Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μυρίζει αίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

image_print

Ραγδαίες εξελίξεις και ώρα για ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με την Κ.Ε να αποφασίζει για Διαρκές Συνέδριο ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή δημοψήφισμα και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσει τις συλλογικές διαδικασίες της επόμενης περιόδου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της.

Μια εξέλιξη που δείχνει πως επισπεύδονται οι διαδικασίες για το “ξεκαθάρισμα” στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκάθαρα άλλωστε ήταν το χθεσινό μήνημα του πρωθυπουργού ο οποίος ζήτησε ενότητα αλλά και αποσαφήνιση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα.

Στον αντίποδα, δυναμική ήταν η παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη χθες, ο οποίος παρουσία και άλλων επιφανών στελεχών κατέστησε σαφές πως το “όχι” είναι διαρκείας και δεν είναι ταμπού οι εναλλκτικές λύσεις. Ως εκ τούτου αύριο, η Κ.Ε θα λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.

Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία της Π.Γ., κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η Κ.Ε. στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Έντονες είναι εξάλλου οι πολιτικές διεργασίες σε όλα τα επίπεδα, και πλην της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει και τα “πυρά” που προέρχονται από την πιθανή συσχέτιση του με τους φερόμενους σχεδιασμούς του Γιάνη Βαρουφάκη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν άμεσα σε διελεύκανση της υπόθεσης και το ρόλο που μπορεί να είχε ο πρωθυπουργός και αν σχετίζεται με όλα αυτά. Ιδιαίτερα καυστικός άλλωστε ήταν σε τελευταίες του δηλώσεις και ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “θα σύρουμε τον Τσίπρα στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις”.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Σταύρος Φλώρος μετά τη μεγάλη δοκιμασία – Συνεχίζει με δύναμη τον αγώνα της αποκατάστασης

image_print

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Καβαλιώτης Σταύρος Φλώρος, με καταγωγή από τη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, περίπου δύο μήνες μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Άγιο Δομίνικο, μετά τη συμμετοχή του στο Survivor.

Ο νικητής του φετινού κύκλου του δημοφιλούς ριάλιτι επιβίωσης, ο οποίος κατέκτησε και το χρηματικό έπαθλο των 250.000 ευρώ, έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της αποκατάστασής του, επιστρέφοντας στην πατρίδα του ύστερα από μια δύσκολη περίοδο νοσηλείας και θεραπείας.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο Σταύρος Φλώρος είχε μεταβεί για ψαροντούφεκο στον Άγιο Δομίνικο. Ο τραυματισμός του ήταν ιδιαίτερα σοβαρός, οδηγώντας τελικά στον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ξεκίνησε η απαιτητική διαδικασία θεραπείας και αποκατάστασης.

Την επιστροφή του στην Ελλάδα γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε από το αεροδρόμιο, εμφανίζεται χαμογελαστός, καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης σε όσους τον παρακολουθούν και τον στηρίζουν.

Το χαμόγελό του αποτυπώνει τη θέλησή του να αφήσει πίσω τις δύσκολες στιγμές και να συνεχίσει τον αγώνα της αποκατάστασης με αποφασιστικότητα. Η επιστροφή του σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή του, με στόχο την πλήρη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα και την όσο το δυνατόν ταχύτερη επάνοδο στην καθημερινότητά του.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμωτή : Σωτήρια παρέμβαση – Έσωσαν λουόμενη που έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία

image_print

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΚΑΑΥ Κεραμωτής σε περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία της Κεραμωτής, όταν μία γυναίκα τουρίστρια έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση στην περιοχή του ΚΑΑΥ.

Μόλις οι άνθρωποι του αντιλήφθηκαν το συμβάν, έσπευσαν άμεσα στο σημείο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες και κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασής της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση και νοσηλεία.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης και της εκπαίδευσης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς η έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

Σύνταξη Άρθρου: Στέλλα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι ισχύει για τον καύσωνα τον Ιούλιο

Ελλάδα - Καλοκαιρινός καιρός τον Ιούλιο - 2026
image_print

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες αλλά χωρίς, προς το παρόν, ενδείξεις για ισχυρό και παρατεταμένο κύμα καύσωνα συνεχίζεται ο καιρός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως να πληρούνται οι προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν ένα επεισόδιο καύσωνα.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κάνει λόγο για γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αφορμή για συζήτηση αποτέλεσαν τα σενάρια που έκαναν λόγο για έντονο κύμα ζέστης μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο, ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι δεν προκύπτει, με τα σημερινά δεδομένα, καύσωνας στη χώρα.

Όπως εξήγησε, οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να προσεγγίσουν τους 38 με 39 βαθμούς στην Αθήνα προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ στις περισσότερες μεγάλες πόλεις ο υδράργυρος θα κινηθεί γύρω στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο όρος «καύσωνας» δεν σχετίζεται μόνο με τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας, αλλά και με τις ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίες πρέπει να διατηρούνται για αρκετές συνεχόμενες ημέρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές ασθενείς βροχές ή όμβροι ενδέχεται να εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές, αγγίζοντας στις περισσότερες περιοχές τους 33 έως 35 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας.

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, με τις υψηλότερες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 35 και 36 βαθμών στα ηπειρωτικά.

Χωρίς συνθήκες καύσωνα προς το παρόν

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στον Ιούλιο, οι μέχρι στιγμής μετεωρολογικές εκτιμήσεις δεν δείχνουν παρατεταμένο επεισόδιο καύσωνα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ζέστη των επόμενων ημερών παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων της εποχής, ενώ η εξέλιξη των προγνώσεων θα παρακολουθείται συνεχώς, καθώς τα καιρικά δεδομένα ενδέχεται να μεταβληθούν όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό του μήνα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en