Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξέσπασμα Γιαννόπουλου για την υπόθεση της 10χρονης | «Η οικογένεια γνώριζε τι συνέβαινε και όλο το περιβάλλον»

image_print

«Γνώριζαν αυτή την παθογενή κατάσταση, όχι αυτό που γινότανε. Γνώριζαν πράγματα για την κυρία» – Δείτε το βίντεο

Ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» εμφανίστηκε στο Open και ξέσπασε για πρώτη φορά για την υπόθεση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» είπε μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια του παιδιού γνώριζε την κατάσταση και το τι συνέβαινε με τη γυναίκα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται μεταξύ άλλων και για ασέλγεια στην ανήλικη μαθήτρια.

Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν θα ξαναβγεί να μιλήσει για την υπόθεση. «Θα ήθελα να σας πω κάτι σημαντικό και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν θέλω να μακρηγορήσω.

Να σας πω ότι είναι η τελευταία μέρα σήμερα που βγαίνω για αυτή την υπόθεση σαν “Χαμόγελο” ή εγώ ή κάποιος άλλος. Να σας πω ότι όλα αυτά που καταγγέλθηκαν στο “Χαμόγελο” και ενημερώθηκε αμέσως όπως οφείλαμε, η  αστυνομία και έγινε μία εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία, ξετυλίχθηκε το κουβάρι και φάνηκαν και υπάρχουν κι άλλα που γνωρίζουμε και ακόμα περιμένουμε» είπε μεταξύ άλλων.

«Αν δεν ήταν η κινητοποίηση αυτή του κόσμου το παιδί τώρα δεν ξέρω που θα ήταν, δεν ξέρω πως θα κατέληγε» ανέφερε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ξεκαθαρίζοντας το ότι το πρώτο ζητούμενο ήταν το ότι η μικρή σώθηκε» συνέχισε.

«Το “Χαμόγελο του Παιδιού” δεν ζητάει ποτέ να πάρει μία επιμέλεια παιδιού, παρά μόνο ενημερώνει για την κατάσταση που έχει, και που δεν μπορεί να βγάλει στη δημοσιότητα, την κυρία Εισαγγελέα» ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε για το παιδί της κατηγορούμενης ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως είναι ευθύνη των Αρχών και τότε ήλθε το ξέσπασμα του.

«Και το λέω για ακόμη μία φορά, η οικογένεια γνώριζε τι συνέβαινε και όλο το περιβάλλον αυτό. Η οικογένεια του παιδιού γνώριζαν την κυρία αυτή, γνώριζαν τον παππού. Γνώριζαν αυτή την παθογενή κατάσταση, όχι αυτό που γινότανε. Γνώριζαν πράγματα για την κυρία. Ας το αφήσουμε εκεί, δεν θα πρέπει να πω άλλα» είπε μεταξύ άλλων.

Όλα όσα είπε από το 8ο λεπτό μέχρι και το 12ο:

«Όταν αποχαιρέτησε η ανήλικη την εντολέα μου είπε “σ’αγαπώ, μακάρι να ήσουν δεύτερη μητέρα μου”»

Η 33χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αποδέχεται την απαγωγή και τον βιασμό της μικρής, όπως είπε ο σύνηγορός της Β.Νουλέζας.

«Με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα της ανήλικης, αλλά και στη μυστικότητα της κύριας ανάκρισης που διενεργείται, εκφρράζουμε τον σεβασμό και την συμπαράσταση στην οικογένεια, τεκμαίρεται αθώα, με εξουσιοδότησε δημόσια να δηλώσω ότι είναι έτοιμη να επανορθώσει» είπε μιλώντας στο Open.

Και πρόσθεσε: «Επειδή ακούγονται πολλά τερατώδη όταν αποχαιρέτησε η ενήλικη την εντολέα μου της είπε “σε αγαπώ, μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου».

Ο δικηγόρος της 33χρονης λέει ότι η γυναίκα δεν αποδέχεται απαγωγή, ούτε βιασμό. «Δεν υπάρχει εύρημα σεξουαλικής κακοποίησης, αυτό είναι το ευτύχημα» είπε χαρακτηριστικά (δείτε εδώ όλα όσα ανέφερε).

Τι περιλαμβάνει η ποινική δίωξη

Εις βάρος της 33χρονης η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (όλα αυτά σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε πλημμεληματικό βαθμό).

