Τα “Λιπάσματα Καβάλας” εγκαθιστούν 5 εκ. ευρω εξοπλισμό για την προστασία του περιβάλλοντος

To τελευταίο διάστημα υπάρχει μία ανησυχία σχετικά με τις μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης του εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων της Καβάλας.

Βέβαια όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα επίσημα αποτελέσματα τα οποία επί καθημερινής βάσης δίνονται στην δημοσιότητα και που ο καθένας μπορεί να τα δει, από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα από τους δύο σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βρίσκονται εγκατεστημένοι, στα Άσπρων Χωμάτων και την Πλατεία της Καβάλας.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι οι μετρήσεις βρίσκονται μόνιμα, κάτω απο τα κατώτερα όρια που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για τις μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ Channel…

Την ίδια ώρα η Διευθύντρια της “Λιπάσματα Καβάλας” κα Θεοδώρα Κουλουρά σε συνέντευξη της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel τόνισε ότι η Βιομηχανία ήδη βρίσκεται στην διαδικασία εγκατάστασης εξοπλισμού αξίας περίπου 5 εκατ. ευρω, για την προστασία του περιβάλλοντος και την περαιτέρω μείωση των ρύπων, καθιστώντας διεθνώς τα “Λιπάσματα Καβάλας”, βιομηχανία πρώτυπο, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Δείτε αναλυτικά όλη την συνέντευξη της κυρίας Κουλουρά για το συγκεκριμένο θέμα…

Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις για το θέμα θα σταματήσουν, ώστε να μιλήσουν οι ειδικοί και κυρίως το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της ΠΕ Καβάλας, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και ειδικά όταν προέρχεται από θεσμοθετημένους φορείς, όπως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιφέρειας, που είναι και η πλέον αρμόδια για να δώσει αξιόπιστα στοιχεία στους αρμοδιους φορείς αλλά και στην δημοσιότητα.