Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι καλύτερες θεραπείες ομορφιάς για την άνοιξη

Έφτασε η άνοιξη και μαζί της και οι προβληματισμοί για τις ατέλειες στην εμφάνισή μας. Η Αισθητική Ιατρική διαθέτει πολλές και προσβάσιμες λύσεις για κάθε πρόβλημα, άλλες από τις οποίες είναι μόνιμες και άλλες προσωρινές.

Είτε ενοχλεί το θαμπό δέρμα του χειμώνα είτε η χαλάρωση στα μπράτσα, η κυτταρίτιδα ή τα «ψωμάκια», ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βοηθήσει.
Οι θεραπευτικές επιλογές είναι πολλές και τα αποτελέσματά τους ποικίλουν. Η επιλογή πραγματοποιείται μετά από εκτενή έλεγχο των περιοχών από τον ειδικό και ενημέρωση του/της ενδιαφερόμενου/-ης για τον τρόπο και τον χρόνο της εφαρμογής, ώστε να αποφασίστεί απο κοινού η μέθοδος που θα ακολουθηθεί.

Όπως εξηγεί η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), η μεγαλύτερη έμφαση από τους ενδιαφερόμενους δίνεται στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και, στη συνέχεια, στις ατέλειες του κορμού.

Για το πρόσωπο, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους μηχανήματα νέας γενιάς (laser, RF, light κ.λπ.) που αφαιρούν νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, «λειαίνουν» τις βαθιές ρυτίδες, «σβήνουν» τις επιφανειακές, κάνουν σύσφιξη στους ιστούς, «αφαιρούν» τις σκουρόχρωμες κηλίδες και αναζωογονούν το δέρμα. Είναι θεραπείες μικρής διάρκειας, ανώδυνες και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Συνδυαστικά με αυτές ή και μεμονωμένα μπορούν να γίνουν ενέσιμες θεραπείες με υλικά μεσοθεραπείας (ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες) και τοξίνη για τις ρυτίδες έκφρασης και τη χαλάρωση στο μέτωπο, στα μάτια, το περίγραμμα του προσώπου και το λαιμό. Οι θεραπείες αυτές γίνονται εύκολα και ακίνδυνα με ειδικές, πολύ λεπτές βελόνες, δίχως να προκαλούν ιδιαίτερο πόνο και χωρίς σημάδια και ταλαιπωρία. «Μετά την έγχυση και όσο περνούν οι μέρες, οι ρυτίδες έκφρασης εξαφανίζονται και το πρόσωπο αποκτά όψη λαμπερή και φρέσκια» λέει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

Υπάρχουν επίσης ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό για «γέμισμα» των ρυτίδων, όγκο στα ζυγωματικά, γέμισμα των «άδειων» περιοχών που δημιουργούνται από την υποχώρηση του λιπώδους ιστού και σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου.
Ένας ειδικός τύπος υαλουρονικού χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης, αλλά και για την προσωρινή αποκατάσταση των μαύρων κύκλων στα μάτια και του κενού των κάτω βλεφάρων.

Ειδικά υλικά χρησιμοποιούνται και για το λαιμό, το ντεκολτέ και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών. Πρόκειται για θεραπείες που αντιμετωπίζουν την πρόωρη γήρανση των χεριών, αποκαθιστώντας την καλή υφή του δέρματος σε αυτά και χαρίζοντάς τους νεανική όψη.

Πολύ συχνά γίνεται το «γέμισμα» των περιοχών με χρήση λίπους και των  βλαστοκυττάρων που περιέχει από το ίδιο το σώμα του ασθενούς. «Η μέθοδος αυτή επιτρέπει να επιλυθούν ταυτόχρονα δύο προβλήματα, αφού μπορεί για παράδειγμα να αφαιρεθεί μία λιποαποθήκη από τα γόνατα, την κοιλιά ή τα “ψωμάκια” και ο λιπώδης ιστός να τοποθετηθεί μετά από επεξεργασία στο πρόσωπο, στο στήθος, στο γλουτό ή σε οποιαδήποτε περιοχή θέλουμε να αναδείξουμε και να σμιλεύσουμε» τονίζει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

Μπορούν επίσης να γίνουν στο ιατρείο θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης και αποτοξίνωσης του δέρματος, με τον/την ενδιαφερόμενο/-η να επιστρέφει ύστερα κανονικά στην καθημερινότητά του/της.

Τέλος, συχνή είναι και η χρήση απορροφήσιμων νημάτων που κάνουν «λίφτινγκ χωρίς νυστέρι». Αν και η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την καταπολέμηση του γερασμένου και «κρεμασμένου» δέρματος με μη επεμβατικό και φυσικό τρόπο, ουσιαστική πρόοδος υπήρξε σχετικά πρόσφατα, με τα νέου τύπου νήματα που έχουν αποτελέσματα που διαρκούν για 1 έως 2 χρόνια.

Στο ιατρείο γίνονται ακόμα πολλές θεραπείες για σύσφιξη, λιποδιάλυση, κυτταρίτιδα και ραγάδες.

Μηχανήματα με laser και ραδιοσυχνότητες βοηθούν την σύσφιξη και βελτιώνουν τις ραγάδες, ενέσιμες μεσοθεραπείες και νήματα τονώνουν τους ιστούς, τοπική λιποδιάλυση με laser χωρίς χειρουργείο και ράμματα καταστρέφει τα λιποκύτταρα στις προβληματικές περιοχές, ενώ η κρυολυπόλιση είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται για το τοπικό πάχος.