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πράξη του βιασμού συνίσταται στη χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων στην ανήλικη προκειμένου η δράστιδα να κάμψει τις αντιδράσεις της και να προβεί στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Βέβαια, ίχνη κακοποίησης δεν προέκυψαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση της 10χρονης.

Σε ό,τι αφορά τις ναρκωτικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 33χρονη τις έριξε σε ρόφημα που έδωσε στο θύμα.

Όσο η κατηγορούμενη, ελληνικής καταγωγής, περίμενε έξω από το γραφείο της εισαγγελέως είχε σκυμμένο το κεφάλι και κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Μάρτυρες την περιέγραφαν προανακριτικά ως «κοκκινομάλλα γυναίκα», ενώ η ίδια τις προηγούμενες μέρες ξυρίστηκε «γουλί» για να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες. Τελικά εντοπίστηκε στην παραλία Κατερίνης, όπου φαίνεται ότι είχε διαφύγει νοικιάζοντας ένα δωμάτιο.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα – Έβρος: Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών

Καβάλα - Σύλληψη διακινητή μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ. - 2026
image_print

Δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών εξιχνιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου 2026 σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου. Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά εννέα μη νόμιμους μετανάστες προς το εσωτερικό της χώρας.

Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε οικισμό της Καβάλας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν αλλοδαπό να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε παράνομα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σε δεύτερη επιχείρηση, κοντά σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν ακόμη έναν αλλοδαπό διακινητή. Ο συλληφθείς οδηγούσε επίσης επιβατικό όχημα, μεταφέροντας τρεις μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο των δύο επιχειρήσεων, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών, καθώς και κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και εξετάζονται ως πιθανά αποδεικτικά στοιχεία.

Οι δύο διακινητές οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις έχουν αναλάβει το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, τα οποία συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χαλκιδική: Τροχαίο ξεκλήρισε οικογένεια – Νεκροί γονείς και βρέφος

Χαλκιδική - Θανατηφόρο τροχαίο στη Μεταμόρφωση - 2026
image_print

Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου στη Χαλκιδική, όταν ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης κόστισε τη ζωή σε τρία μέλη της ίδιας οικογένειας. Θύματα είναι ένας 35χρονος πατέρας, η 28χρονη σύζυγός του και το μόλις έξι μηνών βρέφος τους, ενώ η 7χρονη κόρη τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η τετραμελής οικογένεια, με καταγωγή από τη Μολδαβία, συγκρούστηκε μετωπικά με βυτιοφόρο όχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Σφοδρή σύγκρουση με τραγικό απολογισμό

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα η 28χρονη μητέρα και το βρέφος να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους από το όχημα.

Οι διασώστες κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψη του έξι μηνών παιδιού στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, εφαρμόζοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), όμως το βρέφος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 7χρονη

Η μοναδική επιζήσασα της οικογένειας είναι η 7χρονη κόρη του ζευγαριού, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

Αντίθετα, ο 44χρονος οδηγός του βυτιοφόρου δεν τραυματίστηκε.

Σε εξέλιξη η έρευνα της Τροχαίας

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η μετωπική σύγκρουση παραμένουν υπό διερεύνηση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου, το οποίο εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η νέα αυτή τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους προκαλεί βαθιά θλίψη, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές, ενώ ένα μικρό παιδί εξακολουθεί να δίνει τη δυσκολότερη μάχη για την επιβίωσή του.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για υποθέσεις ναρκωτικών

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
image_print

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Πρόκειται για 17 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν 15 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων:

  • Στην Ξάνθη, δύο Έλληνες συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα που περιείχε 185,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Στην Κομοτηνή, ένας Έλληνας συνελήφθη κατά την παραλαβή δέματος με ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, σύριγγες με έλαιο κάνναβης, συσκευές ατμίσματος και τσιγάρο κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα είχε αποσταλεί από άλλο ημεδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί ποσότητα κάνναβης από τον πρώτο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Laika», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 εμπορικές συσκευασίες κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο τρίφτες, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης.

Παράλληλα, σε ακόμη έντεκα υποθέσεις που καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Θάσο, Καβάλα και Δράμα, συνελήφθησαν επιπλέον άτομα μετά από αστυνομικούς ελέγχους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και τέσσερις θρυμματιστές.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en