Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

«Λερναία Ύδρα» ο κοροναϊός: Ύφεση στην Ευρώπη – Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε ΗΠΑ και Τουρκία

«Μαύρες» ημέρες συνεχίζουν να ζουν πολλές χώρες του πλανήτη που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, μια παγκόσμια καταιγίδα που ξεκίνησε ως πρωτοφανής κρίση δημόσιας υγείας, αλλά τείνει να μετεξελιχθεί και σε βαθιά ύφεση που θα δοκιμάσει τις αντοχές των οικονομιών και των κοινωνιών.

Μετά την αρχική αμηχανία και αδράνεια απέναντι στον κοροναϊό, τα κράτη, το ένα μετά το άλλο, πήραν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού και την προστασία των πολιτών τους. Και, σήμερα, κάποια από αυτά -παρότι έχουν θρηνήσει χιλιάδες νεκρούς- βλέπουν φως στο τούνελ και υλοποιούν τη στρατηγική τους για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Παρότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση της πανδημίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νεκρών μειώνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και καθημερινά σημειώνονται μικρές νίκες -μέχρι την τελική- στον αγώνα κατά του κοροναϊού. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει και να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής χωρίς την παρασκευή εμβολίου, αλλά το ηθικό των ανθρώπων μετά από ένα μεγάλο διάστημα σε συνθήκες κόλασης, αρχίζει και αναπτερώνεται.

Τις τελευταίες ημέρες, στο μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς ηπείρου παρατηρείται τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας. Το ίδιο, δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε και άλλες χώρες, δείγμα του ότι ο κοροναϊός σαν άλλη «Λερναία Ύδρα» χρειάζεται απανωτά και συντονισμένα χτυπήματα προκειμένου να νικηθεί.

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο από πλευράς θανάτων όσο και κρουσμάτων, με τον εφιάλτη να μην έχει περάσει ακόμη. Μπορεί ο Τραμπ να οραματίζεται την εκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, παρουσιάζοντας μάλιστα το σχέδιο της κυβέρνησής του, ωστόσο τα θλιβερά ρεκόρ θανάτων που καταγράφονται στη χώρα, επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση για την επόμενη ημέρα.

Στο ίδιο «τσουβάλι» με τις ΗΠΑ μπορεί να μπει και η Τουρκία. Την Κυριακή του Πάσχα, η χώρα κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού εκτός Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών, με καταγεγραμμένα σχεδόν 4.000. Μάλιστα, βρίσκεται στις 7 πρώτες χώρες στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ κάθε μέρα ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες.

Υπό αυτή τη συγκυρία Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία αποφάσισαν να συνεργασθούν στενά για να αντιμετωπίσουν την απειλή που προέρχεται από το ξέσπασμα πανδημίας.

Οι ΗΠΑ μετρούν 40.000 νεκρούς

Στις ΗΠΑ η πανδημία προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με τη Νέα Υόρκη να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος, όπου έχει καταγραφεί σχεδόν το ένα πέμπτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αλλά και περισσότεροι από 13.000 θάνατοι από Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα νέα για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ήταν ευχάριστα το απόγευμα της Κυριακής. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, η καμπύλης του ιού βρίσκεται για πρώτη φορά σε καθοδική πορεία.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Αντριου Κουόμο, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή.

«Η συνέχιση αυτής της καθοδικής πορείας θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας» προειδοποίησε.

Σε συνολικό απολογισμό, οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 40.000 σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως και για διπλάσιο αριθμό σε σχέση με την Ιταλία, η οποία έρχεται δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη.

Όπως αναφέρει το Reuters, χρειάστηκαν 38 ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την καταγραφή του πρώτου θανάτου στις 29 Φεβρουαρίου για να φθάσουν στο όριο των 10.000 θανάτων στις 6 Απριλίου, αλλά μόνο πέντε ημέρες για να φθάσουν στο όριο των 20.000 θανάτων.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφθασαν από 30.000 σε 40.000 σε τέσσερις ημέρες, με την περίληψη μη εξακριβωμένων με τεστ αλλά πιθανών θανάτων της  COVID-19 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν, επίσης, και τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, με περισσότερα από 744.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Ματώνει» η Τουρκία

Αντίστοιχο είναι το σκηνικό που επικρατεί στην Τουρκία. Την Κυριακή του Πάσχα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε 127 θανάτους και 3.977 κρούσματα κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι παρατείνει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ 31 πόλεων για άλλες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η εντολή «μένουμε στο σπίτι» ισχύει μόνο για τους κάτω των 20 και άνω των 65 ετών. Παρότι πολλές μικρές επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα εστιατόρια είναι ανοικτά μόνο για επί τόπου παραλαβή ή delivery, οι δημόσιοι χώροι, όπως τα πάρκα είναι κλειστοί, και οι τράπεζες λειτουργούν περιορισμένες ώρες.

Κάποιοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι μερικοί περιορισμοί, όπως αυτοί που ισχύουν στην Τουρκία, μπορεί να είναι επιτυχημένοι, αρκεί οι ευπαθείς ομάδες να προστατεύονται και αυτοί που συνεχίζουν να κυκλοφορούν, να ακολουθούν τις ενδεδειγμένες οδηγίες.

Ο δρ. Τζέρεμι Ρόσμαν, λέκτορας ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, ωστόσο κάνει λόγο για ριψοκίνδυνη τακτική, δεδομένων του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά η Τουρκία.

Σημειώνει, δε, ότι τα μερικά lockdown είναι αποτελεσματικά μόνο γίνονται εγκαίρως όταν τα κρούσματα είναι ακόμη λίγα, ή όταν το φαινόμενο σε μια χώρα έχει φτάσει στην κορύφωσή του και αρχίζει η απόσυρση των περιοριστικών μέτρων.

«Στο επίπεδο της Τουρκίας, οι περισσότερες χώρες επιβάλουν πλήρες lockdown. Το μερικό lockdown μπορεί να είναι καλό, βοηθώντας στην ισορροπία της οικονομίας μιας χώρας ενώ παράλληλα αυτή προσπαθεί να συγκρατήσει τον ιό. Έχει να κάνει με το κατά πόσο ο πληθυσμός ανταποκρίνεται στις οδηγίες και κατά πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης στο επαγγελματικό περιβάλλον. Αλλά ο ρυθμός του κοροναϊού στην Τουρκία αυτή τη στιγμή δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος αυτά τα μέτρα να μην επαρκούν» προσθέτει.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά στο Μάτι | Εξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • – Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • – Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • – Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • – Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • – Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • – Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος ΓκολφίνοςΦίλιππος ΠαντελεάκοςΔαμιανός ΠαπαδόπουλοςΧρήστος ΛάμπρηςΧρήστος ΔροσόπουλοςΓεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

«Χάθηκε η ντροπή», δήλωσε δικηγόρος θυμάτων μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
protothema.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χαλκίδα | Πέταξαν σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψαν

Άγρια κτηνωδία σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/04), στη Χαλκίδα αφού άγνωστος δράστης πέταξε σκύλο σε κάδο απορριμμάτων και τον έκαψε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr, άγνωστος πέταξε μέσα σε κάδο απορριμμάτων του κοιμητηρίου έναν σκύλο και έπειτα έβαλε φωτιά και τον έκαψε. Κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές και άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας Χαλκίδας..

Αφού έγινε η κατάσβεση της φωτιάς και ανασύρθηκε η σορός του άτυχου ζώου, έγινε σκανάρισμα για τσιπ χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν το περιστατικό για τον εντοπισμό του δράστη.

protothema.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πόλεμος «χωρίς ιερό και όσιο» | Γιατί χτύπησε σήμερα ειδικά το Ισραήλ

Η αναμενόμενη επίθεση-αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, ξεκίνησε αιφνιαδιστικά όχι μετά το εβραϊκό Πάσχα, όπως θα ανέμεναν πολύ, αλλά σε μια ημέρα με υψηλό συμβολισμό κατά τη γνώμη του Διεθνολόγου-Οθωμανολόγου, Δημήτρη Σταθακόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο Newsbomb.gr ερμηνεύει τα γεγονότα:

«Καταρχάς, πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εθνικοί συμβολισμοί, που ανάγονται στην μακραίωνη ιστορία των λαών της Μέσης Ανατολής, έχουν τεράστια σημασία και, όπως αποδεικνύεται στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να καθορίσουν την πολιτική των κρατών, ακόμα και για πράγματα τόσο σοβαρά, όσο ο πόλεμος. Αυτό δεν είναι πολύ εύκολα αντιληπτό τη Δύση, που σκέφτεται, περισσότερο ρεαλιστικά και με οικονομικά κριτήρια», σημειώνει στην αρχή της συζήτησής μας.

Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει ήδη δημόσια από χθες το μεσημέρι, η ισραηλινή επίθεση ήταν για αυτόν αναμενόμενη ειδικά αυτό το διάστημα, και μάλιστα η σημερινή ημέρα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τον «εχθρό»: Είναι η Ιερή Παρασκευή για τους Ιρανούς που συμπίπτει με τα 85α γενέθλια του Χαμενέϊ.

