Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μιχαλολιάκος | «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα»

Την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, δύο χρόνια μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι, ανέλαβε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σπεύδοντας βέβαια να αποποιηθεί οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο δικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μαζί με πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος για εγκληματική οργάνωση μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real είπε χαρακτηριστικά : « Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι , την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει . Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη δολοφονία του Τεμπονέρα ή τον Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός ή ένας φίλος του κόμματος έκανε μία καταδικαστέα πράξη;».

Με τη δήλωσή του αυτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να διαχωρίσει την πολιτική από την ποινική ευθύνη . Για το θέμα αυτό ούτως ή άλλως η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δικαστές που συνεδριάζουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού είναι εκείνοι που θα αποφανθούν για την ενοχή ή μη, όχι μόνο του Μιχαλολιάκου, αλλά όλων των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο.

Η δίκη, όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά σε όσες συνεδριάσεις μεσολάβησαν διατυπώθηκαν ενστάσεις εκ μέρους των κατηγορουμένων.

Το ραντεβού των δικαστών με τους κατηγορούμενους ( σ.σ. από τους βουλευτές ελάχιστοι είναι εκείνοι που είναι παρόντες και σε ορισμένες μόνο δικασίμους ) έχει ανανεωθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου 2015 κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης αναμένεται να εξεταστεί ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης.

Οσον αφορά την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης, αυτή αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμα.

Η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τάκης Ζωτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, προέβησαν την Πέμπτη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στα πλαίσια της απέλπιδας προσπάθειας των νεοναζί να υποδυθούν ότι έχουν “αλλάξει” και έχουν κάνει την “αυτοκριτική” τους, ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε σημερινή του συνέντευξη ομολόγησε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή είναι και εξαρχής η θέση της πολιτικής αγωγής για όλες τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της Χρυσης Αυγής, είτε στον Παύλο Φύσσα είτε στους Αιγύπτιους ψαράδες, είτε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είτε σε εκατοντάδες άλλα θύματα της φασιστικής βίας: η ευθύνη ανήκει στην οργάνωση και όχι σε κάποιους υποτιθέμενα “θερμόαιμους” οπαδούς. Μόνο που στην περίπτωση μιας οργάνωσης σαν τη Χρυσή Αυγή, με οργανωμένα παραστρατιωτικά σώματα – “ταγματα εφόδου”, η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας ταυτίζεται απόλυτα και με την ποινική ευθύνη: αυτή είναι η καρδιά του κατηγορητηρίου με το οποίο δικάζεται ολόκληρη η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας για “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”. Και αυτή την ποινική ευθύνη ομολόγησε σήμερα ο Μιχαλολιάκος, που στο παρελθόν θυμίζουμε ότι αρνιόταν κάθε σχέση της Χρυσης Αυγής με τον Ρουπακιά.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνουμε – και εν όψει των εκλογών – κάλεσμα απονομιμοποίησης της ναζιστικής σπείρας που έχει μασκαρευτεί σε δήθεν “νόμιμο πολιτικό κόμμα”. Αυτή η απονομιμοποίηση που πρέπει να επιβληθεί πρώτα και κύρια στην ίδια την κοινωνία, στις γειτονιές, στους χώρους των εργαζόμενων και της νεολαίας, παλεύουμε να επισφραγιστεί με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στην ίδια τη δίκη που είναι σε εξέλιξη».

tanea.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το Σανατόριο οριστικά στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας

Η Ιατρική Εταιρία Καβάλας απέκτησε οριστικά το Σανατόριο μετά την καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η εταιρία προγραμματίζει την νομιμοποίηση της πρώην ψυχιατρικής κλινικής, η οποία κατασκευάστηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ σε δασικό οικόπεδο τη δεκαετία του 1990.

Μετά την επίλυση αυτών των θεμάτων, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η αξιοποίηση του Σανατορίου, πιθανώς μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνήγορος του πολίτη για πυροπροστασία ακινήτων: «Υπέρμετρο οικονομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες»

Τις παρατηρήσεις του σχετικά με την πυροπροστασία των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων δημοσιοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, απευθυνόμενος μεταξύ άλλων στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, κάνοντας λόγο για «υπέρμετρο οικονομικό κόστος» για τους ιδιοκτήτες.

Ειδικότερα, ασκώντας κριτική στη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε, ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι «το πλήθος των πολιτών που θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με αυτά τα μέτρα είναι εξαιρετικά μεγάλο, γιατί η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει οριζόντιες διατάξεις – με μόνη παράμετρο μερικής διαφοροποίησης των υποχρεωτικών εργασιών την κλίμακα επικινδυνότητας του ακινήτου –, που αφορούν τόσο στα ακίνητα εντός όσο και τα ακίνητα εκτός σχεδίου, τα ακίνητα μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, όπως και τα ακίνητα οποιασδήποτε χρονολογίας κατασκευής, όσο και αυτά που πρόκειται να ανεγερθούν.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ προκύπτει ότι εστιάζει στην προστασία των ιδιωτικών περιουσιών, παρά στην προστασία της δημόσιας περιουσίας από την πυρκαγιά».

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει στη συνέχεια πως «το κράτος μέχρι σήμερα επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς να έχει προηγηθεί συγκεκριμένος χωροταξικός σχεδιασμός, χωρίς να έχει επιλύσει τα ζητήματα των κοινόχρηστων οδών σε συνάρτηση με την οικοδομησιμότητα των γηπέδων κλπ., ενώ έχει κρίνει ως ανεκτά και τα μορφώματα οικισμών εντός δασών και δασικών εκτάσεων, με τις αντίστοιχες διατάξεις για τις οικιστικές πυκνώσεις. Πολλώ δε μάλλον, παραμένουν ακίνητα εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, τα οποία, εάν και έχουν κριθεί ως τελεσιδίκως αυθαίρετα, δεν κατεδαφίζονται».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιώτης Αρχοντής: “Η Θάσος δεν παραμελείται – Συνεργασία και δράσεις για την τουριστική της ανάπτυξη”

Η πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή και του περιφερειακού συμβούλου Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.  Σεσυνέντευξη, ο κ. Αρχοντής απαντά στις κατηγορίες, εξηγώντας τις ενέργειες που έχουν ληφθεί για την προώθηση της Θάσου και την ενίσχυση της τουριστικής της ανάπτυξης.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αρχοντή, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι ελλιπές και ότι δεν περιλαμβάνει δράσεις για την Θάσο. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτές την κριτική;

Παναγιώτης Αρχοντής: Ευχαριστώ για την ευκαιρία να απαντήσω. Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς σχεδιασμού και έχει ως στόχο την προώθηση ολόκληρης της περιφέρειας με ισομερή τρόπο. Η Θάσος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς μας και δεν έχει παραμεληθεί σε καμία περίπτωση.

Δημοσιογράφος: Πώς απαντάτε στην κριτική του κ. Αντωνιάδη ότι η Θάσος δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής;

Παναγιώτης Αρχοντής: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και καμπάνιες που στοχεύουν στην προώθηση ολόκληρης της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης της Θάσου. Για παράδειγμα, συμμετέχουμε σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οργανώνουμε διαφημιστικές καμπάνιες που καλύπτουν την περιοχή μας. Αυτές οι ενέργειες ωφελούν τη Θάσο εξίσου με τις άλλες περιοχές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en