Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέος Tεχνικός Διευθυντής στην Energean Oil & Gas ο Stephen Moore

image_print

O Stephen Moore, ένας ιδιαίτερα έμπειρος Βρετανός μηχανικός της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο οποίος έχει εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής στην Energean Oil & Gas.
Ο Stephen Moore έχει 28 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκ των οποίων τα 20 στην Shell, ενώ έχει εργαστεί και στις Maersk Oil αλλά και στη Mudabala Petroleum του Άμπου Ντάμπι, κρατική εταιρεία η οποία έχει επενδύσει 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε 12 χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της ΝΑ. Ασίας.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Energean Oil & Gas έχει μεγάλη εμπειρία στην αξιοποίηση κοιτασμάτων σε απομακρυσμένες περιοχές, έχοντας επιτύχει αύξηση της παραγωγής σε ώριμα κοιτάσματα με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως η εισπίεση αερίου και διοξειδίου του άνθρακα για τη μεγιστοποίηση της αποληψιμότητας.

Ο Stephen Moore ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανικός παραγωγής στη μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Shell στο Μοσμόραν, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου και δραστηριοποιήθηκε σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας της. Από τον Μάιο του 1986 ως τον Αύγουστο του 1992 εργάσθηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Shell τόσο στο Εδιμβούργο όσο και στο Αμπερντίν, ενώ στη συνέχεια και έως τον Μάιο του 1997 εργάσθηκε για λογαριασμό της Shell στο Μπρουνέι. Στην συνέχεια, ο Stephen Moore ανέλαβε Εκτελεστικός Διευθυντής της Shell στο Qarn Alam του Ομάν, συνεισφέροντας στην αύξηση της παραγωγής στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 30.000 σε πάνω από 100.000 βαρέλια ημερησίως.

Στη διάρκεια των τελευταίων 14 ετών, το νέο στέλεχος της Energean Oil & Gas εργάστηκε ως Διευθύνων Εκτελεστικός Σύμβουλος (COO) για την Shell Καζακστάν, αρχικά στην Χάγη και στη συνέχεια στο Άλματι. Ακολούθως μετακινήθηκε στη Maersk Oil όπου, έως τον Μάιο του 2009, ήταν επικεφαλής για την ανάπτυξη στο Καζακστάν και στη Μέση Ανατολή.

Στα επόμενα χρόνια της καριέρας του, ο Stephen Moore είχε ως επίκεντρο τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, ως αντιπρόεδρος στη Mudabala Petroleum του Άμπου Ντάμπι, ενώ στη διάρκεια του τελευταίου έτους, ήταν επικεφαλής όλων των τεχνικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Ο Stephen Moore είναι 53 ετών, παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 1.300 θάνατοι – Προς Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια μετακινείται το κύμα ζέστης

Πολίτες αναζητούν δροσιά κατά τη διάρκεια έντονου καύσωνα στην Ευρώπη
image_print

Πάνω από 1.300 θάνατοι συνδέονται με τον καύσωνα στην Ευρώπη

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, καθώς το παρατεταμένο κύμα καύσωνα συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στις μεταφορές και στις ενεργειακές υποδομές.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.300 πλεονάζοντες θάνατοι, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις 21 Ιουνίου, συνδέονται με τις ακραίες θερμοκρασίες που πλήττουν τη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως επισήμανε, η Ευρώπη αποτελεί την ήπειρο που θερμαίνεται ταχύτερα παγκοσμίως, με ρυθμό περίπου διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν συνθήκες ακραίας ζέστης.

Ρεκόρ θερμοκρασιών και πίεση στα συστήματα υγείας

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες σε χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία και η Τσεχία, με τον υδράργυρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει τη θερμική καταπόνηση «σιωπηλό δολοφόνο», επισημαίνοντας ότι πολλές κατοικίες, σχολεία και χώροι εργασίας στην Ευρώπη δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τόσο ακραίες θερμοκρασίες.

Παράλληλα, επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι η ένταση και η διάρκεια του συγκεκριμένου καύσωνα δύσκολα θα μπορούσαν να εξηγηθούν χωρίς τη συμβολή της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

Προβλήματα σε μεταφορές και ενεργειακές υποδομές

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γερμανία περιορίστηκαν τα δρομολόγια των τρένων σε βασικές σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ σε ορισμένες πόλεις ανεστάλη η λειτουργία των τραμ λόγω της έντονης ζέστης.

