Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση τα ΚΕΠ; | Με «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους ετοιμάζεται να τα στελεχώσει η κυβέρνηση

Μια από τις σημαντικότερες , πιο αξιόπιστες και αποδεκτές από τους πολίτες , υπηρεσίες του Δημοσίου, τα ΚΕΠ , η κυβέρνηση επιχειρεί να ανολίξει παράθυρο μερικής ιδιωτικοποίησης τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ που ως κόμμα είχε καταψηφίσει την ίδρυση τους, τώρα , καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , ενώ τα έχει αφήσει υποστελεχωμένα, παρά την τεράστια αύξηση του όγκου των υπηρεσιών που προσφέρουν «ετοιμάζεται να δώσει 25.000.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία-«ανάδοχο», προκειμένου να προβεί στην τοποθέτηση υπαλλήλων της Ιδιωτικής Εταιρίας στα Κ.Ε.Π., οι οποίοι θα έχουν ως έργο την εκπαίδευση, ενημέρωση και προτροπή των πολιτών στη χρήση της Εθνικής Πύλης (gov.gr.), με στόχο την μείωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με φυσική παρουσία».
Προφανώς τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , « αγνοούν οι ιθύνοντες του Υπουργείου, ότι ήδη οι συνάδελφοι στα Κ.Ε.Π. ενημερώνουν τους πολίτες που γνωρίζουν τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας πώς να εξυπηρετούνται εύκολα και γρήγορα μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών. Επομένως, γιατί χρειάζεται να προβεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού και παροχή σύγχρονου εξοπλισμού, προκειμένου να ενισχυθούν στην πραγματικότητα τα Κ.Ε.Π. με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;».
Ακόμη , η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι συνάδελφοι στα Κ.Ε.Π. εργάζονται δια ζώσης με συνεχή προσέλευση κοινού και με παγιωμένη πλέον την κατ’ εξακολούθηση ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων, παρόλο που λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό, εξαιτίας των μέτρων προστασίας (βλ. άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων). Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει προβεί σε καμία πρόβλεψη άμεσου εμβολιασμού των συναδέλφων στα Κ.Ε.Π. που έρχονται σε καθημερινή επαφή με πλήθος πολιτών».
Επίσης δηλώνει ότι « στηρίζει απόλυτα τους συναδέλφους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), οπότε βάσει των καταγγελθέντων ενεργειών απαιτούμε από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των Κ.Ε.Π. με γνώμονα την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

πηγη | ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρα, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε διαρκή απεργία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην επαρχία, καθώς οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία από το μνημονιακό μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής.

Επί δώδεκα χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν το 40 με 45% των παραπεμπτικών οι ίδιοι, γιατί ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να ανοίξει και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en