Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΝΔ | Θρίλερ μέχρι τα μεσάνυχτα για την απαίτηση σύλληψης της Σοφίας Ζαχαράκη

image_print

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οπότε εξέλειψε ο κίνδυνος σύλληψης της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως είχε απαιτήσει ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, παρέμειναν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στον απόηχο της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον εκδότη και τη Νέα Δημοκρατία που ξεκίνησε μετά τα δημοσιεύματα κατά του στενού συνεργάτη και ανιψιού του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρη Δημητριάδη, η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πειραιώς, πήγε το απόγευμα της Τρίτης δύο φορές στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε.

Είχε προηγηθεί μήνυση εναντίον της από τον κ. Βαξεβάνη επειδή σε δηλώσεις της τον είχε χαρακτηρίσει «καταδικασμένο συκοφάντη». Και στο πλαίσιο της μήνυσης ζητήθηκε η αυτόφωρη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη, η οποία, στο μεταξύ, με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στα γραφεία του κόμματος.

Ακολούθησε καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης αλλά και επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν διέψευσε την κινητοποίηση της Αστυνομίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν κινήθηκε με κυβερνητικές εντολές.

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε η ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας.

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», προστίθετο στην ανακοίνωση. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

«Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια»

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου», απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πρόσθεσε: «Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

«Αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου»

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης», ανταπάντησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Και προς επίρρωση του ισχυρισμού τους παρέπεμψαν την κ. Γεροβασίλη σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και στο οποίο, όπως ανέφεραν, «ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας

image_print

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στον χώρο Marine, η διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, με τη συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, οι οργανωτικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης όλων των δυνάμεων του Κινήματος, με τα στελέχη να υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή, η συλλογική προσπάθεια και η εξωστρέφεια αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των πολιτικών στόχων.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο την επόμενη ημέρα και την αλλαγή που, όπως τονίστηκε, «έχει ήδη αρχίσει».

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ξανθόπουλος: Χωρίς χρονοδιάγραμμα η επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη–Αλεξανδρούπολη

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατά την παρέμβασή του στη Βουλή για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δράμας.
image_print

Το ζήτημα της σιδηροδρομικής απομόνωσης της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έθεσε στην Επιτροπή της Βουλής για τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας ο βουλευτής Δράμας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Η παρέμβαση έγινε κατά την ακρόαση των προτεινόμενων από την κυβέρνηση για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ΜΑΕ».

Ο κ. Ξανθόπουλος ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη–Αλεξανδρούπολη, επισημαίνοντας ότι στη Δράμα δεν έχει κινηθεί επιβατική αμαξοστοιχία από το 2019.

Παράλληλα, συνέδεσε την απουσία σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη γενικότερη απομόνωση της περιοχής, σημειώνοντας ότι τα συγκοινωνιακά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης εντείνει τα οικονομικά και δημογραφικά προβλήματα της Δράμας και περιορίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτήματα για τη μετακίνηση με λεωφορεία

Ο βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στο υφιστάμενο καθεστώς μετακίνησης, σύμφωνα με το οποίο οι επιβάτες αποβιβάζονται στη Δράμα, συνεχίζουν με λεωφορείο έως την Κομοτηνή και στη συνέχεια επιβιβάζονται ξανά σε τρένο για την Αλεξανδρούπολη.

Ζήτησε εξηγήσεις για το γιατί αυτή η κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται επί σειρά ετών, χωρίς να έχει παρουσιαστεί σαφές σχέδιο πλήρους αποκατάστασης της γραμμής.

Ο κ. Ξανθόπουλος στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι στη Δράμα λειτουργεί Μουσείο Σιδηροδρόμου, χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, την ώρα που η πόλη στερείται ενεργής επιβατικής σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Πρόταση για τουριστικό τρένο στα Στενά του Νέστου

Κατά την παρέμβασή του έθεσε και το αίτημα για τη δρομολόγηση τουριστικού τρένου στη διαδρομή Δράμα–Στενά Νέστου με επιστροφή.

Όπως υποστήριξε, μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να ενισχύσει την τουριστική προβολή και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι τα ερωτήματα που έθεσε για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, το σημερινό μοντέλο μετακίνησης και την προοπτική του τουριστικού δρομολογίου έμειναν ουσιαστικά αναπάντητα.

Ολόκληρη η παρέμβαση :

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οι ΚΟΕ «κλειδί» των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο – Επίκαιρη ερώτηση Μ. Λαζαρίδη στην Βουλή

image_print

Τη συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.), ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των ζημιών των αμπελοκαλλιεργητών του Παγγαίου από τον περονόσπορο, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Ανδριανός, κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας και τ. Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, όπως υπογράμμισε, οι εν λόγω ζημιές θα ενταχθούν σε αντίστοιχο πρόγραμμα με τη διαδικασία των Κ.Ο.Ε., όπως συνέβη και με το προανθικό στάδιο, χωρίς πάντως το υπουργείο να αποκλείει τη χρήση οποιουδήποτε άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου που ενδεχομένως προκύψει στη συνέχεια.

Εξήγησε δε ότι η ποσοτικοποίηση της απώλειας θα γίνει με ασφαλέστερο τρόπο κατά τη συγκομιδή των καλλιεργειών, όταν θα υπάρχουν πλήρη στοιχεία για τις πραγματικές ζημιές.

«Έχουμε αποδείξει ότι εξαντλούμε κάθε δυνατότητα στήριξης των παραγωγών, στο πλαίσιο πάντα των εθνικών και ενωσιακών κανόνων και των δημοσιονομικών περιθωρίων, όπως κάναμε με το μέτρο 23», τόνισε ο κ. Ανδριανός και έκανε γνωστό ότι η περίπτωση του Παγγαίου ήδη αξιολογείται τεχνικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και αναφέρθηκε στις καταστροφικές ζημιές μέχρι και 100% που υπήρξαν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στη Νέα Πέραμο, τη Φωλιά, το Μυρτόφυτο, τις Ελευθερές, το Ελαιοχώρι, τον Πλανατότοπο και το Ορφάνι.

Η εκδήλωση της ασθένειας, όπως είπε, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποδοθεί σε πλημμελή καλλιεργητική πρακτική. Οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ασυνήθιστες κλιματολογικές συνθήκες και στην αστάθεια που αυτές προκάλεσαν».

Επικαλέστηκε, εξάλλου, συζητήσεις με γεωπόνους της Καβάλας, που υποστηρίζουν ότι στην ουσία οι αγρότες δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτή την κρίση.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το μολυσματικό τοπίο δεν καταπολεμάται. Ακόμα και σήμερα που δεν έχει βροχές, επειδή πρόκειται για επιδημική ασθένεια η οποία μεταφέρεται, έχουμε παραγωγούς που, χωρίς να ευνοούν οι κλιματολογικές συνθήκες, συνεχίζουν και χάνουν τα χωράφια τους».

Προς διευκόλυνση και επίσπευση της διαδικασίας, μάλιστα, επικαλέστηκε παλαιότερη απόφαση της Πολιτείας (ΦΕΚ 20/8/2014), σύμφωνα με την οποία αποζημιώθηκαν αγρότες για τον περονόσπορο, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν το επέτρεπε.

«Από τη στιγμή που υπάρχει η πρόθεση από την Κυβέρνηση, είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας οι παραγωγοί μας θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους, σε μια τόσο κρίσιμη οικονομικά στιγμή και για τους ίδιους», σημείωσε.

Ο κ. Λαζαρίδης, με την ευκαιρία της συζήτησης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απόφαση να ενισχύσει τους παραγωγούς των Τεναγών των Φιλίππων με 5.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en