Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Πάσχα σε καραντίνα και μετά σταδιακή άρση των μέτρων -Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης, τι θα γίνει με τα σχολεία

image_print

Η κυβέρνηση μελετά ήδη το σχέδιο για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, μετά το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το σχέδιο δεν αφορά μόνο την άρση των μέτρων, αλλά επίσης, την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που επιταχυνθήκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε στο χθεσινό του μήνυμα το πλαίσιο για την μετάβαση στην επόμενη ημέρα, που όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του, ύστερα από την συζήτηση που προκλήθηκε, δεν περιλαμβάνει εκλογές.

Κορωνοϊός: Πού εστιάζει η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα
Έχουν περάσει 34 ημέρες από το πρώτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία, στο οποίο προειδοποιούσε για την δύσκολη και αχαρτογράφητη εποχή που ξεκινούσε. Σε αυτό το διάστημα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίθηκε στους κανόνες και η κυβέρνηση στην διαχείριση της κατάστασης. Τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει την μάχη με την πανδημία και μπορούμε να διακρίνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Για να περάσουμε, όμως, απέναντι απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι χαλάρωση ύστερα από τα θετικά μηνύματα.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 6.700 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας για τη δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας»

Δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Έκδοση βεβαιώσεων επιλεξιμότητας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
image_print

Πάνω από 6.700 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας έχουν ήδη εκδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά εργασίες ανακαίνισης και ήπιας ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών.

Στόχος της είναι η αύξηση του υφιστάμενου οικιστικού αποθέματος και η ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και χρηματοδοτεί παρεμβάσεις που συνδυάζουν ανακαίνιση και ήπια ενεργειακή αναβάθμιση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές κλειστής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία ή θα διατεθεί σε μακροχρόνια μίσθωση.

Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν ιδιοκτήτες, επικαρπωτές ή ψιλοί κύριοι ανοικτής κατοικίας, την οποία ήδη χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία τους.

Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης ανέρχεται σε 36.000 ευρώ ανά κατοικία, ενώ προβλέπεται επιπλέον κάλυψη έως 2.500 ευρώ για μελέτες, άδειες και ελέγχους.

Ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία και την πλήρωση ειδικών προϋποθέσεων, η επιχορήγηση κυμαίνεται από 70% έως 95%.

Επιλέξιμες είναι κατοικίες με οικοδομική άδεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 1990, που υφίστανται νόμιμα, δεν έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες, κατατάσσονται ενεργειακά στην κατηγορία Γ ή χαμηλότερη και έχουν επιφάνεια κύριων χώρων έως 120 τ.μ. ή έως 150 τ.μ. για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι εργασίες ανακαίνισης θα καλύπτουν ποσοστό 60% έως 80% του συνολικού ποσού χρηματοδότησης, ενώ οι παρεμβάσεις ήπιας ενεργειακής αναβάθμισης ποσοστό 20% έως 40%.

Οι κατοικίες που θα ενταχθούν στη δράση δεν επιτρέπεται να διατεθούν για βραχυχρόνια μίσθωση για τουλάχιστον πέντε έτη από την ολοκλήρωση της δράσης.

Η Βεβαίωση Επιλεξιμότητας εκδίδεται μέσω του gov.gr ή της πλατφόρμας www.anakainisi.gov.gr, έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026.

Η έκδοση της βεβαίωσης δεν σημαίνει αυτόματη ένταξη στη δράση ούτε έγκριση χρηματοδότησης. Στο δεύτερο στάδιο, οι δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης σε άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας – Στάση εργασίας εργαζομένων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
image_print

Στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, από τις 12:00 έως τις 15:00, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή, όπως αναφέρει το Σωματείο, τον άδικο αποκλεισμό επαγγελματιών υγείας από την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε τραυματιοφορείς, μαίες και μαιευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, παρασκευαστές, μοριακούς βιολόγους, βιοχημικούς, τεχνολόγους ακτινολόγους, χειριστές και φυσικοθεραπευτές.

Το Σωματείο ζητά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν στην ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, εφαρμόζοντας το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πόρισμα εισηγείται την ένταξη όλων των επαγγελμάτων υγείας στα ΒΑΕ που συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ, καθώς και των φυσικοθεραπευτών και γιατρών.

Το Σωματείο χαρακτηρίζει ακατανόητη τη στάση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αντί να αποκαταστήσει μια χρόνια αδικία και ανισότητα για τους υγειονομικούς, δημιουργεί νέες ανισότητες και διαχωρισμούς.

Παράλληλα, τονίζει ότι η στελέχωση των υγειονομικών μονάδων του ΕΣΥ δεν επιτυγχάνεται με ομηρία, διαχωρισμό και άνιση μεταχείριση των εργαζομένων, αλλά με προσλήψεις, αυξήσεις και χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από την πρόεδρο του Σωματείου, Αικατερίνη Πετράκη, και τον γραμματέα, Νικόλαο Δαρλαγιάννη.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πασχαλίδης: Αυτοψία σε αμπελώνες και Τενάγη Φιλίππων για τα αγροτικά προβλήματα

Γιάννης Πασχαλίδης – Αυτοψία σε αμπελώνες του Παγγαίου και στα Τενάγη Φιλίππων
image_print

Αγροτικές περιοχές του Δήμου Παγγαίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, Γιάννης Πασχαλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Αρχικά, ο Βουλευτής επισκέφθηκε αμπελώνες στις περιοχές των Ελευθερών και του Ελαιοχωρίου, όπου, σύμφωνα με την ενημέρωση, διαπιστώνεται εκτεταμένο πρόβλημα προσβολής από περονόσπορο.

Η έξαρση της ασθένειας αποδίδεται στις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και οι χαμηλές νυχτερινές θερμοκρασίες δημιούργησαν ευνοϊκό περιβάλλον για την ταχεία εξάπλωση του περονόσπορου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Πασχαλίδης επισκέφθηκε τα Τενάγη Φιλίππων και ειδικότερα την κεντρική τάφρο, στο τμήμα από το φράγμα Νικήσιανης έως το φράγμα Συμβολής.

Στην περιοχή αυτή εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά την επίσκεψή του, ο Βουλευτής πραγματοποίησε αυτοψία στα μηχανήματα που επιχειρούν στην περιοχή, καθώς και στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για την πρόοδο των παρεμβάσεων και για τις ανάγκες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων της περιοχής, θα επισκεφθώ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προς επίλυση των ζητημάτων αυτών».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en