Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις λειτουργικές δοκιμές τους

image_print

Τα υποβρύχια “Πιπίνος”, “Ματρώζος” “Κατσώνης” και “Ωκεανός” έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλεπόμενων λειτουργικών δοκιμών τους, αλλά λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του επενδυτή με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χρειάζεται να δοθεί μια ακόμη τρίμηνη παράταση μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναβάθμισής τους και οι εργαζόμενοι να μην αισθάνονται ότι είναι στον “αέρα”.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας την σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ανέφερε ότι “πιστεύαμε πως θα ήταν αρκετή η προηγούμενη τρίμηνη παράταση του προγράμματος που είχε δοθεί για την υποστήριξη του έργου αναβάθμισης των τεσσάρων υποβρυχίων 214 του Πολεμικού μας Ναυτικού, καθώς πιθανολογούσαμε πως επειδή είχε εξευρεθεί ο επενδυτής -μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία- θα είχαν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες για να προχωρήσει στην επενδυτική του διείσδυση στα ναυπηγεία. Όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες και για να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι προχωράμε σε μια νέα τρίμηνη σύμβαση μεταξύ των εργαζομένων και του Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι παρέχεται παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου και διατίθεται πίστωση έως 10.300.000 ευρώ που αφορούν την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του ναυπηγείου και υλικών για την ολοκλήρωση του προγράμματος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νοσοκομείο Σερρών – Οικογένεια παρέλαβε και έθαψε λάθος σορό

image_print

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άνδρες, ηλικίας 86 και 79 ετών, κατέληξαν στο νοσοκομείο την ίδια ημέρα. Οι συγγενείς του 79χρονου προσήλθαν, αναγνώρισαν τη σορό που τους υπεδείχθη και την παρέλαβαν, προχωρώντας στη συνέχεια στην ταφή της.

Το σοβαρό λάθος αποκαλύφθηκε μία ημέρα αργότερα, όταν οι συγγενείς του 86χρονου μετέβησαν στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τη σορό του. Κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που τους παρουσιάστηκε δεν ήταν ο συγγενής τους και ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών αναφέρει ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του 79χρονου από την Ξάνθη, η οποία αρχικά υποστήριξε πως είχε αναγνωρίσει σωστά τον συγγενή της, ενώ είχε ήδη πραγματοποιηθεί η κηδεία. Παράλληλα, τους ζητήθηκε να προσέλθουν εκ νέου στο νοσοκομείο για νέα αναγνώριση της σορού που παραμένει στον χώρο του ιδρύματος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμοθράκη : Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες μετά από επιχείρηση του Λιμενικού

image_print

Σε επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 24 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σαμοθράκη, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία φουσκωτής λέμβου στη θαλάσσια περιοχή του Αγκίστρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό και χερσαίο μέσο του Λιμενικού, με τις αρχές να εντοπίζουν τους αλλοδαπούς σε ημιορεινή περιοχή, κοντά στην παραλία Λαγκαδιώτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για 24 άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες, επτά γυναίκες και έντεκα ανήλικοι.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση και τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έφτασαν στο νησί.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης – Χωρίς νέους δόκιμους για ακόμη μια χρονιά

image_print

Έντονη ανησυχία προκαλεί η απόφαση να μη δεχθεί νέους δόκιμους η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος, εξέλιξη που έχει οδηγήσει σε παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με επιστολή τους, τοπικοί φορείς ζητούν την επανεξέταση της απόφασης, επισημαίνοντας ότι η Σχολή αποτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό πυλώνα για την περιοχή, ενώ η μη εισαγωγή νέων δοκίμων δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς για το μέλλον της.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι η λειτουργία της Σχολής συμβάλλει τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην κοινωνική ζωή της Ξάνθης, ενώ εκφράζεται η ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας.

Οι υπογράφοντες καλούν το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης να συνεχίσει να λειτουργεί με πλήρη εκπαιδευτική δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en