Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κορωνοϊός – «Κένταυρος»: Η νέα παραλλαγή βρίσκεται ήδη σε 10 χώρες

Την έντονη ανησυχία τους έχουν εκφράσει ιολόγοι για την εμφάνιση μιας νέας, ταχέως διαδεδομένης, παραλλαγής της Ομικρον, η οποία κερδίζει γρήγορα έδαφος στην Ινδία και έχει ήδη φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας τα κρούσματα κορονοϊού εν μέσω θέρους.
Σύμφωνα με τον Guardian, η παραλλαγή BA.2.75 – με την ονομασία «Κένταυρος» – εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου. Τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έκτοτε έχουν αυξηθεί κατακόρυφα – και ταχύτερα από εκείνα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής BA.5, η οποία είναι επίσης παρούσα στην Ινδία, και εκτοπίζει γρήγορα την παραλλαγή BA.2 που ήταν προηγουμένως κυρίαρχη σε πολλές χώρες.

Το στέλεχος BA.2.75 έχει ανιχνευθεί σε περίπου 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και του Καναδά.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) χαρακτήρισε το στέλεχος ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση» στις 7 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτικό ή να σχετίζεται με πιο σοβαρή ασθένεια, αλλά τα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκή δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη.

Εκτός από τη φαινομενική ταχεία ανάπτυξή του νέου στελέχους και την ευρεία γεωγραφική του εξάπλωση, οι ιολόγοι έχουν στοιχεία για τεράστιο αριθμό των επιπλέον μεταλλάξεων που περιέχει το BA.2.75, σε σχέση με το BA.2, από οποίο είναι πιθανό να έχει εξελιχθεί. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι είχε την ευκαιρία να εξελιχθεί», δήλωσε ο Δρ Stephen Griffin, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leeds.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα τόσων πολλών μεταλλάξεων που εμφανίζονται μαζί – δίνει στον ιό μια ιδιότητα “μπαλαντέρ” όπου το άθροισμα των μερών θα μπορούσε να είναι χειρότερο από τα μέρη μεμονωμένα», δήλωσε ο Δρ Tom Peacock, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που εντόπισε το Omicron ως πιθανή ανησυχία τον Νοέμβριο του 2021.

Πηγη: imerisia.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en