Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Νέα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας | Εξαρθρώθηκε σπείρα «εισαγωγής» ναρκωτικών από την Αλβανία

image_print

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν στους νομούς Καβάλας και Δράμας

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός και ο υπαρχηγός

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστα σε κατάστημα κράτησης της χώρας

Κατασχέθηκαν πάνω από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.550 ευρώ και 10 κινητά τηλέφωνα

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη (17/18-7-2017), σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη του κυκλώματος, επτά (7) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 33 ετών και ένας 21χρονος Έλληνας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της σπείρας, ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, καθώς και αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις (4) συνεργοί τους, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 35, 38 και 44 ετών, επίσης μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ο 27χρονος και ο 44χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Για την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος, προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από αυτή, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου του 2017, ο 32χρονος συγκρότησε εγκληματική ομάδα, στην οποία ενέταξε, ως υπαρχηγό, τον 23χρονο αδερφό του και τους υπόλοιπους δράστες ως μέλη.

Το κύκλωμα διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, με τα μέλη του να έχουν διακριτούς ρόλους και να λειτουργούν υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 32χρονου αρχηγού.  

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ερχόταν σε επαφή με τον αρχηγό κυκλώματος στην Αλβανία και οργάνωνε την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά, προερχόμενα από την Αλβανία.  

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους δράστες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν και στο κύκλωμα στην Αλβανία, εισήγαγαν τις ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας και τις παρέδιδαν στον 23χρονο υπαρχηγό.

Ακολούθως, αυτός αναλάμβανε την απόκρυψη τους σε διάφορα σημεία («καβάτζες») πλησίον του Ορφανίου Καβάλας, καθώς και την περεταίρω διάθεσή τους στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία με τη σειρά τους διακινούσαν τα ναρκωτικά σε χρήστες των νομών Καβάλας και Δράμας.  

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν σε δασική περιοχή του Ορφανίου Καβάλας, καθώς επίσης σε οικίες και την κατοχή των δραστών:

  • 7.274,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ
  • 10 κινητά τηλέφωνα

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής σπείρας, είχε συλληφθεί την 18-6-2017 ένα από τα μέλη της, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος τους οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε η εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση ενός ακόμα μέλους της σπείρας, ηλικίας 38 ετών, ενώ είχαν κατασχεθεί 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα). (σχετικά τα από 19-6-2017 και 22-6-2017 Δελτία Τύπου)

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 16 συλλήψεις για ναρκωτικά σε μία εβδομάδα

ΑΜΘ – Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 2026
image_print

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2026, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Ροδόπης και Καβάλας.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων 15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σχηματίστηκαν 12 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σε μία από τις υποθέσεις, στη Δράμα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, καθώς ο ένας φέρεται να προμήθευσε τον δεύτερο με συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε άλλη περίπτωση, στη Θάσο, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος προμηθεύτηκε από κατάστημα ένα τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσιγάρα κάνναβης, συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης και συσκευές ατμίσματος με κάνναβη σε υγρή μορφή.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου τέκνου του.

Σε δέκα ακόμη περιπτώσεις, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές του Έβρου, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, τσιγάρα κάνναβης, μεταλλική ράβδος και θρυμματιστής.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη δύο Ελλήνων για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης
image_print

Δύο Έλληνες, μέλη εγκληματικής συμμορίας, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης.

Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουνίου 2026 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη, προσποιούμενοι υπαλλήλους λογιστικού γραφείου. Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, την έπεισαν να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τιμαλφή και να τα παραδώσει σε συνεργό τους.

Ο συνεργός, που είχε ρόλο «εισπράκτορα», μετέβη στην οικία της γυναίκας για να παραλάβει τα συμφωνηθέντα.

Έπειτα από έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες δράστες, οι οποίοι φέρονται να εξαπάτησαν την ηλικιωμένη και να παρέλαβαν τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, καθώς και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Όπως προέκυψε, το όχημα είχε μισθωθεί την ίδια ημέρα από άλλον Έλληνα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν Έλληνα και δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών

Δράμα – Εξιχνίαση δύο υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών – 2026
image_print

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας.

Οι απάτες σημειώθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2026, ενώ σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος τριών Ελλήνων για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης. Στις δικογραφίες περιλαμβάνονται και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε γυναίκα προσποιούμενος τον λογιστή και, με πρόσχημα την καταγραφή ηλεκτρικών συσκευών, την καθοδήγησε να συγκεντρώσει και να παραδώσει χρυσαφικά, τα οποία υποτίθεται ότι θα της επιστρέφονταν.

Στη συνέχεια, συνεργός του επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με την παθούσα, πιέζοντάς την να ενεργήσει άμεσα. Η γυναίκα παρέδωσε τα χρυσαφικά σε Έλληνα δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ρόλο «εισπράκτορα» και μετέβη στην οικία της με αυτοκίνητο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ανήκει σε άλλο Έλληνα συνεργό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Στη δεύτερη περίπτωση, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε άλλη γυναίκα, προσποιούμενος υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ. Με πρόσχημα δήθεν υψηλή τάση ρεύματος στο σπίτι της, την έπεισε να συγκεντρώσει χρήματα και χρυσαφικά, να τα τοποθετήσει σε πλαστική σακούλα και να τα αφήσει έξω από την οικία της.

Τα χρήματα και τα χρυσαφικά παρέλαβε Έλληνας συνεργός του, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη που είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» στη δεύτερη υπόθεση. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, ιδιοκτησίας του ίδιου, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων Δέλτα και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en