Για τους αντιμαχόμενους, έχει ιδιαίτερη σημασία το χτύπημα στον εχθρό να επέρχεται είτε τη στιγμή που δεν το περιμένουν, είτε ακριβώς την «ιερή» τους ημέρα. Το ιερό Σάββατο των Εβραίων χτύπησαν οι Ιρανοί, την ιερή Παρασκευή τους χτύπησαν οι Ισραηλινοί.

«Το Πέσαχ/ Πάσχα θυμίζει στους Εβραίουςτον αγώνα απελευθέρωσης από τους Αιγυπτίους και επομένως αποτελεί ένα άριστο εμψυχωτικό εναρκτήριο λάκτισμα να τελειώνουν με τα θέματά τους», υπογραμμίζει. «Οφείλουμε να διαβάζουμε τον κάθε λαό σύμφωνα με τον δικό του αξιακό κώδικα και όχι με αυτό που στρεβλά νομίζουμε, ή ορίζουν τα θεωρητικά φασόν εγχειρίδια δυτικής σκέψης», προσθέτει.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος θεωρεί ότι παρά τις «προειδοποιήσεις» της Δύσης και τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, η «στόχευση» του Ιράν με τελικό σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος των μουλάδων, γίνεται με τη σιωπηρή συγκατάθεσή της. Και εξηγεί:

«Παρότι το Ιράν το αρνείται, το Ισραήλ δεν ακούει κανέναν, παρά μόνον τον εαυτό του και δρά όταν και όπως νομίζει. Παρά τα όσα ακούτε για εγκράτεια, από ΗΠΑ και αραβικό κόσμο, ουσιαστικά ο,τι και να λένε λεκτικά, πρακτικά “κλείνουν το μάτι” στο Ισραήλ δηλαδή το αφήνουν να «βγάλει το φίδι» από την τρύπα και γι αυτούς, ως πληρεξούσιός τους ».

Όσο για τη συνέχεια, ο ίδιος εκτιμά:

Το Εβραϊκό Πέσαχ/Πάσχα (πέρασμα) ξεκινάει φέτος , τη Δευτέρα 22 Απριλίου (μετά τη δύση του ηλίου) και τελειώνει τη Μεγάλη Τρίτη στις 30 Απριλίου το βράδυ. Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοσή τους : אחת המצוות החשובות ביותר של פסח, ציווי המהווה את שיאו של טקס הפסח, היא סיפור האגדה, או סיפור יציאת מצרים: הנרטיב מתחיל בסיכום היסטורי קצר, ממשיך בתיאור הסבל שסבלו בני ישראל, עוקב אחר מניין המכות שפקדו את המצרים ומסתיים במזמור לקב”ה, על ניסיו, שהעניקו לעמו את חירותם. Μια από τις σημαντικότερες μιτσβότ/εντολή του Πέσαχ – η οποία είναι η κορύφωση της ιεροτελεστίας του – είναι η αφήγηση της Αγκαντά, δηλαδή της Ιστορίας της Εξόδου από την Αίγυπτο.

Η αφήγηση αρχίζει με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, συνεχίζει με την περιγραφή των δεινών που υπέφεραν οι Ισραηλίτες, ακολουθεί η απαρίθμηση των πληγών που έπληξαν τους Αιγυπτίους και ολοκληρώνεται μ’ έναν ύμνο στον Μεγαλοδύναμο, για τα θαύματα Του, που έδωσε στον λαό Του την ελευθερία του.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, μέσα στο εβραϊκό Πέσαχ , αναμένω τη “νέα απελευθέρωση/ Πέρασμα” του Ισραήλ, δηλ. Ράφα (μετά τη Χαμάς – Γάζα) , Λίβανο ( Χεζμπολάχ) , Ιράν σε ανύποπτο μη αναμενόμενο χρόνο/ στιγμή και σε μη προφανείς στόχους».

«Στόχος του Ισραήλ είναι να αρχίσει την εκ των έσω αποδόμηση του καθεστώτος των Μουλλάδων και των “Φρουρών της Επανάστασης” για να επανέλθει το Ιράν στην κατάσταση ante 1979, με σύνδεση πάλι με τη Δύση και μεταφορά των αποθεμάτων ενέργειας, χερσαία, μέσω Ισραήλ προς την Ευρώπη», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr.

