Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάθημα σε λεβητοστάσιο στη Νέα Πέραμο!

Την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων προκάλεσαν οι σοβαρότατες καταγγελίες γονέων μαθητών της πρώτης Δημοτικού στη Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με αυτές παιδιά πρώτης δημοτικού μόλις 6 ετών ήταν αναγκασμένα, λόγω εργασιών, να κάνουν μάθημα σε αίθουσα η οποία εφάπτεται άμεσα και με εσωτερική πόρτα με το λεβητοστάσιο του σχολείου. Η οσμή πετρελαίου είναι εξαιρετικά έντονη και σίγουρα επιζήμια για την υγεία των μαθητών και κανείς μέχρι σήμερα δε μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γίνει αν.. κάτι δεν πάει καλά στο λεβητοστάσιο, με τα παιδιά ακριβώς δίπλα να κάνουν μάθημα.

Το πρωί το σχολείο επισκέφθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας που έκρινε την αίθουσα εντελώς ακατάλληλη για μάθημα ενώ και η πρωτοβάθμια με το που διεπίστωσε το πρόβλημα διέταξε να μεταφερθούν τα παιδιά σε άλλη αίθουσα στην εκκλησία όπου γειτνιάζει το σχολείο, για μόλις 1 μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των έργων όπως δεσμεύτηκε ο προιστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Κουράκος.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Δήμο Νέστου η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) επισκέφθηκε τον Δήμο Νέστου για να εξετάσει την πρόοδο των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στην περιοχή.

Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο να διαπιστώσει την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων και να εξασφαλίσει ότι οι πόροι αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Δήμου Νέστου ενώ επισκέφτηκαν δομές όπως το κέντρο κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ, την δομή σίτισης καθώς και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en