Ο ανασχηματισμός αύριο «στο τραπέζι»
O ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα απασχολήσει στο μεγαλύτερο μέρος της, την αυριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελος Βενιζέλο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης έχοντας ξεκαθαρίσει το μέλλον του κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών, φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό τι επιλέγει να κάνει από εδώ και στο εξής: δηλαδή, αν θα παραμείνει επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ή αν θα κατευθυνθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας και στη θέση του διοικητή της.
Από τη δική του επιλογή θα κριθεί εν πολλοίς και η γενική εικόνα της νέας κυβέρνησης, η οποία δεν θα αργήσει και πολύ να ανακοινωθεί. Το πιθανότερο είναι ότι η σχετική κίνηση (ανασχηματισμός) θα πρέπει να αναμένεται μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στο υπουργικό συμβούλιο στελεχών όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η προσθήκη 2 – 3 επιπλέον υπουργών και υφυπουργών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, η τοποθέτηση των Άρη Σπηλιωτόπουλου και Γιώργου Κουμουτσάκου και ίσως του Σταύρου Καλαφάτη, σε κυβερνητικές θέσεις, ως «αντάλλαγμα» για το γεγονός ότι εκτέθηκαν σε δύο πολύ δύσκολες εκλογικές περιφέρειες, παραιτούμενοι από τις προηγούμενες θέσεις, καθώς και ένα γενικότερο φρεσκάρισμα των νυν υπουργών, σε επίπεδο προσώπων.
Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα…