Μαρκόπουλος | Μιλάει σχετικά με την μεταφορά μαθητών
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δρομολογηθεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών της σχολικής περιόδου 2014-2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Π.Ε. Καβάλας έχει προκηρύξει Ανοικτό Διεθνή Δημόσιο Διαγωνισμό, ύψους 2.144.661,41 ευρώ. Η διαδικασία του διαγωνισμού αγγίζει την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου για την ανάδειξη των μειοδοτών και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των δρομολογίων (80% των δρομολογίων, 13 μειοδότες μεταξύ των οποίων Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αστικό ΚΤΕΛ – EUROTAXI – ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ).
Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν “άγονα” δρομολόγια αλλά και νέα δρομολόγια, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται περίπου στο ποσό των 250.000 ευρώ. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω δύο περιπτώσεων (“άγονα” δρομολόγια και νέα δρομολόγια) απαιτείται η ψήφιση νέας τροπολογίας, η οποία θα ψηφισθεί αυτές τις ημέρες από τo Ελληνικό Κοινοβούλιο (πιθανόν σήμερα το βράδυ) και η οποία παρέχει τις εξής επιλογές:
- Για τα άγονα δρομολόγια διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού και
- Για τα νέα δρομολόγια διενέργεια διαπραγμάτευσης.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας εκφράζει την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που είχε ως αποτέλεσμα την μετακίνηση συνόλου των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μετακινηθεί με ασφάλεια και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Καβάλας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος θα παραβρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις παρακάτω σχολικές μονάδες:
8:30 – 4ο και 5ο Γυμνάσιο Καβάλας
9:00 – 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας
9:30 – 22ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας