Μείωση κατά 30% στην εισφορά αλληλεγγύης το 2015

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά και με τη σκέψη στη… τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να μειώσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης κατά 30% από το 2015 και για το σύνολο του έτους.

Το οικονομικό επιτελείο είχε στο «μυαλό» του το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση της εισφοράς κατά 50%, ωστόσο αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε, καθώς εκτιμάται ότι η τρόικα δεν πρόκειται να δώσει την συγκατάθεσή της σε μια τόσο μεγάλη μείωση.

Αλλωστε οι τροικανοί έχουν εκφέρει τις αντιρρήσεις της, στην κυβερνητική… ιδέα, περί μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης. Το θέμα όπως είναι λογικό θα βρίσκεται στην ατζέντα των επόμενων διαπραγματεύσεων, που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», θα θέσει ως επιχείρημα ότι η εισφορά συνεισέφερε στον προϋπολογισμό του 2013 (δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για το 2014) το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ. Στην περίπτωση που μειωθεί κατά 30% τα έσοδα θα ανέλθουν περίπου στο 1 δισ. ευρώ.