επιτυχία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en