Από τον «Ευρωπαϊκό Πόλεμο» στα 10 κριτήρια του Παγκόσμιου Πολέμου

Κατά τον διεθνολόγο-νομικό, δε, τα γεγονότα αυτά εντάσσονται στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει, όπως εξήγησε στο Newsbomb.gr:

Ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος αρχικά ονομαζόταν «Ευρωπαϊκός Πόλεμος», εξηγεί ο Δημήτρης Σταθακόπουλος. Οι αμερικανικές εφημερίδες υιοθέτησαν τον όρο «Παγκόσμιος Πόλεμος» όταν η Αμερική εισήλθε σ’ αυτόν το 1917. Οι Βρετανοί προτιμούσαν τον όρο «Μεγάλος Πόλεμος» μέχρι τη δεκαετία του 1940, με αξιοσημείωτη εξαίρεση τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, που τον ονόμασε «Παγκόσμιο Πόλεμο» στον Η τόμο των απομνημονευμάτων του ( 1927) για την Παγκόσμια Κρίση.

Ο «Β Παγκόσμιος Πόλεμος», πιθανολογήθηκε πως θα γίνει ήδη απο τον Φεβρουάριο του 1919, με ένα άρθρο του Manchester Guardian. Ο Φράνκλινος Ντ. Ρούσβελτ, χαρακτήρισε δημόσια τον πόλεμο ως «Δεύτερο Παγκόσμιο» στις 7 Δεκεμβρίου 1941 , όταν χτυπήθηκε το Περλ Χάρμπορ από τους Ιάπωνες. Αντίθετα , στη Βρετανία, ο πόλεμος αυτός χαρακτηριζόταν απλώς ως «ο πόλεμος» μέχρι το 1949. Έως το 1950 ο δεύτερος Π.Π. ονομαζόταν «Πόλεμος για τον Πολιτισμό» ή/και «Πόλεμος ενάντια στην υποδούλωση», ή «ο πόλεμος επιβίωσης».

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένας πόλεμος ως παγκόσμιος είναι τα παρακάτω και κρίνονται εκ των υστέρων απο τους ιστορικούς:

  1. Οικονομία
  2. Ενέργεια

  3. Αναθεωρητισμός. Ειδικά στα καθ’ ημάς , ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας για τη Συνθήκη της Λωζάνης κ.ά

  4. Ολοκληρωτικές τάσεις με ενεργό φασισμό και ναζισμό σε πολλές χώρες. Δεσποτισμός

  5. Παγκόσμια Λαϊκή δυσαρέσκεια

  6. Αδυναμία εκλεγμένων Δημοκρατικών ηγετών να βρουν βιώσιμες λύσεις. Αύξηση Λαϊκισμού

  7. Αδυναμία διεθνών οργανισμών , ΟΗΕ, Ε.Ε , ΝΑΤΟ κ.ά να βρουν διέξοδο.

  8. Περιβαλλοντολογικά και διατροφικά προβλήματα.

  9. Προσφυγικό – μεταναστευτικό , Human Trafficking.

  10. Ορατή σύγκρουση πολιτισμών, με δημογραφική παρακμή του παλαιού Δυτικού κόσμου , έλλειψη εργατικών χεριών, δημογραφική αύξηση των υπολοίπων και υπερσυγκέντρωση πυρηνικών και λοιπών καταστροφικών όπλων στα χέρια μη Δυτικών, διατεθειμένων (προς το παρόν στα λόγια) να τα χρησιμοποιήσουν.

Εφόσον και τα 10 παραπάνω κριτήρια υπήρξαν στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους και υπάρχουν και σήμερα, πιθανολογώ πως οι ιστορικοί του μέλλοντος, σφόδρα πιθανά θα ονομάσουν τις σημερινές τρέχουσες συγκρούσεις ως Παγκόσμιες και «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Να σας θυμίσω», συνέχει ο Διεθνολόγος-Νομικός, αυτό που δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Άλεξ Γκάντλερ: «Κάποιες φορές η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη και ο κατευνασμός δεν είναι καλό πράγμα. Μπορούμε να δούμε τις ιστορικές αναφορές ” …. όπως για παράδειγμα του Τσάμπερλεϊν , τον λάθος κατευνασμό του προς τον Χίτλερ και την λάθος εκτίμησή του για τον Πόλεμο που ερχόταν».

«Προσωπικά και υποκειμενικά μιλώντας, είμαι αισιόδοξος, ελπίζοντας πως τελικά θα κάνω λάθος. Εν τούτοις στη ζωή μου είμαι 100% ρεαλιστής και ουδέποτε εθελοτυφλώ», καταλήγει ο καθηγητής..

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en