ΝΔ Καβάλας | Πρώτη θέση και κυβέρνηση συνεργασίας με τριετή, τουλάχιστον, ορίζοντα
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, με τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Η νέα κυβέρνηση, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού οι υποψήφιοι βουλευτές Νομού Καβάλας την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.), πρέπει να έχει ορίζοντα τριετίας, τουλάχιστον, ώστε να εφαρμόσει τη συμφωνία δανεισμού που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο και να διαπραγματευτεί ορισμένα μέτρα που προκαλούν την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας.
«Επιδιώκουμε να είμαστε το πρώτο κόμμα στις εκλογές και ο «κορμός» μιας κυβέρνησης συνεργασίας στις 21 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια. Εν συνεχεία, ο λόγος δόθηκε στους υποψήφιους βουλευτές, την Βάσω Παπουτσή, τον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη, τον Ντίνο Κλειτσιώτη, τον Γιώργο Καλαντζή, τον Γιάννη Πασχαλίδη και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Εκτός από την κριτική που άσκησαν στην απελθούσα συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων και την αναφορά στα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.), επιχείρησαν να απαντήσουν στα συνθήματα που χρησιμοποιεί στην προεκλογική περίοδο ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας.
Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Ν. Παναγιωτόπουλος, η κυριαρχία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «χτίστηκε» πάνω σ’ ένα μάτσο ψέματα και ανακρίβειες, ενώ η διακυβέρνηση της χώρας έγινε με λάθος επιλογές προσώπων και λανθασμένη στρατηγική. Με αφορμή την υπόθεση Φλαμπουράρη, ακόμα, τόνισε ότι η Αριστερά έχει και βαρύτατο ηθικό μειονέκτημα στις προσεχείς εκλογές.
Η Β. Παπουτσή δήλωσε, ότι την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες και τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καλούνται να «δώσουν τα χέρια» και να προχωρήσουν μπροστά. Ο Λ. Τσαταλμπασίδης αναρωτήθηκε γιατί μία συνεργασία της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι «παρά φύση» και δεν ισχύει το ίδιο για τη συνεργασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε ότι σ’ αυτές τις εκλογές, ο ελληνικός λαός έχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των δύο συγκυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Ο Γ. Καλαντζής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να επαναφέρει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, ενώ ο Γιάννης Πασχαλίδης συμπλήρωσε ότι αυτή τη σταθερότητα μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία. Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου
k-tipos.gr