Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια αλλά και καταιγίδες την Τετάρτη

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας και η επέλαση του «Τηλέμαχου» έφερε τα χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής κυρίως στα βόρεια προάστια. Από την τροχαία έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνησή των οχημάτων με την διακοπή της κυκλοφορίας σε περιφερειακούς δρόμους, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ενώ γίνονται συστάσεις για χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τετάρτη

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο..Ο κ. Καλλιάνος, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αύριο, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επικρατήσει πυκνή χιονόπτωση σε Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, όπου μέσα στην ημέρα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Έχει εγκλωβιστεί ψύχος στη χώρα και αυτό το φαινόμενο δυσκολεύει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Οι πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες πολύ. Θα έχουμε πυκνό χιόνι και μετά θα “γυρίσει” ο καιρός και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρθηκε και στην κακοκαιρία «Τηλέμαχος» που πλήττει από το απόγευμα της Δευτέρας την Αττική.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο στα υπόλοιπα τμήματα της Αττικής, νότια και κεντρικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

«Το χιόνι θα λιώσει, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 4 με 5 βαθμούς. Παγωμένος καιρός χωρίς χιόνι», σημείωσε.

Στις επάλξεις η Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας

Νέα έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Νέα έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για πυκνές χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Βόρεια -κυρίως- Ελλάδα, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν την κεντρική και νότια χώρα.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, ο οποίος χθες -πρώτος και μόνος- προειδοποίησε έγκαιρα τους ταξιδιώτες προς Αθήνα για το χάος στην εθνική οδό, σπεύδει να προειδοποιήσει εκ νέου, αυτή τη φορά όσους θα κινηθούν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλία.

Οσο για τα νότια, σπεύδει να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου προς πολίτες και αρχές για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από απότομη στάθμη χειμάρρων και ποταμών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook: 

Φίλες και φίλοι ΠΡΟΣΟΧΉ! Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι αύριο το πρωί από και προς τη Θεσσαλονίκη απο τα Γιάννενα ή την Θεσσαλία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από όλη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσης, Λαρίσης, Πιεριας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσ/νικης, Κιλκις Σερρών, Δράμας και Καβάλας αναμένονται από τις πρωινές μέχρι και μεσημβρινές ώρες (χοντρικά) ένας γύρος πυκνών χιονοπτώσεων και στα πεδινά με γρήγορη και επικίνδυνη χιονόστρωση πριν το “γυρίσει” σε χιονόνερο προς το βράδυ στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές.

Κατα πάσα πιθανότητα χιονόπτωση αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη τις ίδιες ώρες της Τέταρτης με αξιόλογη χιονοστρωση κυρίως περιφερειακά της πόλης πριν κι εδώ “το γυρίσει” σε χιονονερο προς το βραδυ..

Για τη σοβαρή επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο στην υπόλοιπη χώρα με χαρακτηριστικά τις κατά τόπους δυνατές βροχές (που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα, απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων ή ποταμών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ή και κατολισθήσεις) και τους σφοδρούς ανέμους(μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα) ρίξτε μια ματιά στο δελτίο λιγιο πιο κάτω ενώ θα υπάρξουν λεπτομέρειες φυσικά και απόψε το βράδυ