Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα, 1-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

image_print

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Super League και εδραιώθηκε στις θέσεις των πλέι οφ. Οι Αρκάδες πήραν τη νίκη με το γκολ του Τζίμα στο 15’, ενώ οι Κρητικοί που πίεσαν είχαν δοκάρι στο 36’ με τον Στάικο.

Με ένα πολύ πιο «ελαφρύ» σχήμα στην επίθεσή του, ελλείψει του πρώτου σκόρερ του Χερόνιμο Μπαράλες (τιμωρημένος), ο Αστέρας κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ. Στο 15’, ο Σίτο έδωσε από αριστερά στον Φερνάντεθ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Βάτερμαν να αποκρούει αρχικά, αλλά σε σημείο που έτρεξε πρώτος ο Τζίμας και με προβολή έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες.

Μετά το γκολ ο ΟΦΗ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γκολ δεν… έβρισκε με τίποτα. Στο 21’ η κεφαλιά του Σαρδινέρο μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 24’ το πλασέ του Μεγιάδο έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 36’ ο Στάικος έπιασε ένα… ασύλληπτο σουτ από τα 30 μέτρα, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή και να απομακρύνεται από την άμυνα του Αστέρα, ενώ στο 45’ ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας ισορρόπησε κάπως την κατάσταση, έκλεισε τους διαδρόμους από την πλευρά του Ουές που δημιούργησε πολλά «ρήγματα» στο πρώτο ημίχρονο κι άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα, ψάχνοντας κι ένα δεύτερο γκολ. Στο 48’ ο Κρέσπι έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Βάτερμαν μπλόκαρε σταθερά το πολύ καλό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή.

Στο 60’ ο Σαρδινέρο ανατράπηκε από τον Καπίγια μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Κουτσιαύτης πήρε πίσω το πέναλτι, μετά από υπόδειξη του VAR, που έδειξε πως υπήρξε οφσάιντ από τον Στάρτζεον στην αρχή της φάσης.

Στο 71’ ο Βάτερμαν απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Κρέσπι κρατώντας τον ΟΦΗ «μέσα» στο ματς, ενώ στο 76’ Τσιλιανίδης έχασε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας πάνω στον Τσιφτσή, ενώ ήταν ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 86’ ο ΟΦΗ έχασε ακόμη μία απίθανη ευκαιρία, όταν ο Τσιφτσής δεν μπλόκαρε σταθερά τη σέντρα του Σολίς από αριστερά και ο Τσιλιανίδης που πήρε το… ριμπάουντ, από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 15′ Τζίμας

Κίτρινες κάρτες: Βούρος, Μεγιάδο, Νέιρα – Γκαρσία

Κόκκινες κάρτες: –

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές (82′ Γρίβας), Κοροβέσης (82′ Σολίς), Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μεγιάδο (74′ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Στάικος (53′ Τσιλιανίδης), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (84′ Αλβάρες), Καστάνιο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57′ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (77′ Χριστόπουλος), Τιλίκα (46′ Κρεσπί), Τζίμας (57′ Ριέρα), Φερνάντεζ.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην ΠΕ Καβάλας ο Υπ. Γιάννης Βρούτσης με Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές

Καβάλα – Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στην Π.Ε. Καβάλας για τις αθλητικές υποδομές
image_print

«Έργα 28,5 εκατ. ευρώ για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας – Στο τέλος του 2027 η εικόνα θα είναι ασύγκριτα καλύτερη».

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, συνοδευόμενου από Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και κορυφαίους Έλληνες αθλητές, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή και της παρουσίασης των σημαντικών παρεμβάσεων που προωθούνται για τις αθλητικές υποδομές.