Παράλληλα, η αύξηση της θερμοκρασίας των ποταμών επηρεάζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ουγγαρία, ο πυρηνικός σταθμός Paks περιόρισε την παραγωγή του, καθώς τα νερά του Δούναβη που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των εγκαταστάσεων ήταν ασυνήθιστα θερμά.

Στην Ιταλία, η χαμηλή στάθμη του ποταμού Πάδου επιτρέπει πλέον την εισχώρηση θαλασσινού νερού βαθιά στην ενδοχώρα, δημιουργώντας ανησυχίες για τις καλλιέργειες και τα προστατευόμενα οικοσυστήματα.

Η Γαλλία καταγράφει περίπου 1.000 επιπλέον θανάτους

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 1.000 επιπλέον θάνατοι συνδέονται με το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα.

Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η καταγραφή στοιχείων από νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ιδιωτικές κατοικίες.

Το κύμα ζέστης μετακινείται προς τα Βαλκάνια

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά στη Δυτική Ευρώπη, όπου αναμένονται τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Τσεχίας.

Την ίδια στιγμή, το κύμα καύσωνα αναμένεται να μετακινηθεί προς την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, διατηρώντας υψηλό τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για κρίσιμες υποδομές.

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας προειδοποίησε ότι οι συνέπειες ενός τόσο έντονου επεισοδίου ζέστης μπορεί να συνεχιστούν έως και δέκα ημέρες μετά την αποκλιμάκωση των θερμοκρασιών, καθώς οι επιπτώσεις στην υγεία συχνά εμφανίζονται με καθυστέρηση.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καιρός: Ζέστη μέχρι την Πέμπτη, 38άρια, μπουρίνια και ισχυρά μελτέμια από την Παρασκευή

Υψηλές θερμοκρασίες και καλοκαιρινός καιρός σε ελληνική πόλη
image_print

Επιμένει η ζέστη μέχρι την Πέμπτη

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία μέχρι και την Πέμπτη (2/7), με το κύμα ζέστης να κορυφώνεται σήμερα και τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν στα πεδινά της Μακεδονίας, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 36 και 37 βαθμών.

Μπουρίνια και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια

Παράλληλα με τη ζέστη, ο καιρός θα παρουσιάσει έντονη αστάθεια κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα της χώρας.

Από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με τη μορφή μπουρινιών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 5 έως 6 μποφόρ, κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, παρουσιάζοντας σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Η Πέμπτη θα παραμείνει θερμή, ιδιαίτερα στα πεδινά και κλειστά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Από το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, αλλά και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ ασθενέστερες βροχές θα εκδηλωθούν σε τμήματα της Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις πεδιάδες της Θεσσαλίας ενδέχεται να σημειωθούν ακόμη υψηλότερες τιμές.

Αντίθετα, στα δυτικά και στα βόρεια θα αρχίσει να καταγράφεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 34 και 36 βαθμών.

Μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή

Από την Παρασκευή (3/7) η αστάθεια θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Μπόρες και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια σε περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα στην οροσειρά της Πίνδου και στην ανατολική Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρών καταιγίδων, χαλαζοπτώσεων και έντονων ριπών ανέμου.

Οι άνεμοι στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή της Ρόδου θα ενισχυθούν τοπικά έως και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται γενικά μεταξύ 33 και 36 βαθμών Κελσίου.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος : “Ιδρύεται Summer Campus του ΔΠΘ στην Ποταμιά Θάσου”

image_print

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

Καλά νέα για την Θάσο! Υπεγράφη σήμερα από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, η απόφαση παραχώρησης των παιδικών κατασκηνώσεων Ποταμιάς Θάσου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκειμένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα Summer Campus υπό το ΔΠΘ.

Η εξέλιξη δικαιώνει την προσπάθειά μας και υλοποιεί την σύμπραξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου της Θάσου, ώστε να αξιοποιηθούν ουσιαστικά οι επί χρόνια εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων Ποταμιάς Θάσου!

Το Summer Campus θα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου καθώς και σε φοιτητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, συμβάλλοντας πραγματικά στην ανάπτυξη του νησιού μας!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en