Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ξεκινάει την Κυριακή 1 Μαΐου η αντιπυρική περίοδος σε όλη την χώρα

Ξεκινάει από την Κυριακή 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος για το 2022 σε όλη την χώρα με τα πρόστιμα και τις ποινικές διώξεις για του παραβάτες να είναι βαριά.

Μιλώντας στο EnaChannel, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, κ. Κυριάκος Σταυρίδης, δηλώνει πως, ο Δήμος έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και έχουν καθαριστεί όλες αυτές οι περιοχές που το ποσοστό επικινδυνότητας είναι μεγαλύτερο.

Την ίδια ώρα επισημαίνεται σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για το Μελάνωμα από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας, θα πραγματοποιήσει 50 προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα ΔΩΡΕΑΝ, στις ημερομηνίες από Τετάρτη 15/5 – Παρασκευή 24/5/2024.

 Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ.

 Προηγούνται οι ανασφάλιστοι και οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Τα γραφεία μας βρίσκονται Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Είμαστε ανοιχτά από Δευτέρα έως  Παρασκευή από τις 10 – 12πμ.

Τηλ. 2510 620 208

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Europe Direct Α.Μ.Θ. | Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης με το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης

Την Πέμπτη 25 Απριλίου το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε εκδήλωση με το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης για την Ημέρα της Ευρώπης. Στο πρώτο μέρος ο Καθηγητής του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Χρύσανθος Τάσσσης, παρουσίασε τους θεσμούς και τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εστιάζοντας στον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια ο Δρ. Αργύριος Σαπουνίδης από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας παρουσίασε το πρόγραμμα LIFEEL, τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος στο πλαίσιο της European Maritime Day.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το ΓΕΛ Χρυσούπολης μας «γύρισε» πίσω στο χρόνο, παρουσιάζοντας τις δράσεις του την τελευταία τριετία στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Την εκδήλωση χαιρέτησε Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού Δημοτικής Περιουσίας -Διοικητικής Αναδιάρθρωσης & Οργάνωσης του Δήμου Νέστου, κ. Κέλλης Γιώργος και η κα. Χριστίνα Χαϊτίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Παραίτηση των μελών του ΒΙΟΠΑ για να οριστεί νέα διοίκηση

Την Τετάρτη 8 Μαίου 2024 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας, 

Παύλος Τσουμάκης Πρόεδρος Δ.Σ.

Μάρκος Δέμπας Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Θεόδωρος Μουριάδης Μέλος

Αβραάμ Δημητριάδης Μέλος 

Κυριάκος Μπάης Μέλος

του οποίου μέτοχοι είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

Σεβόμενοι τον ρόλο μας και την δυνατότητα της πλειοψηφίας να ορίσει νέο ΔΣ, ολοκληρώνουμε την θητεία μας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με σημαντικές ενέργειες οι  οποίες έφεραν έναν τελματωμένο και απαξιωμένο χώρο, χωρίς Δ.Σ τότε, με χρέη και υποχρεώσεις, που κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί, σε μια μορφή διαχειρίσιμη και με προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης.

Σε δύσκολους καιρούς, ξεκίνησε μια προσπάθεια, προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του και με στοχευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει  την βιωσιμότητα του, χωρίς να επιβαρυνθούν οι εταίροι με επιπρόσθετα κόστη.

Η σημερινή του εικόνα, είναι διαφορετική, όπου πλέον δεν υπάρχουν τραπεζικές υποχρεώσεις,  ρυθμίστηκαν όλες οι οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία καθώς και με τους συνεργάτες της εταιρείας. 

Έγινε επίσης μια προσπάθεια, όπου παλιοί οικοπεδούχοι, ρύθμισαν τις οφειλές τους, ορισμένοι αποχώρησαν, ενώ ελεύθερα οικόπεδα διατέθηκαν σε νέους επενδυτές. 

Μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα. 

Υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετά ζητήματα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση,  η επέκταση του ΒΙΟΠΑ, καθώς και λειτουργικές επενδύσεις, που θα βοηθήσουν τους επενδυτές, τα επόμενα χρόνια. 

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ να πετύχει τους σκοπούς του ΒΙΟΠΑ!

Δελτίο Τύπου

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en