Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά ο φορολογικός Γολγοθάς | Ποιοι θα πληρώνουν φόρους κάθε μήνα για τους επόμενους μήνες

Οεφιάλτης στο δρόμο με τους φόρους επιστρέφει για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Από αυτή την εβδομάδα και για τους επόμενους μήνες θα δίνουν κάθε μήνα ραντεβού με την Εφορία.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις το ραντεβού θα κλείνεται δύο και τρεις φορές μέσα στον ίδιο μήνα με τους φορολογούμενους να πρέπει να είναι συνεπείς προκειμένου να μη χάνουν, δόσεις και ρυθμίσεις και να μη φορτώνονται με προσαυξήσεις.

Ο Ιούλιος ξεκινάει με τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, φυσικά για όσους θελήσουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Η διαδικασία αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος θα συνεχιστεί μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022. Στο ίδιο διάστημα (από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022) θα πρέπει να πληρωθεί και ο ΕΝΦΙΑ του 2021. Και από τον Μάρτιο του 2022 και μετά, θα ξεκινήσει η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ (με τις νέες αντικειμενικές αξίες και τους νέους φορολογικούς συντελεστές) η οποία προγραμματίζεται να διαρκέσει είτε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 είτε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Και μόνο αυτές οι δύο υποχρεώσεις «γεμίζουν» το 18μηνο και μας φέρνουν αντιμέτωπους με καινούργιες συνήθειες: να πληρώνουμε κάθε μήνα και μια φορολογική υποχρέωση.

Ο Ιούλιος έχει τον ΦΠΑ για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Δεδομένου ότι στο 2ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η αγορά λειτούργησε αρκετά ικανοποιητικά τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι σημαντικά. Ο Δεκέμβριος θα φέρει τα τέλη κυκλοφορίας

Από τον Ιανουάριο ξεκινάει για τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία η ρύθμιση των 36 άτοκων ή 72 χαμηλότοκων δόσεων με επιτόκιο 2,5% για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και τον Ιούλιο του 2021. Το μέτρο αφορά πάνω από 820.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οφειλές που υπερβαίνουν τα 2,26 δις. ευρώ

Από τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσει και η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή και αν είναι σημαντική υποχρέωση καθώς το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί φτάνει στα 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει φθηνά κρατικά δάνεια από τον πρώτο μήνα του 2022 θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος έως και το 50% των ποσών που έλαβαν σε 60 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en