Τον Υπουργό και τους διακεκριμένους αθλητές υποδέχθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, παρουσία των βουλευτών Γιάννη Πασχαλίδη και Αγγελικής Δεληκάρη, καθώς και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Απασχόλησης κ. Στέλιου Ιγνατιάδη, του οποίου ο ρόλος στην ενίσχυση των αθλητικών δράσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ επισημάνθηκε ιδιαίτερα. «Ο Στέλιος υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη έχει συμβάλει σε μια ισχυρή πνοή στον αθλητισμό σε όλη την ΑΜΘ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον Υπουργό και τους αθλητές, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει πολλές φορές φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες, ωστόσο η παρουσία ανθρώπων που τίμησαν το εθνόσημο προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε μια πλειάδα διακεκριμένων αθλητών, στους οποίους πολλές φορές έχουμε υποκλιθεί και χειροκροτήσει. Πολλές φορές έχουμε νιώσει περήφανοι για τις επιτυχίες τους, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προσπάθεια των αθλητών πρέπει να επιβραβεύεται και να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους Έλληνες. «Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει, αλλά και για την προσπάθεια που εξακολουθείτε να καταβάλλετε», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στον Γιάννη Βρούτση, τον οποίο χαρακτήρισε παλιό φίλο και συνεργάτη, ευχαριστώντας τον για την ένταξη της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον σχεδιασμό του Υπουργείου Αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, η διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στον Υπουργό αναμνηστική πλακέτα με την εικόνα της παλιάς πόλης της Καβάλας, καθώς και έκδοση της Περιφέρειας που αφορά την περιοχή, ενώ αντίστοιχα δώρα δόθηκαν και στους παριστάμενους αθλητές.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή τονίζοντας και αυτός την γνωριμία τους από παλιά. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η παρουσία του στην Καβάλα δεν είναι ούτε συμβολική ούτε εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική. Όπως ανέφερε, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δρομολογείται ένα μεγάλο αθλητικό έργο, συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, με σημαντική συμβολή της Περιφέρειας. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Περιφέρεια αποδεικνύει στην πράξη πως δεν περιορίζεται στις εξαγγελίες, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση των έργων.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πρέπει να αισθάνεται περήφανη και ικανοποιημένη, γιατί αυτά που συντελούνται μέχρι το τέλος του 2027 θα είναι ασύγκριτα σε σχέση με το παρελθόν. Η εικόνα των αθλητικών υποδομών θα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι γνώρισαν οι Καβαλιώτες αθλητές μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο Υπουργός στάθηκε επίσης στη σημασία των κορυφαίων αθλητών που τον συνοδεύουν, επισημαίνοντας ότι μεταφέρουν ένα διαχρονικό μήνυμα περηφάνειας, τιμής και συγκίνησης για όλους τους Έλληνες. Όπως είπε, η ιστορία του ελληνικού αθλητισμού πρέπει να συνοδεύεται από τη διασφάλιση του μέλλοντός του, κάτι που απαιτεί σύγχρονες και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ακόμη η μεγάλη παρέμβαση του Υπουργείου στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η σημαντικότερη των τελευταίων είκοσι ετών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Ιγνατιάδη και στην ψηφιακή μετάβαση του ελληνικού αθλητισμού, με την εφαρμογή «Κούρος», η οποία παρουσιάστηκε ως ένα σύγχρονο εργαλείο που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή διαπίστωση ότι η Καβάλα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο για τον αθλητισμό, με έργα, υποδομές και παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν ουσιαστικά τις συνθήκες άθλησης για τη νέα γενιά.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πασχαλίδης: Χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για το Δημοτικό Γήπεδο Νέας Περάμου

Νέα Πέραμος – Χρηματοδότηση για κερκίδα και στέγαστρο στο Δημοτικό Γήπεδο
image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε χρηματοδότηση 397.000 ευρώ για την κατασκευή κερκίδας και στεγάστρου στο Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Περάμου.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των διαχρονικών προσπαθειών του Βουλευτή, όπως αποτυπώθηκαν στη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον  Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη (βλ.τε σχετικό από 8.1.2026 Δελτίο Τύπου), καθώς και στις μετέπειτα συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια των οποίων τόνισε ότι το γήπεδο της Νέας Περάμου φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του τον ιστορικό Σύλλογο «Βρασίδα»,  που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή περίπου 100 παιδιών κάθε χρόνο, ώστε ήταν αδήριτη η ανάγκη της κατασκευής κερκίδων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση που ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα των Καβαλιωτών. Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Παγγαίου κ.Φίλιππο Αναστασιαδη και τον Αντιδήμαρχο κ.Χρήστο Μποσμπότη για τη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες και στον ΑΜΣ Βρασίδα Νέας Περάμου για την ειλικρινή σχέση που έχουμε χτίσει και για την αναγνώριση των προσπαθειών μου, όπως φαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του. Μια πολύ ευχάριστη μέρα για τη Νέα Περαμο Παγγαίου και τον τοπικό αθλητισμό.»

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μ. Λαζαρίδης : “Το γήπεδο της Νέας Περάμου αποκτά κερκίδα με στέγαστρο”

image_print

Όπως ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης :

“Το γήπεδο της Νέας Περάμου αποκτά κερκίδα με στέγαστρο! Ένα διαχρονικό αίτημά μου γίνεται πράξη.

Μόλις το ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και τον ευχαριστώ. Εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με χρηματοδότηση 397.000 ευρώ.

Το είπαμε! Το Κάναμε! Συνεχίζουμε!”

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en