Ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε
Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που είναι σε εξέλιξη.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση και έκανε λόγο για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, χωρίς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές». Η Ελληνική Δημοκρατία, είπε, δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών, έχει τη δική της φωνή και διαπραγματευτική ισχύ και τόνισε ότι η κυβέρνηση σε μία εβδομάδα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Η λιτότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ.
Εξάλλου, ανέφερε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να μην επιτρέψει οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά και επανέλαβε ότι η συμφωνία με τον λαό θα τηρηθεί.
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες Έλληνες στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη: Δεν περνούν οι εκβιασμοί
Συγκέντρωση υπέρ των χειρισμών της κυβέρνησης και αλληλεγγύης στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη.
Προηγήθηκε η συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη και οι κοινές τους δηλώσεις.
Το κάλεσμα συμμετοχής ξεκίνησε από το Facebook παραπέμποντας σε ημέρες “Αγανακτισμένων” όταν και τότε οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει από τα social media.
Η διαφορά όμως είναι πως τώρα, πρόκειται για μια συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, πράγμα πρωτοφανές για τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.
Παράλληλα, στον χώρο του Συντάγματος δεν παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Εντύπωση προκαλεί το ότι ανοιχτές παραμένουν και οι θύρες της Βουλής.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και σταδιακά έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή.
Συγκέντρωση κατά του “εκβιασμού” της ΕΚΤ πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.
“Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε” είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης.
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο:
Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο όπως και σε άλλες πόλεις οργανώθηκε, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πολίτες.
Ειρηνική συγκέντρωση πολιτών που στηρίζουν την προσπάθεια και τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους πραγματοποιήθηκε απόψε και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.