Νέο μισθολόγιο | Κόβεται το επίδομα παραμεθορίου
Αυξήσεις μόνο σε κομματικά στελέχη της εκπαίδευσης θα δοθούν με το νέο μισθολόγιο, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Ακόμη,οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, κατατάσσονται στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους, ενώ διατηρείται το μηνιαίο επίδομα των 900 ευρώ και αυτό σημαίνει πως οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης να εντάσσονται στον καταληκτικό βαθμό με επιπλέον προσαύξηση των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μισθός του νεοδιοριζόμενου δασκάλου ξεκινά με μεικτές αποδοχές τα 1.092 ευρώ, για να καταλήξει στα 39 έτη στα 2.147 έναντι 2.154 με το προηγούμενο μισθολόγιο.
Επιπλέον με βάση τη νέα ρύθμιση ο υπολογισμός της περικοπής αποδοχών λόγω απεργίας γίνεται στις 25 μέρες και μάλιστα επί των μεικτών αποδοχών.
Ακόμη, οι προϊστάμενες τετραθεσίων και άνω πολυδύναμων νηπιαγωγείων δεν αντιμετωπίζονται μισθολογικά όπως οι Διευθυντές ανάλογης δύναμης Δημοτικών Σχολείων. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προβλεφθεί η χορήγηση του επιδόματος θέσης των Διευθυντών 4θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων και στις Προϊστάμενες 4θεσίων και άνω νηπιαγωγείων.
Ταυτόχρονα, περικόπτεται το επίδομα παραμεθορίου στους εργαζομένους πολλών περιοχών που καταβάλλεται μέχρι τώρα ενώ το ίδιο γίνεται για περιοχές που η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου είχε χαρακτήρα αναγνώρισης των ιδιαίτερων δυσμενών συνθηκών διαβίωσης.