Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μ.Παπαδόπουλος για ΔΕΥΑΚ | Η κακή διαχείριση των αποθεμάτων νερού οδηγεί σε αυξήσεις (video)

image_print

Με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για τους γενικούς κανόνες κοστολόγησης των υπηρεσιών ύδρευσης που αφορούν στους δήμους της χώρας και την επιβολή Περιβαλλοντικού Τέλους σε δήμους που σπαταλάνε τους υδάτινους πόρους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της ΕΕ έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι Καβαλιώτες , με αύξηση στις χρεώσεις κατανάλωσης και ζητά να εξετάσει το περιθώριο μείωσης τιμών στις χρεώσεις κατανάλωσης με αφορμή την επανεξέταση της κοστολόγησης των χρεώσεων για ύδρευση και αποχέτευση. Άμεση ήταν και η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου που χαρακτήρισε την ανακοίνωση Παπαδόπουλου πρόχειρη και ερασιτεχνική.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου του Μ. Παπαδόπουλου

Στις 22 Μαΐου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων για τους γενικούς κανόνες κοστολόγησης των υπηρεσιών ύδρευσης που αφορούν στους Δήμους της χώρας. Η απόφαση αυτή υποχρεώνει τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης να επανακαθορίσουν (μέχρι το 2018-2019) τις χρεώσεις στην τιμολόγηση της κατανάλωσης νερού με βάση κριτήρια βιωσιμότητας και θεσπίζει ένα νέο περιβαλλοντικό τέλος, που αποτελεί υποχρέωση της χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (η οποία έπρεπε να είχε εκπληρωθεί από το 2010). Το Υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι το περιβαλλοντικό τέλος θα επιβάλλεται μόνο σε περιοχές στις οποίες παρατηρείται σπατάλη υδατικών πόρων και σε δημοτικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανακτήσουν ένα σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας τους από τη δραστηριότητά τους.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΣΑ ΒΑΡΗ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ-ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ της διοίκησης του Δήμου στην υποχρέωσή της να διαχειρίζεται σωστά και ορθολογικά τους πόρους της περιοχής μας. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σοβαρές και συχνές καταγγελίες από συμπολίτες μας για πολύ μεγάλη καθυστέρηση της ΔΕΥΑΚ να παρέμβει σε βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Μία τέτοια καταγγελία αφορά βλάβη που δεν επιδιόρθωνε η ΔΕΥΑΚ επί 2 ολόκληρα χρόνια (!), σπαταλώντας άσκοπα εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού και προκαλώντας σημαντικές φθορές σε κατοικίες. Το πρόβλημα δε στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με τις βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης είναι τόσο μεγάλο, ώστε οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται από πολύωρες διακοπές νερού σε καθημερινή βάση.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, καλούμε τη Δήμαρχο Καβάλας και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να εφαρμόσουν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία:

θα βελτιώσουν την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
θα κάνουν ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ της ΔΕΥΑΚ σε αναφορές πολιτών για προβλήματα στο δίκτυο (είναι απαράδεκτο να περνάνε 2 χρόνια για την επιδιόρθωση μίας βλάβης…)
θα προωθούν τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες για τη σωστή χρήση στην κατανάλωση του νερού, καθώς ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
θα προωθήσουν τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ που θα βελτιώσουν τις υποδομές και τη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης.
Τέλος, καλούμε τη Δημοτική Αρχή ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ στις χρεώσεις κατανάλωσης νερού με αφορμή την επανεξέταση της κοστολόγησης των χρεώσεων για ύδρευση και αποχέτευση.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη αλλοδαπός για απάτες σε Δράμα και Καβάλα

Καβάλα – Σύλληψη αλλοδαπού για απάτες σε βάρος πολιτών σε Δράμα και Καβάλα
image_print

Αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, δυνάμει εντάλματος ελληνικών δικαστικών αρχών, για συμμετοχή σε απάτες σε βάρος πολιτών σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2026, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν στις 29 Απριλίου 2026 σε βάρος δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται για την τέλεση των απατών.

Ως προς τη μεθοδολογία, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας και στη συνέχεια με έναν άνδρα σε περιοχή της Καβάλας. Με πρόσχημα υποτιθέμενο πρόστιμο ή καταβολή φόρου, κατάφερε να τους πείσει να συγκεντρώσουν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, οι παθόντες παρέδωσαν τα συμφωνηθέντα στους δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στις οικίες τους με αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μισθώσει και παραχωρήσει ο συλληφθείς.

Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι, κατά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και να άσκησε σωματική βία σε βάρος τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Καβάλα: Με επιτυχία η παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» της ΣΑΕΚ

Καβάλα – Θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» από τη Θεατρική Σκηνή της ΣΑΕΚ Καβάλας
image_print

Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 η θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Καβάλα» από τη Θεατρική Σκηνή της Δημόσιας ΣΑΕΚ Καβάλας.

Η παράσταση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και ανέβηκε σε σκηνοθεσία και διασκευή του Ευθύμιου Ακριτίδη, εκπαιδευτή του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης της ΣΑΕΚ, με την υποστήριξη και τη συνδρομή της επίσης εκπαιδεύτριας του ίδιου τμήματος, Καλλιόπης Πρεπόνη.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων, στην Πετρούσα Δράμας, ο οποίος παραχώρησε ευγενικά τον χώρο του, στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους δημιουργούς και το έργο της σχολής.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές της ΣΑΕΚ Καβάλας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την άψογη φιλοξενία.

Καθοριστική για το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα της παράστασης ήταν και η συμβολή της τοπικής επιχείρησης, του καφέ «Ριφιφί», που προσέφερε τα σκηνικά.

Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής γέμισαν την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους σπουδαστές για τις ερμηνείες τους.

Η Δημόσια ΣΑΕΚ Καβάλας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι η τοπική κοινωνία στηρίζει τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες των νέων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Στον νέο χώρο λειτουργεί από σήμερα το ΤΕΠ του Νοσοκομείου

Καβάλα – Νέος ανακαινισμένος χώρος Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο
image_print

Στον νέο, πλήρως ανακαινισμένο χώρο θα λειτουργεί από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Νοσοκομείου, η λειτουργία του ΤΕΠ στον νέο χώρο ξεκινά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση – Αναδιάρθρωση – Ανακαίνιση και Εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας».

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αναφέρει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και ζητά την κατανόηση όσων προσέλθουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του στον νέο χώρο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en