Ξάνθη | Φωτιά σε δασική έκταση στις Θέρμες

Κινητοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική

Φωτιά σε δασική έκταση στον οικισμό των Θερμών, στην ορεινή Ξάνθη, ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα αποτρέποντας τα χειρότερα. 
Η φωτιά ξέσπασε μέσα στο δάσος, λίγο πριν την κορυφή Άγιος Ιωάννης, και έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Την ίδια στιγμή 4 κάτοικοι από τον οικισμό των Θερμών έσπευσαν στην περιοχή καταφέρνοντας μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική να περιορίσουν την φωτιά. 
Οι πυροσβέστες μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο σημείο με 3 πυροσβεστικά οχήματα και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν και η φωτιά γίνει επικίνδυνη. 
Η φωτιά που περιορίστηκε άμεσα και τέθηκε υπό έλεγχο, κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς εάν είχαν καθυστερήσει οι κάτοικοι ή οι πυροσβέστες τότε πολύ πιθανόν να είχε εξαπλωθεί ταχύτατα. 
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πως ξέσπασε η πυρκαγιά, ωστόσο η Π.Υ. Ξάνθης διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή εκδηλώθηκε. 
thrakitoday.com