Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πρώτοι 12 κλάδοι που θα μπει υποχρεωτικά POS

Οι επιχειρήσεις 12 κλάδων θα περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα του υποχρεωτικού POS, το οποίο θα οριστεί με υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να τοποθετήσουν τερματικά.

Συγκεκριμένα, οι 12 αυτοί κλάδοι είναι:

•Εστίαση-μπαρ-καφέ
•Επισκευές
•Εκπαίδευση
•Ένδυση-υπόδηση
•Ενοικιάσεις
•Κομμωτήρια
•Γυμναστήρια
•Νομικές δραστηριότητες
•Ιατρικές υπηρεσίες
•Τηλεπικοινωνίες
•Ενέργεια
•Τυχερά παιχνίδια

Σε ό,τι αφορά τα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα, και τα μπακάλικα, αυτά αναμένεται να ενταχθούν στο δεύτερο «κύμα» επιχειρήσεων που θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις Ιουνίου | Πότε ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές

Στο τέλος του Μαΐου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Στις 28/5/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Στις 30/5/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε γυναίκα και κατασπάραξε το σκυλάκι της

Σκυλί ράτσας πιτ μπουλ επιτέθηκε και τραυμάτισε γυναίκα, ενώ κατασπάραξε το μικρόσωμο σκυλί της, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του. Το περιστατικό συνέβη το πρωί στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, με τη γυναίκα να διακομίζεται στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πιτ μπουλ, ενώ ο 41 ετών ιδιοκτήτης του, υπήκοος επίσης Βουλγαρίας, φαίνεται να απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη και στους δύο άνδρες για θανάτωση ζώου συντροφιάς, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πιτ μπουλ φαίνεται πως πέρασε κάτω από την περίφραξη και επιτέθηκε στο σκυλάκι, ράτσας μαλτέζ. Στην προσπάθειά της να προστατεύσει το μικρόσωμο ζωάκι, η ιδιοκτήτριά του (περίπου 60 ετών) δέχθηκε επίθεση με συνέπεια να υποστεί σοβαρά τραύματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, λέει η πυροσβεστική

Από πρόθεση έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική μετά την έρευνά της ότι ήταν η φωτιά που κατέκαψε το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία.

Πρόκειται για το εργοστάσιο στο οποίο είχαν παραχθεί τα έτοιμα γεύματα που μοιράστηκαν σε σχολεία της περιοχής και αρκετοί μαθητές, τις ημέρες πριν προκληθεί η φωτιά, είχαν πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Λαμία: Συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των προσώπων
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έκρινε ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να ανευρεθούν και άλλα σχετικά στοιχεία και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τη φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία.

Το εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και τμήμα αυτού καταστράφηκε ολοσχερώς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en