Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με παραιτήσεις απειλούν οι διευθυντές δημοτικών σχολείων για την αυτοαξιολόγηση | Τι λέει το σχέδιο Αρβανιτόπουλου

Βόμβα στα θεμέλια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βάζουν πανελλαδικά διευθυντές σχολείων, καθώς και στην Καβάλα 9 διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενοι νηπιαγωγείων του Νομού είναι έτοιμοι να παραιτηθούν λόγω της υποχρέωσης που έχουν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μουμτζάκης με δηλώσεις του στο ENA CHANNEL τονίζοντας ότι είναι το τελευταίο τους όπλο ως μέτρο πίεσης προς το υπουργείο.

Παραλληλα, το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση που μελετούν αυτές τις μέρες στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και να εφαρμοστεί από τον επόμενο κιόλας μήνα εκτός απροόπτου προβλέπει:
*Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνονται στο εξής Μάιο και Ιούνιο.
*Στη συνέχεια θα γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών
*Από τη 1η μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ξεκινούν οι άδειες θα γίνονται οι τοποθετήσεις στα σχολεία.
*Την ίδια περίοδο θα γίνονται οι κατανομές των ωρών ανά εκπαιδευτικό, προτού δηλαδή πάρουν άδειες
*Οι άδειες ουσιαστικά θα ξεκινούν μετά τις 10 Ιουλίου, εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές
*Δεν αλλάζει τίποτα στα μόρια για αποσπάσεις-μεταθέσεις

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εφόσον όλα αυτά εφαρμοστούν θα βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό η απόδοση του συστήματος ώστε θα εξοικονομηθούν πάνω από 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δε θα χρειαστεί να γίνει ούτε μια υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικού, ενώ το σύνολο των εκπαιδευτικών θα αποκτήσει οργανική θέση σε σχολεία, ταυτόσημη με τη λειτουργική.

Παράλληλα, με την αναμόρφωση του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες και την αύξηση του διδακτικού χρόνου. Τον ερχόμενο και κάθε Σεπτέμβριο, το σχολικό έτος θα ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τις τάξεις Α’ και Β’ λυκείου και στις 21 Μαΐου για τη Γ’ λυκείου λόγω Πανελλαδικών, οι οποίες όμως από το μεθεπόμενο έτος θα περιλαμβάνουν μόνο τέσσερα μαθήματα.
Επίσης θα καταργηθούν θρησκευτικές αργίες όπως του Αι-Γιαννιού και θα μειωθούν οι περίπατοι.

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27-05-2024

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονική Ημερίδα Φαρμακοποιών για την φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας και ενημέρωση για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου  2024, στην κεντρική αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης”  και ώρα έναρξης 10:00, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους φαρμακοποιούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα & Σέρρες).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, υπό τη αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ, στα πλαίσια συνέχισης του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: “Παχυσαρκία & Συνενώσεις Φαρμακείων”.

Παρόντες στην ομιλία, θα είναι: ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακείου Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος  του ΙΔΕΕΑΦ  και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας

Από το Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Food Truck Festival στις Κρηνίδες

“FOOD TRUCK FESTIVAL”

Παρασκευή 31 Μαΐου έως  Κυριακή 2 Ιουνίου

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΚΑΒΑΛΑΣ

Guest : Γιώργος Αξάς Full Band – “Άνω Κάτω”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΗ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ

Ωράριο:

Παρασκευή: 17:00 – 00:00

Σάββατο: 12:00 – 00:00

Κυριακή: 12:00 – 00:00

Περισσότερα: https://www.facebook.com/100085908626005/videos/777406644478359. Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Με την υποστήριξη: Σωματείο Street Food In Greece – Food Truck Festival. Υπό την αιγίδα :Δήμος Καβάλας , Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Είσοδος: Δωρεάν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en