Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

image_print

Την οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αυτήν την ώρα για το προσφυγικό.

Για το σκοπό αυτό δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου, αυτήν την ώρα για το προσφυγικό.

Στη λήψη μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, με στόχο να κρατήσουμε τις ροές σε επίπεδα που οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αντέξουν, χωρίς όμως τη δημιουργία χώρων συμφόρησης στην Αθήνα» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης επισήμανε ότι «τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.

 

Η Ελληνική Αστυνομία χρωστάει 9 εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές για τη σίτιση των προσφύγων, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αντώνης Μακρυδημήτρης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πέντε ελληνικά νησιά δέχονται τον κύριο όγκο των προσφύγων, η Λέσβος (δέχεται το 50%), η Κως (28%), η Χίος (14%), η Σάμος (12%) και η Λέρος (μικρότερα ποσοστά)

tanea.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμωτή : Σωτήρια παρέμβαση – Έσωσαν λουόμενη που έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία

image_print

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΚΑΑΥ Κεραμωτής σε περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία της Κεραμωτής, όταν μία γυναίκα τουρίστρια έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση στην περιοχή του ΚΑΑΥ.

Μόλις οι άνθρωποι του αντιλήφθηκαν το συμβάν, έσπευσαν άμεσα στο σημείο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες και κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασής της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση και νοσηλεία.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης και της εκπαίδευσης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς η έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

Σύνταξη Άρθρου: Στέλλα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι ισχύει για τον καύσωνα τον Ιούλιο

Ελλάδα - Καλοκαιρινός καιρός τον Ιούλιο - 2026
image_print

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες αλλά χωρίς, προς το παρόν, ενδείξεις για ισχυρό και παρατεταμένο κύμα καύσωνα συνεχίζεται ο καιρός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως να πληρούνται οι προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν ένα επεισόδιο καύσωνα.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κάνει λόγο για γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αφορμή για συζήτηση αποτέλεσαν τα σενάρια που έκαναν λόγο για έντονο κύμα ζέστης μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο, ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι δεν προκύπτει, με τα σημερινά δεδομένα, καύσωνας στη χώρα.

Όπως εξήγησε, οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να προσεγγίσουν τους 38 με 39 βαθμούς στην Αθήνα προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ στις περισσότερες μεγάλες πόλεις ο υδράργυρος θα κινηθεί γύρω στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο όρος «καύσωνας» δεν σχετίζεται μόνο με τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας, αλλά και με τις ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίες πρέπει να διατηρούνται για αρκετές συνεχόμενες ημέρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ασθενείς βροχές ή όμβροι ενδέχεται να εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές, αγγίζοντας στις περισσότερες περιοχές τους 33 έως 35 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας.

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, με τις υψηλότερες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 35 και 36 βαθμών στα ηπειρωτικά.

Χωρίς συνθήκες καύσωνα προς το παρόν

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στον Ιούλιο, οι μέχρι στιγμής μετεωρολογικές εκτιμήσεις δεν δείχνουν παρατεταμένο επεισόδιο καύσωνα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ζέστη των επόμενων ημερών παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων της εποχής, ενώ η εξέλιξη των προγνώσεων θα παρακολουθείται συνεχώς, καθώς τα καιρικά δεδομένα ενδέχεται να μεταβληθούν όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό του μήνα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en