Για την ενίσχυση και σύσφιξη των πτωτικών περιοχών (γλουτών, έσω επιφάνεια μηρών, βραχιόνων) χρησιμοποιούνται νήματα, ενώ σε περιπτώσεις όπως η γυναικομαστία στους άνδρες και οι μεγαλύτερες, περισσότερες και πιο ανθεκτικές λιποαποθήκες χρησιμοποιείται λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική με laser. Η διαδικασία αυτή γίνεται με επεμβατικό τρόπο, με τοπική αναισθησία ή και μέθη.

«Το laser προσφέρει επίσης σύσφιξη των ιστών και βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας, με το αποτέλεσμα να είναι άμεσα ορατό αλλά να βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου» λέει η ειδικός.

Η θεραπεία γίνεται μέσω μιας μικρής οπής, μεγέθους ενός χιλιοστού, απ’ όπου εισάγεται μία πολύ λεπτή βελόνα-κάνουλα. Το Nd Yag laser καίει και υγροποιεί τα λιποκύτταρα, τα οποία στη συνέχεια απομακρύνονται από το σώμα. Ακόμα και μία ημέρα έπειτα από τη θεραπεία το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του, αλλά για περίπου δύο εβδομάδες θα φορά ελαστικό επίδεσμο, κορσέ ή ζώνη  (ανάλογα με την περιοχή όπου έγινε laser).

Μία άλλη μέθοδος είναι η Cavilipo, που συνδυάζει την μεσοθεραπεία-λιποδιάλυση με την θεραπεία cavitation RF. Ο ιατρός εισάγει στην προβληματική περιοχή λιποδιαλυτικά συστατικά και ύστερα διαχέει στο σώμα ραδιοσυχνότητες και υπερήχους, που ρευστοποιούν τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό τις επόμενες ημέρες. Η συνδυαστική θεραπεία προσφέρει σύσφιξη, απώλεια τοπικού πάχους και βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας.

Τέλος, σε επίπεδο αισθητικών επεμβάσεων, η αυξητική στήθους αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς και συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, ειδικά ενόψει καλοκαιριού.

«Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται να διενεργηθούν ταυτόχρονα δύο επεμβάσεις (αυξητική και ανόρθωση στήθους) για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία και, αν διενεργηθεί σωστά και προγραμματισμένα, μπορεί να μειώσει αισθητά τον χρόνο ανάρρωσης, ενώ η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή επιπλοκών» καταλήγει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Νέα Δημοκρατία: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη»

Τη σημασία ανάδειξης μιας ισχυρής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Με την τελευταία – από μια σειρά – οπτικοποιημένη παρέμβασή του ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρεται στην διπλή πτυχή της μεθαυριανής εκλογικής διαδικασίας και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν, με την ψήφο τους, την κυβερνώσα παράταξη και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Δυο διαστάσεις, εξίσου σημαντικές, έχουν οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η πρώτη, η ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς στην Ευρώπη κρίνονται πολλά για τη χώρα μας την επόμενη πενταετία. Ψηφίζουμε για να είναι η χώρα μας ισχυρή στις Βρυξέλλες. Για να ακούγεται δυνατά η φωνή της.

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να πρωταγωνιστήσουμε, ως Ελλάδα, στις επόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως η δημιουργία Κοινού Αμυντικού Ταμείου και η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Φίλες και φίλοι.

Υπάρχει φυσικά και η εσωτερική διάσταση.

Η αντιπολίτευση μας “πετάει το γάντι”, μετατρέποντας τις Ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της Κυβέρνησης, κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως Νέα Δημοκρατία “σηκώνουμε το γάντι” και ζητάμε από εσάς, τους πολίτες, να στείλετε με την ψήφο σας μήνυμα σταθερότητας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας
για να προχωρήσουν τα επόμενα τρία χρόνια οι μεγάλες αλλαγές.

Σας καλώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία, επιλέγοντας έως 4 από τις 42 εξαιρετικές υποψήφιες και εξαιρετικούς υποψήφιους του Ευρωψηφοδελτίου μας.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου για την διαβούλευση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στη Θάσο

Σχετικά με την διαβούλευση για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στη Θάσο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Παναγιώτη Αρχοντή και φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε τη διαβούλευση για τον τουρισμό που γίνεται στη Θάσο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αρχοντή καθώς αναγνωρίζεται η Θάσος ως ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα και ως η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της ΠΑΜΘ!!

Αναμένουμε στην πράξη να συνεχιστεί η συνεργασία μας με τον ίδιο ζήλο και διάθεση προς όφελος των κάτοικων και επισκεπτών του Νησιού μας!!!».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Διαμαρτυρία Συλλόγου ΑΜΕΑ για την συμπεριφορά οδηγού αστικού ΚΤΕΛ

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού του αστικού ΚΤΕΛ, ο οποίος αποβίβασε άτομο με αναπηρία από λεωφορείο της γραμμής λόγω αθεώρητου δελτίου μετακίνησης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του Υπουργείου, η θεώρηση των καρτών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 (μέχρι τότε ισχύουν οι θεωρήσεις του 2023). Ωστόσο, τα ΚΤΕΛ, με δική τους αυθαίρετη οδηγία, υποστηρίζουν ότι οι κάρτες έπρεπε να θεωρηθούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2024.

Σε έναν φορέα που αναλαμβάνει δημόσιο μεταφορικό έργο, τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν την εικόνα τους, δημιουργούν εντάσεις και δεν βοηθούν στην προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων. Αντιθέτως, προβληματίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές. Ελπίζουμε στην αναθεώρηση αυτής της αυστηρής οδηγίας και στην ομαλοποίηση της αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en