Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός – Γερμανικά ΜΜΕ: Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελλάδα θετική παρακαταθήκη για το μέλλον

image_print

Η διεθνής αναγνώριση της Ελλάδας για την άμεση και επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν περιορίζεται σε επαίνους. Αλλά κι αυτοί δεν έχουν πάντα αναμενόμενη προέλευση. Στα πολλά εύσημα έρχονται να προστεθούν και τα ιδιαιτέρως κολακευτικά γερμανικά δημοσιεύματα. Αυτά αναφέρονται τόσο στην κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και στην αφύπνιση μίας συλλογικής συνείδησης εκ μέρους των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, η Ελλάδα εμφανίζεται και ως φαβορί καλοκαιρινός προορισμός. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η μέχρι τώρα αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζεται ως μέρος μίας γενικότερης θετικής παρακαταθήκης για το μέλλον της χώρας και έναυσμα μίας νέας ελπιδοφόρας φάσης.

Το γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF μετέδωσε ένα πλούσιο ρεπορτάζ από την Ελλάδα για την αναπάντεχη επιτυχία της μικρής και πολύπαθης χώρας, η οποία, με την ετοιμότητά της, «φόρεσε τα γυαλιά» σε πολλές ισχυρές και πλούσιες χώρες. Ξεκινάει με το πρόσωπο των ημερών, τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει, μετατράπηκε και σε λαμπάδα! Η διατήρηση της καμπύλης σε πολύ χαμηλά ποσοστά, όπως και η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων μοιάζει εντυπωσιακή. Ειδικά, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά από μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα, συνεχίζουν να μετρούν χιλιάδες νέα κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους ημερησίως.

Το άμεσο lockdown της χώρας και η έγκαιρη συνειδητοποίηση της λαίλαπας που πλησίαζε απειλητικά, ήταν που διέσωσαν την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, μιλάει η ψυχολόγος Αρετή Βεργούλη, η οποία εξηγεί τη μεγάλη σημασία που έχει το γεγονός ότι παρά την πολυετή οικονομική κρίση, η χώρα ανέπτυξε τρόπους που της επέτρεψαν να ανταπεξέλθει.

Επικαλείται, μάλιστα, το πολιτιστικό υπόβαθρο των Ελλήνων και το γεγονός ότι ανήκουν σε μια οικογένεια που θέλουν να προστατέψουν, λόγω των ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις γενεές. Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει την συναίνεση που απολαμβάνει η κυβέρνηση σε σχέση με τα μέτρα, με μία ηλικιωμένη κυρία να δηλώνει ότι «θα έπρεπε να νιώθουμε περηφάνεια». Καταλήγει ότι η πρωτοφανής αυτή κρίση ενδέχεται να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστεί. Εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ενός διαγγέλματός του να ενθαρρύνει τον λαό με τη φράση «και εμείς αλλάξαμε προς το καλύτερο». Αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι αν και ακόμη επικρατεί απαγόρευση εξόδου, όλοι εργάζονται πυρετωδώς για την ανάδειξη μίας μοντέρνας ψηφιακής Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το γερμανικό Focus. Εξηγεί ότι τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά, αν και ο εντυπωσιακά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων γεννά περιθώρια καλοκαιρινής ανάκαμψης. Σε έναν πλανήτη όπου δεν είναι σαφές εάν και πότε θα μπορέσει ο κόσμος να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα εμφανίζεται ολίγον τί σαν όαση.

Αν και το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι προς το παρόν η είσοδος για τουρισμό δεν είναι δυνατή στην Ελλάδα, η χώρα προσανατολίζεται να ανοίξει το καλοκαίρι. Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες εργάζονται για να φέρουν τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Τιμήθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Δράμα-παράδοση διπλωμάτων σε λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026
image_print

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026 πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν τα επίσημα διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απεστάλησαν από την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Κραχτίδη, όπου τα διπλώματα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παντελή Κρανά.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι Αθανάσιος Βαλαβάνης, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Θεοδώρα Κιρμανίδη, Λάζαρος Μαρίγκος και Παναγιώτα Τσακίρη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συμμετοχή των Δραμινών στη λαμπαδηδρομία αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και έμπρακτη συμβολή στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η διεθνής συνεργασία.

Ο Δήμος Δράμας συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Γατάκι εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο στο κεντρικό λιμάνι

Καβάλα - Απεγκλωβισμός γατιού από αυτοκίνητο στο κεντρικό λιμάνι - 2026
image_print

Καβάλα: Γατάκι εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο στο κεντρικό λιμάνι

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, όταν ένα μικρό γατάκι εγκλωβίστηκε στον χώρο της μηχανής ενός αυτοκινήτου, λίγο πριν από την αναχώρηση του οχήματος για τη Θάσο.

Ο οδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως την παρουσία του ζώου και ειδοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας βοήθεια για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του.

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, οι οποίοι προχώρησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Με προσεκτικούς χειρισμούς κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το γατάκι χωρίς να τραυματιστεί, απομακρύνοντάς το με ασφάλεια από το όχημα.

Έχασε το δρομολόγιο για τη Θάσο

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο η καθυστέρηση που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός να μην προλάβει το πρωινό δρομολόγιο των 08:30 από το λιμάνι της Καβάλας προς τη Θάσο.

Παρά την ταλαιπωρία, η έγκαιρη αντίδρασή του συνέβαλε ώστε να σωθεί το μικρό ζώο, αποφεύγοντας πιθανό τραυματισμό κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en