Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κριτική σε όσους προετοιμάζουν την τελετή εγκαινίων των πλωτών – Τίποτα δεν αποκλείει για τη ΒΦΛ ο Εμμανουηλίδης

Το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης μας μίλησε για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας όπως η μετακίνηση των προσφύγων, ο υπό συζήτηση νέος αναπτυξιακός νόμος, οι εξελίξεις στη ΒΦΛ και τα επικείμενα εγκαίνια των πλωτών εξεδρών.

Ειδικότερα, για τη μετακίνηση των προσφύγων από τον καταυλισμό του Εσκί Καπού στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Εκτιμώ ότι το σενάριο του στρατοπέδου θα προχωρήσει διότι είναι μια λύση που εξυπηρετεί τους πάντες, πρωτίστως δε τους ανθρώπους οι οποίοι ταλαιπωρούνται αρκετό καιρό τώρα στον καταυλισμό. Ήρθε ο βολικός χρόνος για τη μετεγκατάστασή τους που υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μήνα. Επιμέρους λεπτομέρειες για τα ακριβή κτήρια της μετεγκατάστασης δε γνωρίζω ωστόσο η απόφαση αφορά στη μεταφορά των προσφύγων στο στρατόπεδο.

Περιθώρια διαφωνίας δεν υπάρχουν, διότι η λύση του στρατοπέδου επιβάλλεται και από τη λογική αλλά και από ανθρωπιστικούς λόγους που δεν πρέπει να εκλείπουν. Κατά τη διάρκεια συναντήσεώς μου με τη δήμαρχο Καβάλας, η κ. Τσανάκα συμφώνησε με τη λύση αφού αντιλήφθηκε ότι ο καταυλισμός ήταν μια λύση ανάγκης. Όταν επομένως υπάρχει η λογική και η στοιχειώδης ευαισθησία δε δίνονται περιθώρια διαφωνίας».

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ

Ένα θέμα που αυτό το διάστημα απασχολεί τους κυβερνητικούς βουλευτές είναι ο υπό συζήτηση νέος αναπτυξιακός νόμος για τον οποίον ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε: «Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που δε δύναται να αγνοηθούν διότι είναι ενιαίες για όλη την επικράτεια. Από τη στιγμή ωστόσο που εκ των πραγμάτων θίγεται η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα αναζητήσουμε αντίμετρα τα οποία θα εξισορροπούν την ανισότητα, που όμως δε στόχευε συγκεκριμένα την Καβάλα.

Ο αναπτυξιακός νόμος περιέχει παραμέτρους συνολικά για όλη την επικράτεια. Δεν είμαστε παραμεθόριος περιοχή ή ορεινός όγκος, βάσει των πάγιων νομοθετημένων στοιχείων που ισχύουν. Επειδή λοιπόν φαίνεται ότι η Καβάλα θα αντιμετωπίσει έλλειμμα έναντι των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων της ΑΜΘ θα προσπαθήσουμε ώστε να υιοθετηθούν ανακουφιστικά μέτρα επί της αδικίας».

ΝΑ ΛΥΘΕΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΦΛ

Εντονότερες γίνονται καθημερινά οι φήμες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να απομακρύνει το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από την ιδιοκτησία της ΒΦΛ, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μίλησε στους εργαζόμενους για νέο νόμο που θα ενισχύει τη διαδικασία της αυτοδιαχείρισης. Επί του θέματος, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης παρατήρησε: «Η κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο πρέπει να τακτοποιηθεί. Είναι αδύνατο να συνεχιστούν οι παρούσες συνθήκες με έναν επιχειρηματία του οποίου η διαδρομή είναι γνωστή. Είναι αδύνατο να συνεχιστεί η εργασιακή αβεβαιότητα καθώς και η αβεβαιότητα σε θέματα ασφάλειας όχι μόνο του εργοστασίου αλλά και του καβαλιώτικου πληθυσμού.

Την ενδεχόμενη απομάκρυνση Λαυρεντιάδη θα την τακτοποιήσουν εκείνοι που λαμβάνουν αποφάσεις. Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να μεταφέρουμε το κλίμα αγωνίας των εργαζομένων και των καβαλιωτών. Κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείεται και όλα στοχεύουν προς την κατεύθυνση επαναφοράς της ομαλότητας στη ΒΦΛ. Δε γνωρίζω πότε ακριβώς θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός, γνωρίζω όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί».

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΔΡΩΝ

Στο ερώτημα, εάν θα παραστεί στα εγκαίνια των πλωτών εξεδρών, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μας απάντησε: «Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν υπάρχει κυβερνητική εκπροσώπηση, διότι το πρόγραμμα άλλοι το συντάσσουν κατά τα μέτρα τους και κατά τις προθέσεις τους. Θα πράξουμε λοιπόν τα ανάλογα. Εάν πρέπει να υπάρξει η κυβερνητική εκπροσώπηση τότε θα υπάρξει. Αν θυμηθούν δηλαδή ότι υπάρχει και κυβέρνηση τότε θα υπάρχει και η εκπροσώπηση.

Εδώ πάντως φαίνεται ότι σημειώνεται επιλεκτική αμνησία. Το σχόλιο αφορά σε κάθε υπεύθυνο που χειρίζεται τα πράγματα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι είμαστε κυβέρνηση και κάποιοι οφείλουν να υπηρετήσουν το θεσμικό τους ρόλο έναντι της κυβέρνησης. Είτε τους αρέσει είτε όχι. Εξάλλου, αυτό απαιτεί η πολιτική κανονικότητα και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού».

πηγη: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στ. Κασσελάκης στο ENA Channel : Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη, είμαι αισιόδοξος για Ευρωεκλογές

Στην πόλη της Καβάλας περιόδευσε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο κ. Κασσελάκης περπάτησε στην αγορά της Καβάλας και συνομίλησε με πολίτες ενώ στην συνέχεια εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κανάρη.

Σε συνέχεια σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις επικείμενες ευρωεκλογές λόγω της μεγάλης θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρέδωσε 4 μηχανές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Alex Haditaghi

Στην παράδοση τεσσάρων μηχανών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας Alexander Haditaghi.

Ο κ. Haditaghi πρόκειται να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών στήριξης στην τοπική κοινωνία (αναμένεται αντίστοιχη ενέργεια από τον ίδιο και στον τομέα της υγείας) και η παράδοση των μηχανών στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι η πρώτη από αυτές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κυψέλη: Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού με το τζιπ που χτυπούσε διαδοχικά σταθμευμένα οχήματα

Τρελή πορεία ακολούθησε ο μεθυσμένος οδηγός ενός τζιπ μέρα μεσημέρι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός προσπάθησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να πέσει πάνω σε σταθμευμένα όχημα προκαλώντας μικρές και μεγάλες υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί καθώς άκουσαν έναν μεγάλο κρότο και αντίκρισαν το μαύρο όχημα να χτυπά διαδοχικά τα σταθμευμένα οχήματα.

Διερχόμενοι πολίτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό και να τον κρατήσουν στο σημείο ώστε να μην διαφύγει και να συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

newsbomb.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en