Ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης συναντήθηκε με ΓΓ Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης για ίδρυση ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Γκίκα. Κύριο θέμα της συζήτησής τους ήταν η ανάγκη για ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί της Θάσου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των πολιτών της Θάσου να υπάρξει μέριμνα για ίδρυση ΕΠΑ.Λ., προκειμένου να σταματήσει η
ανάγκη για μεταφορά των μαθητών κάθε μέρα στη Χρυσούπολη, κάτι που δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία. Έχοντας ευρεία γνώση των ζητημάτων για τη τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, ο Βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στις ειδικότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στη τοπική κοινωνία.

Η κ. Γκίκα άκουσε με πολύ ενδιαφέρον το αίτημα που της μετέφερε ο Βουλευτής και του εξέφρασε τη θέληση του Υπουργείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ. την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο Βουλευτής θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς, πρώτιστα με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν. Από μεριάς της κ. Γκίκα ζητήθηκε οι νέες και οι νέοι να εκφράσουν την άποψη τους για το ποιες ειδικότητες υπάρχει ανάγκη να διδαχθούν, ούτως ώστε το Υπουργείο να προετοιμαστεί καταλλήλως.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η στενή επαφή μου με τους κατοίκους της Θάσου, καθώς και η πρότερη σχετική εμπειρία μου στην επαγγελματική εκπαίδευση μου επιτρέπουν να αντιλαμβάνομαι και να γνωρίζω τις προτεραιτότητες για την εκπαίδευση στη περιοχή μας. Αγωνίζομαι για να πετύχω την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των Θάσιων, και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά…».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας